Mohu se vdávat, když jsem na nemocenské?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29.7.20 18:09
@j.a.n.i1 píše:
Tak proč mu to tedy chceš pro jistotu říkat, když to neřešíš :nevim:
Že neřeším celodenní vycházku, tak jsem to myslela. :) Ale právě jsem četla, že lékař to někdy může zakázat. Něco ohledně zdravotního stavu nebo tak. Ale nemocná nejsem. Jen mě bolí záda :lol: a chodím na rehabilitace, tak to si myslím, že by asi problém nebyl
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
29.7.20 18:11
@vokishka píše:
Ale dříve to přece šlo.

Dříve taky šly neomezené vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
29.7.20 18:12
@Eyeofthestorm píše: Že neřeším celodenní vycházku, tak jsem to myslela. :) Ale právě jsem četla, že lékař to někdy může zakázat. Něco ohledně zdravotního stavu nebo tak. Ale nemocná nejsem. Jen mě bolí záda :lol: a chodím na rehabilitace, tak to si myslím, že by asi problém nebyl

Ne, lékař to zakázat nemůže, on ti maximálně nemusí povolit vycházky, ale pokud je máš povolené, tak ti nemůže zakazovat se v nich vdávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
29.7.20 20:10
@j.a.n.i1 píše:
Nemůže ji napsat, vycházky jsou ze zákona maximálně na 6 hodin.

Řešila jsem pohřeb a doktorka tedy tvrdila, že s tím zákon nepočítá. Tedy změnila mi na ten den adresu (pohřeb byl v jiném městě) a říkala, že než ten papír někam dojde, tak budu zpátky, že tedy ten den vycházky řešit nemusím. Ale jinak bys to tedy měla stihnout v době vycházek, které jsou max 6 hodin.

Ale rozumný lékař ti ty vycházky na ten den napíše, když bude vědět, že to potřebuješ na svatbu. Dej si tak hodinu dvě před obřad (nevím kolik potřebuješ na cestu) a zbytek po obřadu a stihnete i nějaké posezení s rodinou.

Jestli chcete i nějaký mejdan s kamarády nebo širším příbuzenstvem, uděláte později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
29.7.20 20:14
@Eyeofthestorm píše:
Jojo, vycházky neřeším :) to mám zařízeno v době vycházek, ale aby s tím nebyly nějaké právní problémy nebo něco :lol:

Sňatek uzavřenej v době pracovní neschopnosti není z právního hlediska směroplatnej… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
29.7.20 22:27

@bse.pedro tak v tom případě jsem asi tři roky vdaná zbytecne :nevim:

Taky jsem se vdavala na PN a bylo to úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.20 22:30
@Verurizeckova píše:
@bse.pedro tak v tom případě jsem asi tři roky vdaná zbytecne :nevim:Taky jsem se vdavala na PN a bylo to úplně v pohodě.

Taky se mi to zdá nějaké divné… Moje teta mi teď říkala, že se taky brala jako těhule na PNce. Tak teda nevím… Vždyť by to už nějaké úřady řešily. A na matrice mi nic nikdo neříkal. Ale pro jistotu jsem se ptala i tady :lol: člověk Nikdy neví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
29.7.20 22:33

@Verurizeckova @Eyeofthestorm
Jóóó, na některý věci se hold příde pozďe, jak se řýká s křýškem po svadbě… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
29.7.20 22:34
@Eyeofthestorm píše:
Taky se mi to zdá nějaké divné… Moje teta mi teď říkala, že se taky brala jako těhule na PNce. Tak teda nevím… Vždyť by to už nějaké úřady řešily. A na matrice mi nic nikdo neříkal. Ale pro jistotu jsem se ptala i tady :lol: člověk Nikdy neví :lol:

To jako fakt věříš Pedrovi? Proč by mělo záležet jestli je někdo na neschopence. Pokud to teda není neschopenku na hlavu a není zbaven svepravnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
29.7.20 22:36
@vokishka píše:
To jako fakt věříš Pedrovi? Proč by mělo záležet jestli je někdo na neschopence. Pokud to teda není neschopenku na hlavu a není zbaven svepravnosti.

Ale pak je problém to omezení svéprávnosti a nikoliv ta neschopenka… Jako jo, mohly by být problém i nějaké silné tlumící léky, ale zas jsou problémem ty léky a je fuk, zda k nim člověk má neschopenku nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
29.7.20 22:38
@j.a.n.i1 píše:
Ale pak je problém to omezení svéprávnosti a nikoliv ta neschopenka… Jako jo, mohly by být problém i nějaké silné tlumící léky, ale zas jsou problémem ty léky a je fuk, zda k nim člověk má neschopenku nebo ne.

Hromadu lekutlumicich může brát i člověk, který není na neschopence. Fakt vám tu připadá normální, že by někdo na matrice lustroval, jestli někdo není na neschopence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.20 22:38
@vokishka píše:

Toho uživatele vůbec neznám. Jednou za čas skočím na emimino, když mám nějaké otázky, ale nijak tady ty diskuze neprojíždím :lol:
Ale zdálo se mi to nějaké divné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
29.7.20 22:39

@Eyeofthestorm fakt v klidu. Byla jsem na PN v těhotenství taky a vůbec nikdo se mě ani na nic neptal, všem je to jedno. Nikoho to nezajímá :lol: problém by byl ta kontrola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
29.7.20 22:39
@vokishka píše:
Hromadu lekutlumicich může brát i člověk, který není na neschopence. Fakt vám tu připadá normální, že by někdo na matrice lustroval, jestli někdo není na neschopence?

Komu ti přijde, že to tu přijde normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.20 22:40
@Verurizeckova píše:
@Eyeofthestorm fakt v klidu. Byla jsem na PN v těhotenství taky a vůbec nikdo se mě ani na nic neptal, všem je to jedno. Nikoho to nezajímá :lol: problém by byl ta kontrola…

To chápu. To mám už ošetřené :) svatbu mám v době vycházek a pak budeme u mě doma :) bude to fakt malička svatba. Do 10,15 lidí. Takže se u nás v pohodě vejdou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí