Moje rodina hromadí věci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
3.7.19 22:46
@Zyna píše:
Tak já jen chtěla jiný náhled na problém, zmiňovala jsem, že mi to nijak ultra nevadí, jen pořád nevím, co za tím je :nevim:

Je to nastavení v hlavě, někdo to tak má. I já. Prostě s tím vědomě bojuju a je to celoživotní zápas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
3.7.19 22:50
@Bábrdl píše:
Je to nastavení v hlavě, někdo to tak má. I já. Prostě s tím vědomě bojuju a je to celoživotní zápas.

Pro mě je to „zápas“ taky, je to asi jakási lidská přirozenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
3.7.19 22:55

@Bábrdl @Bubla Bůčková Ja myslim, ze clovek to ma tak nejak zakodovany… dosud nikdy nebyl vseho takovy nadbytek a dostupnost jako v poslednich par desetiletich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.7.19 22:58
@Bubla Bůčková píše:
Pro mě je to „zápas“ taky, je to asi jakási lidská přirozenost :)

Možná. Ale jsou i vyhazovači a ti se toho nebojí. Vyhazování jim dělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.19 23:12

Taky žiju s jedním sběratelem a zrovna dneska už mi přetekla trpělivost. Bohužel ho nemůžu odkázat na garáž, protože máme poměrně malý byt, který teď navíc přestavujeme, aby byl prostor pro přírůstek, který brzy čekáme a on odmítá vyhodit i celofánový sáček od samolepek, že by se mohl někdy hodit :zed:

Do toho si ještě teď nastěhovává k nám „památeční“ věci z dětství (rozuměj každou blbost) z bytu rodičů, takže kde vytvořím prostor na věci pro miminko, tam bude vzápětí něco, co on si potřebuje schovat.

Chápu, že já jsem zas opačný extrém a dost minimalista, ale z toho jeho přístupu už opravdu šílím :roll:

• Citovat
  • Upravit
5913
3.7.19 23:16
@Bábrdl píše:
Možná. Ale jsou i vyhazovači a ti se toho nebojí. Vyhazování jim dělá dobře.

Tak já se třeba držím pravidla, že co jsem déle než rok nepoužila to nepotřebuji. Pokud je něco rozbité a oprava by stála více než nové tak neopravuji. Moje máma když rusila klasickou stěnu v obýváku, respektive jsme ji donutili, z toho byla na prášky kam to všechno dá. Takže jsme se dohodli na tom ročním pravidle co jsem psala výše a se sestrou jsme s ní měli rozmluvu, že když vyhodí co jsme ji koupily na výletě v 5te třídě apod, tak to bude v pořádku. Nakonec ji to docela chytlo. Já jsem minimalista, doma mám minimum nábytku, nemám místo na květiny ani na porcelánové slony a tak se tím vyhýbám hromadění blbosti. Nesnáším utirani prachu a jeste víc když mi zabere dvojnásobek času odskladat všechen ten bordel, abych mohla udělat jeden pohyb rukou. Na druhou stranu manžel říká, že jsem presouvac. Neustále jak uklízím přesouvám věci z místa na místo, tak aby to místo, které jsem právě uklidila bylo tak jak chci. Takže něco přesunu do jiné místnosti a pak když zase za pár dní uklízím tu, přesunu to zase jinam…

Příspěvek upraven 03.07.19 v 23:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
3.7.19 23:17
@Bábrdl píše:
Možná. Ale jsou i vyhazovači a ti se toho nebojí. Vyhazování jim dělá dobře.

Hlásim se mezi vyhazovace…zakrámovany byt nenavidim…

• Citovat
  • Upravit
915
3.7.19 23:23

Mě zase dělá psychicky dobře se nepotřebných věcí zbavovat. Co nemám, to nepotřebuji. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.7.19 23:24

Já jsem tedy něco mezi, mám taky svoji sentimentální krabici vzpomínek a pár „pracholapačů“ ke kterým mám vztah a které u mne vyvolávají příjemné vzpomínky, ale skladovat zteřelá trička z doby kdy bylo jejich nositeli 12 a nebo vyzkratovaný nabíječky… :nevim: Prostě chápu, že někdo má potřebu obklopit se věcmi, které mohou být k užitku… Ale k čemu je něco, co už se absolutně nedá využít… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
3.7.19 23:32

Jako bys mluvila o mých tchánovcích. Ti teda mají byt, ale jak zavalenej vším možným. Já být tebou, tak to neřeším. Je to jejich věc a když jim to tak vyhovuje, tak ať si tak žijí.
Co mě ale už několikrát vadilo, když tchýně schraňuje věci pro mě…třeba, když jsem čekala první dítě, celá nadšená mi pořád říkala, jak má spousty krásných věcí po klukách (skoro 30 let starý) a že si to musim vzít…když jsme tam tedy přišli, že se na to podívám, čekal nás totálně zavalenej obývák krabicema s hadrama, ale jakejma…starý, vytahaný, sepraný,… nenechala si nic říct, že tohle fakt ne (a to jako nejsem žádná cimprlína, klukům většinou nakupuju oblečení přes bazary). Ale toto už fakt bylo moc. Vypadali v tom, jako kdyby jsme ani na chleba neměli :-D
Takže to teď leží v dílně.
Takže buď ráda, že ti nic nenutí a rozumíte si ;-)
Jinak chlap je tím taky trochu šmrnclej (a ani se nedivím, když v tom vyrůstal) Párkrát už od rodičů taky dovezl památeční krabici, ze který mi akorát tekly nervy, kde byly třeba vybledlý, natržený plakáty, sešity a třeba i krabička od sirek s vypadanejma mléčnejma zubama!! Jako nechápu k čemu jako? Že si ji vždycky otevře a bude rozjímat nad svým dětstvím? :D :D
Jak říkám, klidně ať to tak doma maj, je mi to jedno, ale ať to netahaj k nám…to mi vadí celkem dost :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
4.7.19 00:43

Fascinuje mě, že u nich dočasně bydlíš a řešíš jejich věci v jejich domě… Buď ráda, že tam můžeš bydlet a nech je být, pro některé lidi ty věci opravdu důležité jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.7.19 00:54
@Aradhell píše:
Fascinuje mě, že u nich dočasně bydlíš a řešíš jejich věci v jejich domě… Buď ráda, že tam můžeš bydlet a nech je být, pro některé lidi ty věci opravdu důležité jsou

Pokud to není z mého příspěvku dostatečně zjevné, snažím se to pochopit… Já žiju v tomhle ohledu úplně jinak a snažím se přijít na to, co za tím je, proč to tak mají a proč je pro ně tak složité vyhodit něco co je neopravitelné a nepoužitelné… Samozřejmě jsem vděčná, že u nich můžeme bydlet, jen tohle každodenní setkávání s tímhle hromaděním mi nedá, abych nad tím nepřemýšlela, to je snad normální ne? Snažit se přijít věcem na kloub… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
4.7.19 05:51

Jsou to hromodiči, v extrémních případech je zo psychická porucha.

Nechtěla bych řešit jejich pozůstalost, jen vystěhovat všechny ty starý krámy z baráku bude na několik kontejnerů. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
4.7.19 06:47

@Aradhell no já myslím, že i když je @Zyna vděčná, že tam může bydlet, tak prostě se v tom nahromaděném bordele bydlí špatně, na člověka to úplně padá
@Zyna ty to se pochopit asi nedá, starší generace to tak prostě má, třeba moje babička bydlí v penzionu pro důchodce, oběd jí dovážejí, má asi 10 hrnců a nevyhodí ani jeden, co kdyby - ale kdyby co?
a děda z druhé strany má 95 let a chodí pořád v takovém oškubaném zaštupovaném svetru, jak největší chudáček, stydíme se před návštěvami a ve skříni má 7! nepoužitých svetrů v igelitových sáčcích - nové byly od r. 1965-1985, kdy je bude nosit fakt nevíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
4.7.19 07:54

@Zyna @stinga Proste lidi, kteri zazili valku, padesaty leta, pridelovy listky na vsechno, komunisty, kdy taky leccos nebylo k sehnani, tak neumeji zit v tom dnesnim dostatku az nadbytku, s lehkym pristupem k vyhazovani cehokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová