Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cau holky.
Nemam s posilanim moc zkusenosti. Proto se ptam.
Budu odesilat pomerne velky balik - cestovni postylku. Mam na ni original krabici. Musim ji pri odesilani jeste celou prebalit do baliciho papiru nebo origos krabice s bilym papirem a adresou staci?
Nerada bych, aby me z posty vraceli to prebalovat.
Diky moc.
@alicezulice Včera jsem posílala 16 kilový balík, kočárek a taky jsem ho nechala pouze v krabici a tu pořádně zalepila izolepou
By mě asi kleplo, kdybych to měla obalovat ještě balícím papírem ![]()
Můžeš, stačí izolepa, ale posílala jsem takto jednou chůvičky, takže elektronika a paní na poště mi na rovinu řekla, že bych to měla obalit papírem, aby nebylo vidět, o v tom je, že by se někomu mohli zalíbit… Vím, že je balík pojištěný, nicméně je to vopruz, vyřizovat vykradenou zásilku
Takže já raději balím. Navíc teda od 3kg musí být balík převázaný provázkem, dřív to bylo až od 15kg.
Mělo by to stačit jen v originální krabici - hlavně když bude dobře čitelná adresa
a pořádně přelepit…
já osobně bych teda asi v tomhle případě zvolila spíš zásilkovou službu, my hodně posíláme GLS, s poštou nemám úplně nejlepší zkušenosti, navíc GLS přijede až domů, vyzvedne, člověk se s tím nemusí nikam tahat a druhý den je to na místě určení… ale to už je trochu mimo původní téma…
@Gladys Fakt to musí být převázané provázkem?
Můj balík měl 16 kg, nebyl obalením papírem, i když pravda, nebylo poznat, o jaké zboží se jedná, ale provázek jsem tam nedávala a ani pošťačka nic neříkala.
A taktéž mi teď přišel balík o 16kilech a taky nebyl převázaný provázkem. ![]()
Provázek jak kde
naše pošta ho vyžaduje, ale doručuje balíky bez provázku.
tak si vyber
to stejné s tou krabicí. mělo by to stačit, adresa musí být čitelná a nezaměnitelná.
ale můžeš narazit na blba za přepážkou a máš smůlu ![]()
@Gladys píše:
Můžeš, stačí izolepa, ale posílala jsem takto jednou chůvičky, takže elektronika a paní na poště mi na rovinu řekla, že bych to měla obalit papírem, aby nebylo vidět, o v tom je, že by se někomu mohli zalíbit… Vím, že je balík pojištěný, nicméně je to vopruz, vyřizovat vykradenou zásilkuTakže já raději balím. Navíc teda od 3kg musí být balík převázaný provázkem, dřív to bylo až od 15kg.
Nemusí, nebalím ani do papíru, nedávám ani provázek a posílám hodně často velké balíky.
Já bych to aspoň zamotala třeba do velkého neprůhledného pytle na smetí nebo tak. Aby to někoho nezlákalo, ten obal. Oblepit izolepou do všech směrů a je to ![]()
Balíky mi chodí zabalené ve všem možném, problém by to být neměl.
@Beru píše:
@Gladys Fakt to musí být převázané provázkem?Můj balík měl 16 kg, nebyl obalením papírem, i když pravda, nebylo poznat, o jaké zboží se jedná, ale provázek jsem tam nedávala a ani pošťačka nic neříkala.
A taktéž mi teď přišel balík o 16kilech a taky nebyl převázaný provázkem.
Nemusí
To si zas nějaká pošťačka jenom honí ego. http://www.ceskaposta.cz/…ilek-id1077/
Ono zas na druhou stranu s velkými balíky bez převazu se dost blbě manipuluje ![]()
A nebo si pořídit tu smršťovací folii, existuje i v černé barvě, když už ti půjde o to, aby nebylo vidět, co posíláš, jinak já to balím i do průhledné a zatím problém žádný nebyl ![]()
@Beru @monika32 záleží na poště. Já jsem posílala jeden čas balíky pro manželův obchod a pošťačky ze mě nebyli moc nadšený, takže buzerovali kvůli každý blbině
Některé byly v pohodě a balík si převázali samy, některé v pohodě nebyly a zdůrazňovali, jak je to teĎ nově zavedeno. (to jsou nějaké 2 roky
To je to samé jako doporučený psaní vs. balík, doporučené psaní musí mít maximální výšku, teď nevím kolik cm, někde si pošťačka vezme metr a jakmile milimetr přesáhnete, tak už je to balík, jinde to berou tak, že když to narvete do bublinkové obálky, tak je to doporučené spaní, ať je to vysoké jak chce.
@Gladys píše:
@Beru @monika32 záleží na poště. Já jsem posílala jeden čas balíky pro manželův obchod a pošťačky ze mě nebyli moc nadšený, takže buzerovali kvůli každý blbiněNěkteré byly v pohodě a balík si převázali samy, některé v pohodě nebyly a zdůrazňovali, jak je to teĎ nově zavedeno. (to jsou nějaké 2 roky
To je to samé jako doporučený psaní vs. balík, doporučené psaní musí mít maximální výšku, teď nevím kolik cm, někde si pošťačka vezme metr a jakmile milimetr přesáhnete, tak už je to balík, jinde to berou tak, že když to narvete do bublinkové obálky, tak je to doporučené spaní, ať je to vysoké jak chce.
Vždyť jsem psala, buzerace, někdo si honí ego. Nic o provázku v podmínkách není, tudíž tady u nás vědí, že by u mě nepochodily
Jo tady je teď nová slípka na poště a ta měřila zásilky ne od nuly, ale od jednoho centimetru, jsme se s manželem nasmáli, fakt tele. Je to 5cm, takže já si to doma měřím a hned se bráním, jakmile to chce poslat jako balík. ![]()