Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@overlord píše:
no.......... tak si aspoň nebřinkni tou svatozáří do futer až budeš utíkat od tchyně s dětmi v závěsu…
jinak já, jako jiná maminka, to mám tak, že tchyni, která vídá vnučku (16 měsíců) asi tak 4× do roka vložím dítě při příjezdu do náručí a odebírám až při odjezdu
Pardon ale, 4× do roka je fakt prd… Navíc máte teprve batole. Vůbec netušíš, o čem diskuze je.
@overlord Problém má tchýně…ať se srovná a bude vše ok…Zakladatelka píše že i jejímu manželovi vadí jak se k ní tchýně chová…Tak na tom asi něco bude
Ne, pokud bych to cítila stejně, děti bych jí já rozhodně nedávala. Pokud nesnáší mě, jak může mít ráda mé děti. Detaily jsou mi jedno. Nedala bych děti nikde, kdy bych já z toho nebyla klidná. Nechápu ty bláboly o tom, že babička má právo na toto a tamto.
Pokud se chová nevhodně, tak se nemůže divit.
Přidám se s dotazem, jak to udělat, když manžel je velmi vytížen a není tedy možné předávání dětí zajistit přes nej. Minule jsem si pro děti nesměla přijet k nim domů a nechali mě skoro hodinu čekat na parkovišti na půli cesty. Pořad je špatně omezit styky?
@Anonymní píše:
Ano pisu mlhave. Protoze at napisu cokoliv, vzdy si neco najdete. Takze nechci vice vypisovat, otoci se to proti mne, jak tady tchyni pomlouvam. A to nechci. Chtela jsem pouze vedet, jak to maji jine maminky. Jsem rada, ze nektere maminky normalne odpovedely, aniz by mela spousta reci. Vazne se tady nechci dohadovat. Ona je skutecnost jina, nez se zda. Takze at toho napisu vice, nebo nic, tak jako tak to bude spatne. Ale s tim jsem musela pocitat.
Nikdy bych se nemstila tchyni pres to, ze bych ji nepujcovala deti, at uz by byl nas vztah jakykoliv. Deti bych nepujcovala pouze za predpokladu, ze by je postvavala proti mne nebo jim nejakym zpusobem ublizovala nebo byl pobyt u ni pro ne nejakym jinym zpuaobem ublizujici. Splnuje tva tchyne neco z toho? Pokud ano, pak tvuj postoj naprosto chapu, pokud ne, tak mi prijde nesmyslne zatahovat do vasich sarvatek deti (at uz je situace mwzi vami jakakoliv).
U nas ma takhle moje tchyne spatny vztah se svou tchyni (partnerovou babickou) a neni to prijemne ani pro meho partnera, a dokonce ani pro me - prave proto, ze jsme do toho zatahovani (a to uz jsme dospeli). Myslim si, ze moje tchyne je tedy v pravu. Ale i tak se bavime i s partnerovou babickou a strasne nemam rada ten pocit, ze bychom si vlastne meli jakoby vybrat stranu.
@Ice79 píše:
Ne, pokud bych to cítila stejně, děti bych jí já rozhodně nedávala. Pokud nesnáší mě, jak může mít ráda mé děti. Detaily jsou mi jedno. Nedala bych děti nikde, kdy bych já z toho nebyla klidná. Nechápu ty bláboly o tom, že babička má právo na toto a tamto.Pokud se chová nevhodně, tak se nemůže divit.
Asi tak stejne, jako ty, kdyz nesnasis ji, muzes mit rada jejiho syna.
Navic ty deti nejsou jem tvoje, ze…
Obecne, lidi co na me maji blbe kecy, maji u me dvere zavrene. Matka meho otce se k moji mame chovala strasne, ztrapnovala, kricela i pred nami detmi, blbe kecala a uvedomovala jsem si tu hnusnou atmosferu uz velmi brzy. Doslo to tam daleko, ze jsem milou babku odstrihla ze sveho zivota.
Pokud by se tchyne chovala nevhodne, blbe reci atd, deti bych ji nedavala. Proc by mel hlidat moje deti nekdo, ke komu nemam sympatie a nemam z toho dobry pocit. Navstevy ano, pri naznacich hloupych reci odchod.
@Anonymní píše:
Vzdy jsem se chovala slusne a je mi jedno, jestli mi to tady nekdo uveri, nebo ne. Jenze tchyne je clovek, ktery provokuje a nesnese, aby byl chvilku klid. Dela ji dobre, kdyz je dusno. A uz to vnimaji i nase deti.
jo já se s tchýní nebavila hodně let. Už to nešlo vydržet
. Vše se řešilo přes manžela takže je viděla mnohem méně než když jsme s ní komunikovala já. Ted se bavíme skoro 2 roky, děti si brala i tehdy a nejstarší ten už tam nebyl asi od listopadu, nechce a dcera už tam taky odmítá chodit, max že půjde s babi na hřiště
. At to s ní řeší její syn a máš klid ![]()
@overlord píše:
no.......... tak si aspoň nebřinkni tou svatozáří do futer až budeš utíkat od tchyně s dětmi v závěsu…
jinak já, jako jiná maminka, to mám tak, že tchyni, která vídá vnučku (16 měsíců) asi tak 4× do roka vložím dítě při příjezdu do náručí a odebírám až při odjezdu
Vidíš a já to dělám úplně stejně - dětem je 4 a 6. Vidíme se tak 10× za rok. Děti na celou dobu, jen ji je nevěřím na delší hlídání typu 3 hodiny o samote, protože to nedělalo dobrotu.
AnonymníX - nezakladatelka
@Anonymní píše:
Vidíš a já to dělám úplně stejně - dětem je 4 a 6. Vidíme se tak 10× za rok. Děti na celou dobu, jen ji je nevěřím na delší hlídání typu 3 hodiny o samote, protože to nedělalo dobrotu.AnonymníX - nezakladatelka
Ty jako fakt nenecháš šestileté dítě tři hodiny o samote s babičkou? Co budeš dělat, když se ti nebude líbit učitelka? A uvědomuješ si, že školáček bude bez tebe jen s cizími lidmi celé dopoledne? Co budeš dělat? A fakt už se nedivím, že máte tak málo času. Viset věčně za děckem. Tomu se říká vrtulová matka, že?
@inkakřivák Ne babička…ať se přestane navázet do zakladatelky a v rodině bude klid.K čemu je otravovat druhým život.?!
Hele žádný upřesnění, tak kdo ví, jak to bude. At se zakladatelka s babčo domluví a bude klid v rodině taky. Takže musí vzít rozum do hrsti ona.