Neustálé konflikty s matkou

Anonymní
28.6.19 12:42

Máš několik možností. Bud jit do detskeho domova na vlastní žádost, nebo zacit chodit na brigady, šetřit si na účet a osamostatnit se co nejdřív. Odejít z domu v osmnácti a požadat o výživné dokud budeš studovat. Rodiče jsou povinni ti přispívat. Já zvolila variantu odchodu v 17ti a domluvila se s otcem na mesicnim prispevku. Nase vztahy se hodne zlepsily postupněm. Na VS jsem mela stipendium a brigadničila jsem, co to šlo. Nastesti jsem studovala v Praze, kde bylo dost pracovních příležitostí. Ještě můžeš matku nahrat na mobil, až bude mít další vystup a jít na OSPOD, nebo jí tím vyhrožovat. Ale já bych osobně odešla, co nejdřív to bude možné.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10255
28.6.19 12:47

@Anonymkaa3 Ahoj,
jse samozřejmě smutné, že zažíváš takové chování od mamky, která je tvým nejbližším člověkem.
Nepíšeš, kolik ti je let. Pokud ještě bydlíš u rodičů, pak se svěř tátovi, případně někomu z rodiny, nebo se obrať, klidně anonymně, na linku bezpečí a popovídej si s nimi.
Těžko posoudit, zda tvá zášť vůči bráchovi je oprávněná nebo ne, ale bylo by fajn mít s ním hezký vztah.
Jak s oblibou říkám - své chování, jednání ovlivníš, druhých ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.6.19 12:47

Tobě ještě není 18? Udělala bych všechno proto, abych se co nejdřív mohla odstěhovat. Takže po střední škole do práce a do spolubydleni. Je mi tě líto, tvá matka je opravdu póvl, omlouvám se za ten výraz, ale to nejde nazvat jinak. Rodinu si člověk nevybírá a mnohdy je člověku po omezení kontaktu bohužel na světě líp.

• Citovat
  • Upravit
28.6.19 13:14

Nebudu opakovat příspěvky, ale dodám, ať je jednání v tvé rodině příklad jak to nemá fugovat. dO BUDOUCNA svou rodinu, vztahy založ na jiném přístupu, kominikaci… Teď přeji hodně síly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
28.6.19 14:44

Je hrozné, jak se matka chová. Na to nemá nikdo právo. Opravdu by bylo nejlepší najít si brigádu, šetřit a vypadnout, jak jen to půjde. Taky jsem odešla od rodičů brzy (a rozhodně pro míň, než co zažíváš Ty) - v lecčems je to hodně tvrdé, ale nikdy jsem ani na vteřinu nelitovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová