Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Thuja i Dulcamara urcite pomohou, ale pokud vim homeopatika nevytvareji nejaky spolecny efekt - jsou to monokomponenty a kazdy zabira na neco jineho. Pokud vam je nekdo napsal, tak pro pripad, ze kdyz nezabere jeden zabere druhy V podstate z toho lekar udelal polykomponent (jako napr. sirup Stodal - je v nem mix nejcasteji pouzivanych homeopatik na kasel, a jeden muze byt ten spravny). Ja bych doporucila nejdrive Thuju 5 nebo 9 ch (2× denne ) a pokud to nezabere tak tu Dulcamaru 5 nebo 9 ch (2× denne) Pokud to budete davat oboje dohromady, tak jeden lek musi mit vyssi potenci napr. Thuja 5 a Dulc. 9 ch
Týnka molusku chytla v bazénu, když jí bylo 9 měsíců a bojovali jsme s ní zhruba 6 měsíců. Měla jich pár pod prdelkou na stehně, velikost špendlíkový hlavičky. Doktorka nás sice poslala na kožní, ale já hubila následovně - propíchnout špendlíkem, vymáčknout, potřít betadinem. No později už jsem to rovnou vymačkávala, pomazala betadinem a pak mazala tea tree oilem od Australian bodycare (doufám, že se to tak jmenuje). Jo a pokaždý po vymáčknutí zalepit, aby se ti nikam nedostala krev. Za pár měsíců jsem to ukázala kožařovi, byly jsme tam s ekzémem, a ten mi to odkýval. Jen kdyby to bylo větší nebo to zarůstalo do kůže, tak doporučoval přijít. Homeopatika jsme dostali Thuya occidentalis 30 CH - 3 kuličky 1× týdně, ale nevím, jak moc pomohly.
to Bubina
aha, takze pokud chci davat oboji zaraz , jedno by mělo být 9 a druhé 15 ch
pochopila jsem, ze dulcamara je spis na nachlazeni apod. a thuya na bradavicky, takze vetsi by melo byt asi u te thuji,ze?
jinak zalepovani mi neprojde, ona nesnese naplast na kuzi, rve tak dlouho dokud ji to nesundam a to i po ockovani.
Dokud ji to pichaji tak je v pohode vubec nebreci,ale jakmile vidi naplast, nebo citi na kuzi, tak rve ![]()
ja osobne jsem pro thuju - je to hodne kozni lek, coz se o dulcamare tak rict neda, ja bych davala 9 ch 3× denne anebo 15ch 3× denne max. 6 dni nebo do zlepseni.
Bubina
Tak jsem cca před těmi 3mi týdny na:,–(ila thuyu 3 večer a dulcamaru 3 ráno a každý druhý či třetí den píchala jehlou a potírala betadinem.
Bubino vím, že jsi radila, použít jen thuyu, ale dala jsem na svůj pocit, že thuya je na kůži a dulcamara na imunitu.
Moluska se projevuje na kůži i v krvi, je to přece jenom vir. Tak jsem raději na:,–(ila obojí.
Nu dnes má všechno skoro pryč, ještě je sem tam jedna malinká, ale snad už je to skoro za námi. ![]()
Dulcamara je na imunitu pouze pro toho, kdo je celkove typ Dulcamara - coz neni obvykly konstitucni lek. Urcite to „pausalne“ neposiluje imunitu a nevyhani viry z tela. Je to jako brat paralen a soucasne nurofen pro pripad „kdyby“ neco nefungovalo. To je ted ale jedno - hlavne, ze jsou molusky PRYC !!!
Ahoj dievcata,
ja som prave vcera vybrala z lekarne Dulcamaru 9CH a Thuyu Occidentalis 9 CH. Vycitala som to takto z ineho clanku na rodine.cz Netusila som, ze ak sa podavaju sucasne dve homeopatika, jedno ma byt vyssej rady. V lekarni som si ich najskor musela objednat, no a prave vcera im ich dorucili. Obidve mam 9 CH.
Bublina, chcem ta poprosit o radu. Zacnem teda najskor iba s tou Thuyou. Mozes mi prosim ta napisat, ako mu to mam davkovat ? Myslim tym, kolko guliciek kolkokrat denne.
Moj syn ma moluska od septembra minuleho roka. Teraz ma 21 mesiacov a skusali sme uz vselico. Najskor na radu nasej pediatricky som mu ich potierala smradlavou vodickou - Castelani. Potierala som mu ich minimalne tri mesiace. Skutocne sa niektore stratili, ale na druhej strane, nove vysli. Ked som si vsimla, ze na licku mu zostal fliacik (pripadalo mi to, ze ten castelan mu spalil pokozku), okamzite som s tym prestala. Potom sme moluska potierali nejakou robenou mastickou, ktoru nam uz predpisala kozna lekarka, zial jej zlozenie neviem, kedze nam ju namiesali v lekarni. Potom som mu vyrobila ja sama olejcek na potieranie - do zakladneho mandloveho som pridala ravensaru, teatree olej a levandulu. Zatial vsak vsetko bez viditelnejsieho a trvalejsieho efektu. S tymi svinami hnusnymi sa uz trapime osmy mesiac ![]()
dakujem
Thuju 9ch - 3× denne 2-3 kulicky (kolik jich proste vytocis z dozicky, tak tolik dej, na mnozstvi nezalezi!!). Ber to tak 3 tydny a pak mi dej vedet jak to vypada. Dulcamaru zatim nedavej.
to Ika
určitě bych současně s braním homeopatik ničila molusky i fyzicky jehlou a betadinem. jak jsem psala 3 týdny a jsme čistí ![]()
dakujem ![]()
Skusala som to aj fyzicky. Molusku postriekala znecitlivujucim sprejom (na slovensku totiz neexistuje krem emla), potom potrela betadinom, potom prepichla, potom vytlacila, potom utierala krv, potom znova potrela betadinom, potom zalepila, medzitym mi to decko stale utekalo a chcelo to chytat, hlavne tu krvicku, pajedil sa, naplaste si v kuse odliepal, len co som prilepila jednu, odlepil si druhu a tak podobne, medzitym som stale lietala umyt si ruky, pretoze tej krvi bolo vazne dost … no bola to zaberacka, skoro som pri tom porodila, som v 23 tt ![]()
Na druhy den, ked som odlepila naplaste, zistila som, ze molusky tam stale su. Takze neviem … to mam po vytlaceni tu prazdu zakrvavenu „bublinku“ nejako odtrhnut, alebo ako ???
Ale samozrejme, ze sa nenecham odradit. Dnes sa chystam operovat znova:-)
ika
Ono je tam uprostřed taková bílá kulička, pokud se ti ji podaří jehlou vytáhnout, pak se moluska hojí rychleji, pokud se ti ji nepodaří vytáhnout, ale jen do molusky dostaneš betadine, pak se moluska taky vyhojí, ale trvá to déle. Vetšinou to nejprve vypadá tak, že se to trošku zvětší a udělají se takové stroupky a pak se to postupně hojí.
Samozřejmě se můžou objevit i nové. To píchání jsme dělali skoro obden, takže i ty „načnuté“ pokud jsem měla pocit, že tam kulička zůstala, klidně jsem ji načla víckrát.
U těch menších ta kulička ani nemusí být. Pokud to byla jen červená tečka bez výstupku,tak ty jsem ani nepropíchávala, jen z venku potřela dezinfekcí.
Potom se nám ty menší ztratily a už nevyrostly.
Věřím ale že bez současného užívání homeopatik, by to tak rychlé nebylo, ale kdo ví že? ![]()
Držím palce ať se jich zbavíte co nejrychleji.
Jinak někdo to dětem propichuje ve spánku, aby to bylo v klidu. My jsme to zvládli před spaním, ale prý máme extrémně klidné dítě.
Jo a nic jsem nezalepovala, jen pořádně natřela tou dezinfekcí, vypadala celá hnědá, bylo to před spaním dostala po zaschnutí pyžamo a šla spát a druhý den jsem dala pyžamo na vyprání. Žádný znecitlivující krém nebylo potřeba, protože ono pokud opravdu propíchneš jen tu molusku, tak to vůbec nebolí.
Osobní zkušenost nemám, ale kámošky holčina si s tím zkusila své. Její syn když byl na operaci s něčím jiným, tak dokonce mu to při narkoze „vyškrabovaly“. Pak ale nějaký léčitel jim poradil zařadit do jídelníčku hodně česnek.
Holky věřte nebo ne, kámoška dělala dětem slabé česnekové pomazánky, hodně ho dávala do jídel a jsou bez molusek. Fakt jo. Ty původní jakoby vyschly a odpadly a další se jim už neudělaly. Zkuste to, oni to mají vyzkoušené ![]()