Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Karkulka 1 záleží co je pro koho horší. hexa má hliník, mmr je živá vakcína…
@Karkulka 1 píše:
Holky a MMR je horsi nez hexa??
Všechno to jsou… hnusy.
Podnětné čtení o vakcinach je v knize anny Strunecké Varovné signály očkování.
@kaštinka @paola white to je v haji fakt, ja uz mam z toho ocka nervy ted.Ale rekla jsem to mudre a pry nema problem s odlozenim, ale ze pozor na nestovice u kluka.
@Baba S malým chodím do očkovacího centra v Motole (měl problémy po Hexe i Prevenaru) a tam mi bylo nezávisle na sobě řečeno dvěma doktorkama, že pokud dám malému MMR a on bude mít reakci a já budu těhotná, tak, že plodu nic nehrozí
@Karkulka 1 na neštovice??? můj prcek je bez problému prodělal ve 13 měsících, ač jsem to plánovala chytil, je neplánovaně
asi spíš myslíš příušnice, ale ty jsou nebezpečné pro dospívající a dospělé… já osobně bych byla radši kdyby je prodělal v dětském věku…
ono holt každé očkování je risk, vakcína není žádný vitanímek do tělíčka. je na zvážení každého jestli vakcíně věří a očkuje nebo nevěří a neočkuje. risk je obojí ![]()
@paola white Jj asi mas pravdu priusnice.No ja ji to hned reknu, ockovani budu odkladat.
@Karkulka 1 snaž se najít si o tom informace z obou stran a pak se rozhodni. MMR se stejně začíná až v 15. měsících nejdříve takže máš čas.
každá strana ti řekne proč je důležité neočkovat/očkovat, ale rozhodnutí je nakonec stejně na tobě stejně jako zodpovědnost. já odkládala i hexu. držím palce ať se rozhodneš co nejlépe ![]()
@paola white Dekuji za radu, hexu mi odkladala doktorka sama i presto ze malemu nikdy nic nebylo. Nastesti mam doktorku ktera moc pro ockovani neni. Prvni hexu mel az skoro v 6mesic. a nastesti bez reakce.Uz mame vsechny 3 davky a myslim ze za pul roku se ma dat jeste 1davka.
@kaštinka koukala jsem na tvé stránky…je dobré, že šíříš dál, že i když může nastat špatná reakce na vakcínu (a to samozřejmě nemluvím o horečkách)…že je možné „něco“ s tím udělat…malé přeju ať je brzo v pořádku… ![]()
@Karkulka 1 osobně si myslím, že odklad na 6. měsíc je rozumný. přeočkovává se poslední dávkou po 6. měsících od poslední dávky. pak nejdříve v 15. měsících MMR.
@paola white Tak to sedi, tak ted mam pul roku klid.
Moje doktorka je fakt rozumna, hned jak se malej narodil tak mi vysvetlovala vsechna ockovani. A hned mi rika, vsechny miminka uz budou naockovane hexou jen vy nebudete.Ze ona proste takle male mimca ockovat nebude. Takte se s ni da mluvit.
@Karkulka 1 za takovou doktorku buď ráda! taky máme pediatru podobného ražení a každý den bych jí líbala ruce ![]()
@paola white píše:O teoretické možnosti je psáno i v příbalovém letáku. Přenos nebyl zaznamenán, to ale neznamená že se to nestalo
tak těhotná bych neočkovala vůbec!!! jedná se o živou vakcínu a dítě postvakcinačně může být přenašeč! takže pokud si tyto dětské nemoci neprodělala můžeš ohrozit plod.
@Karkulka 1 píše:
@paola white Dekuji za radu, hexu mi odkladala doktorka sama i presto ze malemu nikdy nic nebylo. Nastesti mam doktorku ktera moc pro ockovani neni. Prvni hexu mel az skoro v 6mesic. a nastesti bez reakce.Uz mame vsechny 3 davky a myslim ze za pul roku se ma dat jeste 1davka.
Ano, to sedí, jen tu poslední dávku je možno odsunou až 1rok po 3-tí dávce (určitě bych očkovala mimo chřipkovou sezónu, nejlepší je to na konci léta, a naprosto zdravé dítě) a priorix bych odložila min. před nástupem do Mš (a očkovala bych tak, jak na Slovensku - druhá dávka po 10-ti letech).
Ad Motol, těm již nevěřím ani nos mezi očima ![]()
Ockovani autismus nezpůsobuje, ale oficialne se přiznává, že se nebi, co autismus způsobuje. Takže slovíčkaření, aby se chránily vakcíny. Díky povinné mu očkováni v ČR naše prvorozená dostala předpisově všechny dávky podle očko kalendáře a projevy poruchy autistickeho spektra se byly zcela zřetelné.
A víte co? Jste na to úplně sami. Nikdo neporadi, jak dítěti pomoct.
OČKOVÁNÍ POŠKOZUJE!!! Maminky, zajimejte se jak to s tím „slavným“ nedotknutelnym ockovanim je.
Náš příběh na http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz