Moje rodina hromadí věci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1176
4.7.19 08:18

Mám podobné pocity ze svojí mamky, bydlí teď sama ve velkém domě a skladuje prostě všechno, babička měla to samé - to nevyhazujte, třeba se to bude někdy hodit (Panebože, a když se to fakt někdy potřebovalo, to bylo vítězoslavných pohledů a úsměvů a řečí..). Vím, že v sobě to mám taky, ale vždycky si vzpomenu, jak mě to doma rozčilovalo, všude nakrámováno, takže se snažím to nedělat. Jednou za čas mě chytne vyhazovací, a není mi líto čehokoliv, aby to letělo. Nejsem asi ani jedno - skladovač, ani vyhazovač, nějak se mi to plynule přelévá, snažím se, aby na pohled třeba všechno bylo zavřené a nějak organizované ve skříních nebo někde, kde to na první pohled pro návštěvu není vidět, ale mám samozřejmě i skříňky, ve kterých prostě binčus je.. Teď, co čekáme nového člena rodiny, mám nutkání prostě udělat pro něj místo. Dnešní doba je celkově o přemíře věcí, vždycky když si vzpomenu, jak to u nás vypadá po Vánocích, tak mi běhá mráz po zádech. Člověk začínal s pár skříňkama v prázdném bytě, a teď mu to pomalu ze všeho leze.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
4.7.19 08:44
@Anonymní píše:
Zdravím, asi spíš než nějaké řešení (i když to by se asi taky šiklo :D) hledám jiný úhel pohledu… Bydlíme teď u příbuzných, kteří mají velký rodinný dům, než si dostavíme vlastní bydlení. Vztahy bych řekla máme parádní, snažíme se si vzájemně vypomáhat, rádi jen tak poklábosíme společně u kafe, ale jedno téma je vždycky tak trochu tabu… a to přehršel věcí, které mají, hromadí a cpou kamkoli se to vejde. Nejsem žádná minimalistka, ale nemám ráda, když jsem zahlcená věcmi, proto když mám něco, co nevyužiji snažím se to poslat dál, aby to bylo k užitku jinde. Ale k jádru věci. Příbuzní v podstatě nejsou schopni nic vyhodit. Půda je přecpaná k prasknutí, stejně jako všechny komory a ložnice, zahradní domek, altán, stodola… Když jsme se nastěhovali vystěhovali jsme starý nábytek, který v našem pokoji byl… Chtěli jsme ho dát někomu za odvoz protože byl skutečně k nepotřebě… nu, teď hnije ve stodole, ale vyhodit se nemůže. Všude je spousta věcí a příbuzní mají nulový prehled o tom, kde co je (věčně nacházím prastaré voňavky, hrnky, zahrabané kdysi nové oblečení ještě s visačkami atd.) a když je něco potřeba, stejně se to koupí nové… Takže věci se stále hromadí. Když chci třeba vyhodit něco, co je rozbité, obvykle to někdo vezme, že to spraví… a pak to někde odloží a nechá to tam. Neopravené. :nevim: Moc to nechápu, nebo respektive nevím co s tím… ne že by mi to nějak ultra vadilo, ale mrzí mne, že tak hezký dům je plný krámů a nepořádku a občas mi přijde, že nás to tu jednou zavalí :D

Je to v podstate nemoc. Nemuzou si pomoct. Muj chlap taky nerad cokoliv vyhazuje, obcas je to s nim boj a mam nervy, ale doted se mi nepodarilo s nim v tomhle smeru hnout :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
5.7.19 09:38
@Anonymní píše:
Zdravím, asi spíš než nějaké řešení (i když to by se asi taky šiklo :D) hledám jiný úhel pohledu… Bydlíme teď u příbuzných, kteří mají velký rodinný dům, než si dostavíme vlastní bydlení. Vztahy bych řekla máme parádní, snažíme se si vzájemně vypomáhat, rádi jen tak poklábosíme společně u kafe, ale jedno téma je vždycky tak trochu tabu… a to přehršel věcí, které mají, hromadí a cpou kamkoli se to vejde. Nejsem žádná minimalistka, ale nemám ráda, když jsem zahlcená věcmi, proto když mám něco, co nevyužiji snažím se to poslat dál, aby to bylo k užitku jinde. Ale k jádru věci. Příbuzní v podstatě nejsou schopni nic vyhodit. Půda je přecpaná k prasknutí, stejně jako všechny komory a ložnice, zahradní domek, altán, stodola… Když jsme se nastěhovali vystěhovali jsme starý nábytek, který v našem pokoji byl… Chtěli jsme ho dát někomu za odvoz protože byl skutečně k nepotřebě… nu, teď hnije ve stodole, ale vyhodit se nemůže. Všude je spousta věcí a příbuzní mají nulový prehled o tom, kde co je (věčně nacházím prastaré voňavky, hrnky, zahrabané kdysi nové oblečení ještě s visačkami atd.) a když je něco potřeba, stejně se to koupí nové… Takže věci se stále hromadí. Když chci třeba vyhodit něco, co je rozbité, obvykle to někdo vezme, že to spraví… a pak to někde odloží a nechá to tam. Neopravené. :nevim: Moc to nechápu, nebo respektive nevím co s tím… ne že by mi to nějak ultra vadilo, ale mrzí mne, že tak hezký dům je plný krámů a nepořádku a občas mi přijde, že nás to tu jednou zavalí :D

Neni to zadna nemoc. Ti lide proste vyrustali ve velkem baraku, tak muzou hromadit. Kdyby vyrustali v 1+1 v panelaku, tak si to nemuzou dovolit.
Vidim to na mamzelovi a na sobe. Ja bych vsechno nepotrebne lifrovala pryc, on “to se muze bodit, ne?” A jeste tchyne nam sem vozi kramy, sama ma velky barak, my mame mensi a vozi to k nam. Uplne jsem na to alergicka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.7.19 10:51

Ježíš teď mě pobavila diskuze vedle, jak chce paní prodat starou almaru :lol: ano, to doma taky slýchám často! Tyhle hrnečky? To SE prodává za 2000 na internetu! Nebo vyhodit tlačítkovy mobil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.7.19 11:00

Ja se strašně rada zbavuji věcí. A neberu zo tak, že něco vyhazuji. Dam to ke kontejneru a někdo komu se to hodí, si to vezme.
Ale nikdy bych takhle nedala svoje Monchhichi nebo plysaky, i kdyby na ne nebylo místo. Jinak je mi vše jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
5.7.19 13:22

Velmi často má hromadění věcí spojitost s rannými stádii Alzheimerovy choroby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
5.7.19 13:46

Mám za to, že hromadění věcí je nemoc. A někdy to může dost významně ovlivńovat spolubydlící. Samozřejmě v tom negativním slova smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.19 16:27
@PaníBovaryová píše:
Neni to zadna nemoc. Ti lide proste vyrustali ve velkem baraku, tak muzou hromadit. Kdyby vyrustali v 1+1 v panelaku, tak si to nemuzou dovolit.
Vidim to na mamzelovi a na sobe. Ja bych vsechno nepotrebne lifrovala pryc, on “to se muze bodit, ne?” A jeste tchyne nam sem vozi kramy, sama ma velky barak, my mame mensi a vozi to k nam. Uplne jsem na to alergicka. :roll:

Ale je. Hromadí i lidi v maličkých bytech, to by ses divila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.19 16:29
@g.sandova píše:
Ja se strašně rada zbavuji věcí. A neberu zo tak, že něco vyhazuji. Dam to ke kontejneru a někdo komu se to hodí, si to vezme.
Ale nikdy bych takhle nedala svoje Monchhichi nebo plysaky, i kdyby na ne nebylo místo. Jinak je mi vše jedno

Nemám ráda lidi, co dělají bordel kolem kontejnerů :pocitac:
Krámy mít doma nechtějí, ale vyhodit je nedokážou. Tak dělají skládku. :zed:

Monchhichi jsou super, ale to tě neomlouvá! :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
6.7.19 17:16

U nás zas dětské boty na zidce vedle kontejneru :zed: já vám sem ten skvost budu fotit snad. Jo jasný, do pár dnů jsou ty věci vedle popelnic pryč? No protože buď přijeli popeláři nebo to někdo přendal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
6.7.19 17:44

@Zyna jejich dům jejich věci jejich volba. Nemotej se do toho. Nic ti po tom neni. Představ si, že by ti někdo mluvil do toho, jak žiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
6.7.19 18:47

@Bábrdl já ale nedělám bordel. Většinou položíme jednu tašku s věcmi ke kontejneru a do rána zmizí. Dávám veci vypranr a čistě. Krámy vyhazuji

Příspěvek upraven 06.07.19 v 18:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
6.7.19 18:49

@Bábrdl jinak u nás je vyhrazené místo u kontejneru na větší kusy, multikary jezdí jednou týdně a věci odvezou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.19 18:52
@Bubla Bůčková píše:
U nás zas dětské boty na zidce vedle kontejneru :zed: já vám sem ten skvost budu fotit snad. Jo jasný, do pár dnů jsou ty věci vedle popelnic pryč? No protože buď přijeli popeláři nebo to někdo přendal.

Přesně. Já to automaticky beru a házím to do kontejneru. A myslím, že nejsem sama.
Nebo někdo donese igelitku hadrů do kontíku na textil a dá to VEDLE!!! Protože holt jeho hadry jsou moc nóbl, aby je třídila nějaká organizace. Lepší přeci, ať to roztahají bezdomovci. To bych :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.19 18:58
@g.sandova píše:
@Bábrdl jinak u nás je vyhrazené místo u kontejneru na větší kusy, multikary jezdí jednou týdně a věci odvezou
@g.sandova píše:
@Bábrdl já ale nedělám bordel. Většinou položíme jednu tašku s věcmi ke kontejneru a do rána zmizí. Dávám veci vypranr a čistě. Krámy vyhazujiPříspěvek upraven 06.07.19 v 18:50

Nejspíš protože tam projde někdo jako já a vyhodí to. :cert:

Tohle dělali lidi u bytu, kde jsem vyrostla a stašně mě to sejřilo. A když se kontíky začaly zamykat, tak lidi začli obkládat krámama zídku. :zed:

Pak jsem žila v centru, tam byly kontíky ve dvoře, přístupné jen lidem z domu, tam se to nedělalo.

A teď bydlím v rd, popelnici máme svou. Ale cestou na metro je kontejner na textil a tam se běžně něco válí VEDLE!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová