Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak naplánujte svatbu na příští rok a po svatbě se začnete snažit. Jsem zvědavá jestli by to takto partner zkousl. Věk budete mít ideální.
No, já jsem se jednou večer u vínka s mužem domluvila, že se za 1,5 roku v létě vezmeme a za další 2 roky vysadím prášky. Jasně, nemusí to vyjít podle představ, ale nějak pořádně promyslet by se to mělo, je to nejdůležitější rozhodnutí v životě…
@Anonymní píše:
Je mi 24 let…partner o 4 roky starší… Gynekolog mi říkal že je tam problém s ovulaci, že by se to muselo řešit nějakými prášky…ale že mám za ním přijít, až se rok budeme snažit a vůbec to nepůjde..Příspěvek upraven 28.03.21 v 18:55
Jasně no
tak se uklidni a místo mimina vydělávej, bude se ti to jednou hodit. Tvůj partner má víc rozumu, než ty
@Anonymní píše:
"Rodina a minco je pro mě opravdu důležité…sama jsem nevyrůstala v ideální rodině, naši se rozvedli a bylo to pro mě těžké, s otcem se nevídam… Mít šťastnou rodinku je můj sen…je mi 24 let.
Příspěvek upraven 28.03.21 v 19:05
To je problém spíš na psychologa, dítě nikdy a nikomu nezměnilo vlastní dětství ani nevyřešilo jediný problém. Spíš jich hromadu udělá…
Doktoři tohle říkají skoro každé, je to takový evergreen.
Nicméně pokud dítě fakt chceš, budeš muset s přítelem naplánovat posezení, kde si promluvíte o tom, jaká časová osa by tak pro vás probíhá připadala v úvahu - rok, dva? Jaké podmínky chcete mít předtím splněné. Jak si rozdělíte povinnosti. Kolik dětí a jak rychle po sobě chcete.
Buď se dozvíš, že on určitě nechce a víš na čem jseš. Nebo to naplánujete. A nebo bude mlžit, vyhýbat se tomu, a tehdy si musíš dupnout, že toto se prostě prodiskutovat musí, máte-li být spolu, a nejede přes to vlak.
Příspěvek upraven 28.03.21 v 20:18
@terien já jsem naprosto klidná
… Vůbec neznáš mou finanční stránku, ani od kolika let pracuji atd. Tak proč hned toto útočení? ![]()
@Liberalissima děkuji za jeden z mála rozumných názorů…děkuji za radu, takhle přesně to mám v plánu udělat
..
@Liberalissima taky jí to může jen odkejvat, aby měl od ní klid a posune tento problém na svoje budoucí já za dva roky…
Jo v tvém věku mi taky gynekolog něco takového povídal. A hle dvě děti na první dobrou…Každopádně dítě není věc a je potřeba aby ho chtěli oba. Jinak budeš v budoucnu dost nešťastná. Teď seš si jistá, ale to se může ještě v průběhu let změnit. Jste oba ještě mladí. Myslím, že bys mu měla dát prostor aby o tom popřemýšlel a spíš bych asi zatím chtěla jasně slyšet jestli děti chce a nebo nechce, abys zbytečně neztrácela čas s někým, kdo děti fakt nechce. Na druhou stranu bych ho netlačila do nějakých termínů a časových os, to by se nelíbilo ani mě.
@Anonymní píše:
@terien já jsem naprosto klidná… Vůbec neznáš mou finanční stránku, ani od kolika let pracuji atd. Tak proč hned toto útočení?
Ty jsi tak klidná, že o tom musíš zakládat diskuzi na internetu
nepotřebuju znát tvojí finanční stránku, vytvořit si pevnou pracovní pozici není nikdy na škodu.
Tak asi bych od partnera chtěla vědět, jestli plánování rodiny vidí za rok nebo za pět nebo za deset a podle toho bych se zařídila. Mimochodem tady je každá druhá podle svého gynekologa neplodná a pak otěhotní hned při prvním pokusu nebo vyloženě neplánovaně.
@Cenarius píše:
@Liberalissima taky jí to může jen odkejvat, aby měl od ní klid a posune tento problém na svoje budoucí já za dva roky…
Je jí 24, nemá kam spěchat. I kdyby, pořád bude mít dost a dost času. Pochybuju, že by ve 24 našla někoho, kdo s ní bude chtít mít dítě ihned, to je dost mladý věk na dnešní dobu.
@nocenka.jalapovita píše:
Jo v tvém věku mi taky gynekolog něco takového povídal. A hle dvě děti na první dobrou…Každopádně dítě není věc a je potřeba aby ho chtěli oba. Jinak budeš v budoucnu dost nešťastná. Teď seš si jistá, ale to se může ještě v průběhu let změnit. Jste oba ještě mladí. Myslím, že bys mu měla dát prostor aby o tom popřemýšlel a spíš bych asi zatím chtěla jasně slyšet jestli děti chce a nebo nechce, abys zbytečně neztrácela čas s někým, kdo děti fakt nechce. Na druhou stranu bych ho netlačila do nějakých termínů a časových os, to by se nelíbilo ani mě.
Dovolím si trochu nesouhlasit, týpkovi je skoro 30 a tyhle věci má nejvyšší čas základně promyslet.
Já neříkám, ať jí slíbí konkrétní datum, ale měl by řádově být schopný sdělit, zdá on chce mít děti ve 30, nebo v 35. Protože ta druhá varianta je hodně častá a takhle dlouho ženská na chlapa čekat fakt nechce.
Je pro ní lepší vědět to teď, kdy má dost a dost času se zařídit, než dávat muži „prostor“ a pí 30 se opět dozvědět, že on se ještě necítí… Ale tehdy už ona ten čas nemá..
Pokud není schopen aspoň rámcově plánovat takhle zásadní události, tak pro mě by to teda byl problém. Nebyl by to pro mě životní partner. Samozřejmě plány se můžou změnit atd, ale tehdy proběhne případně další promluva. Pro mě je teda hodně důležité vědět, kam směřujeme, není mi dvacet, abych se jen tak bavila (a zakladatelky partnerovi taky ne).
Pouští té se tu do ní jakoby jste byli bezchybné a vševědoucí. Mě je 22, mám syna. A ano doktor mi už v 19! Řekl že bych do 25 měla mít děti jinak to moje tělo nemusí dát (cronhova choroba) nezáleží na tom co ji doktor řekl, jako spíš co s partnerem. Každá tady soudíte, ale představte si sebe v té situaci!
Za mě si s nim promluv. Ale nic lážo plážo, prostě otevřeně a podle toho uvidíš. Neodbíhejte od tématu a vše proberte.
Hodně štěstí.
PS: že je chlapoj 28, neznamená že je rozumnější jak 24 letej chlap