Moc bych si přála druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.3.21 07:16
@karkarka píše:
Vzhledem k tvému stavu nejspíš jedno dítě stačí.

Ty jsi ale nepřejicná…!!! To jsem si tady dala, že jsem to tu psala… Tady mě nepochopí absolutně nikdo!!! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35694
28.3.21 07:58
@Slunnecnice píše:
Ty jsi ale nepřejicná…!!! To jsem si tady dala, že jsem to tu psala… Tady mě nepochopí absolutně nikdo!!! :(

Možná když to napíšeš ještě jednou a srozumitelně tak to pochopíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
28.3.21 16:56
@karkarka píše:
Vzhledem k tvému stavu nejspíš jedno dítě stačí.

možná i to je moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15140
28.3.21 18:16
@stinga píše:
možná i to je moc

No vypadá to tak, ale nechtela sem být až tak drsná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.3.21 07:51

Já bych se jenom chtěla vyjádřit k tomu (ideálnímu) věkovému rozdílu mezi dětmi. Píšeš, žes ho tak chtěla, že se ti to líbí, dvě děti krátce po sobě. A ano, jako u malých dětí jistě, budou si hrát. Ale realita je, že dětství uteče jak voda a už ve škole si budou vytvářet vlastní komunitu a okruh přátel a to, že by mezi nimi byly třeba jen dva roky opravdu nic nevypovídá o tom, že jako dospělí k sobě budou mít blízko. Mám dva bratry, starší o 9 a o 12 let. Já po tolika letech holka, až do dospělosti úplně odlišné světy, oni navíc měli společný sport, byli nerozluční. Léta plynuly, mezi bratry vznikl rozkol a zatímco já jsem dnes v pohodě s oběma zvlášť, máme hezký vztah, vídáme se, bratři mezi sebou se 8 let neviděli, dělají, že ten druhý ani neexistuje… Můj muž má bratra o tři roky mladšího, hezký vztah neměli ani jako děti, měli velmi odlišné povahy a zájmy. Moje nejlepší kamarádka má sestru o dva roky, celou pubertu a ranou dospělost se nesnášely. Úplně nejhezčí sourozenecký vztah, jaký v okolí mám jsou bratr a sestra 7 let od sebe. Ti si extrémně rozumí i v dospělosti a jsou opravdu nejlepší přátelé.
Takže pokud víš, že druhé chceš, máš vyřešené zdravotní věci, tal bych neřešila věkový rozdíl. Nepořizuješ si dítě, aby mělo to starší sourozence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.21 09:03
@triss86 píše:
Já bych se jenom chtěla vyjádřit k tomu (ideálnímu) věkovému rozdílu mezi dětmi. Píšeš, žes ho tak chtěla, že se ti to líbí, dvě děti krátce po sobě. A ano, jako u malých dětí jistě, budou si hrát. Ale realita je, že dětství uteče jak voda a už ve škole si budou vytvářet vlastní komunitu a okruh přátel a to, že by mezi nimi byly třeba jen dva roky opravdu nic nevypovídá o tom, že jako dospělí k sobě budou mít blízko. Mám dva bratry, starší o 9 a o 12 let. Já po tolika letech holka, až do dospělosti úplně odlišné světy, oni navíc měli společný sport, byli nerozluční. Léta plynuly, mezi bratry vznikl rozkol a zatímco já jsem dnes v pohodě s oběma zvlášť, máme hezký vztah, vídáme se, bratři mezi sebou se 8 let neviděli, dělají, že ten druhý ani neexistuje… Můj muž má bratra o tři roky mladšího, hezký vztah neměli ani jako děti, měli velmi odlišné povahy a zájmy. Moje nejlepší kamarádka má sestru o dva roky, celou pubertu a ranou dospělost se nesnášely. Úplně nejhezčí sourozenecký vztah, jaký v okolí mám jsou bratr a sestra 7 let od sebe. Ti si extrémně rozumí i v dospělosti a jsou opravdu nejlepší přátelé.
Takže pokud víš, že druhé chceš, máš vyřešené zdravotní věci, tal bych neřešila věkový rozdíl. Nepořizuješ si dítě, aby mělo to starší sourozence…

Vím, že jeden lékař mi říkal, že záleží na povaze sourozenců zda si budou rozumět. Mám mladší sestru o 5 let rozumíme si málo. Znám dva oddělené světy z dětství. Moje maminka je jedináček, říkala mi jak je to blbé… Zjistili mi pupeční kýlu a musím na operaci, další rok v háji. Věřím, že to stihneme, i když věk 36 „začíná strašit“. Spíše mě bude trochu mrzet i ten výškový rozdíl, dcera má teď už 135 cm. Máte pravdu, dětství uteče jako voda. Navíc nejen malé děti jsou kouzelné… :andel:
Moc děkuji, že mě za mé komplikace neosuzujete a přejete mi to :palec: A za slova útěchy… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí