Mouka do příkrmu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4622
8.2.15 14:45

Smarja, to psala doktorka? 8o mýho doktora by šlehlo, kdyby tohle viděl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
8.2.15 14:47

@Svistice Pokud má jeden z rodičů vážnou potravinovou alergii, tak se většinou postupuje krapet opatrněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
@ivašot. píše:
Já mám děti 11 a 7 let a nestačím se divit, jak se ta doporučení za pár let radikálně změnila.

Změnila a doktorka zakladatelky jedná zcela podle nejnovějších doporučení.
Nejstaršímu synovi je 18, tehdy se začínalo se vším po 4. měs, včetně vnitřností.
Potom nastal naprosto opačný trend (mám mezi tím dvě děti), odsouvat všechno kvůli alergiím na co nejpozdější dobu.
Nyní, kdy mám zase mimino, se to vrací. Moje ped. je dokonce předsedkyní pediatrů v jednom kraji, má pokaždé ty nejnověší přístroje, postupy, je prostě moderní dr. Říkala, že byla na semináři, kde se přednášela nejnovější doporučení WHO, ohledně výživy, kde doporučují setkání se všemi alergeny mezi 4-6 měsícem. Že se během těch let nepotvrdilo, že by časný kontakt s alergeny zapříčinil alergii, že spíš to odsouvání není dobré, že je to stejné jako děti, které žijí v tom nejčistším prostředí a potom nejsou schopny reagovat na běžné alergeny, a přehnaně ten znuděný imunitní systém reaguje na běžné podněty.
Mi to přijde logické.
Každý ať jedná jak chce, já dám buď trochu mouky, klidně i do mrkve, povařit, však třeba dušenou mrkev, fazolky člověk taky zahušťuje moukou, anebo pár piškotů do jablek.
Zřejmě jiný postup bude u rodin s řadou potravinových intolerancí, ale o tom se tu teď asi nebavíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146

Tak podle mého když sní ořechy nebo jakékoliv jídlo matka, tak se jistě jeho stopové množství objeví právě v mléku. Takže bych zkusila i to. Ja se jednou zapomněla a snědla tuňáka s limetkou když jsem kojila a holka se pak osypala. Žádnou alergii nemá, ale reakci na potravinu jsem viděla i tak. Byly jí 4. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.2.15 14:48
@kotyk píše:
@Svistice Pokud má jeden z rodičů vážnou potravinovou alergii, tak se většinou postupuje krapet opatrněji.

Já třeba potravinovou alergii nemám žádnou, ale atopák mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
8.2.15 14:48
@scentini píše:
Smarja, to psala doktorka? 8o mýho doktora by šlehlo, kdyby tohle viděl :lol:

Tak je nepoučený a nesleduje nová doporučení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.2.15 14:50

@Hoa Mai to me taky napadlo, ze v piskotu je zbytecne cukr.. No jak se nastvu tak to vyresim nejakyma kasickama a bude. Ted uz clovek ani vlastni decko nemuze krmit kdy chce, otresneeee.

@Poison Eve :mrgreen: To je pravda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.2.15 14:51
@Emerita píše:
Tak podle mého když sní ořechy nebo jakékoliv jídlo matka, tak se jistě jeho stopové množství objeví právě v mléku. Takže bych zkusila i to. Ja se jednou zapomněla a snědla tuňáka s limetkou když jsem kojila a holka se pak osypala. Žádnou alergii nemá, ale reakci na potravinu jsem viděla i tak. Byly jí 4. měsíce.

Ano, to je teorie nejbližší mě - co šlo jsem mu přefiltrovala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30828
8.2.15 14:51

Já na tom nevidím nic „smrtelného“ - pokud tedy souhlasíte s tou myšlenkou dnešního „trendu“, že dítěti se má podat mezi 4-6m co nejvíce různých potravin kvůli alergiím.
Myslím, že půl lžička bílé mouky přidaná do mrkve/brokolice a povařená së zeleninou nijak výrazně nezhorší ani chut a ani konzistenci.
Navíc, z logiky věci, pokud chcete přidat dítěti lepek v co nejjednodušší formě, tak co jiného mu dát??? Nejlepší jsou asi ty ovesné vločky, co jsem tak pochopila, ale rohlík, piškot - každá ta věc je výrobek zhotovený ze spousty dalších věcí do který stejně nevíte, co se dává a jak to kdo vyrobil.
Takže co je tak STRAŠNÉHO na bílé mouce?? Když mluvím o „vyzkoušení“ lepku, kdy toto opatření budu provádět třeba týden.

Krevety a oříšková buchta, to je trošku jiné kafe, ale myslím spíš, že doktorka mysela, že to má dítě ochutnat, né se tím pravidelně v tomto věku živit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
8.2.15 14:52

@Nikolllet: pokud jsi piskot jeste nikdy nedavala, zkus ho nejdriv samostatne, treba pulku. Syn mel piskot poprve v 9m a mel silenou reakci - pote jsme zjistili alergii na bilek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
8.2.15 14:53

Orechova buchta a mouka? :roll: jeeezis :D to bych nedala teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
8.2.15 14:53
@Svistice píše:
Já třeba potravinovou alergii nemám žádnou, ale atopák mám.

Atop. exem mám a polovina mé rodiny. U muže nikdo.
Z dětí nikdo, ať už byly vystaveny setkání s alergeny časně (kdysi + čerstvé mimino), anebo pozdě (dvě prostřední děti). Z malého empirického výzkumu bych řekla, že se dětem daří všem zdravotně úplně stejně a je úplně jedno, kdy co jedli :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.2.15 14:54

Ještě bych chtěla podotknout, že jedna věc je vystavení imunitního systému dítěte alergenu a další věc je vyzrálost trávicí soustavy jako takové a její zatěžování ve veku 4 měsíců masem, bílkem, tuky v ořeších, sacharidy v obilninách či luštěninami apod. Protože se nemyslím, že maminky zůstanou jen u „dání ochutnat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
8.2.15 14:55

Prostě zapoj zdravý selsky rozum. Ja jsem dávala pak na noc kaše, piškoty vyjimečně do ovocné přesnídávky nebo samotné vyjimečně. Do ostatního - zeleniny, jogurtu atd. jsem nikdy nic nepřidala a ničím to nezahušťovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.2.15 14:56
@Virginia píše:
Atop. exem mám a polovina mé rodiny. U muže nikdo.
Z dětí nikdo, ať už byly vystaveny setkání s alergeny časně (kdysi + čerstvé mimino), anebo pozdě (dvě prostřední děti). Z malého empirického výzkumu bych řekla, že se dětem daří všem zdravotně úplně stejně a je úplně jedno, kdy co jedli :-).

Ale jo, samozřejmě je to těžce individuální. Ale jak píšu, já jsem líná matka, takže když se mi má osypat, tak ať je to co nejpozději. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí