Mouka do příkrmu?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Virginia To máš pravdu, empiricky dost těžko porveditelná studie.
Co se dob dávných týče, tak prostě přežily jen silné kusy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LindaPraha píše:
@Virginia a muzu se zeptat, jak ovoce? Nevim, zda ho ma ochutnat do 6.mesice, ja bych s nim rada pockala az po zelenine s masem.
Když já právě nekojím, první měsíc (4.-5.) měl zeleninu, maso, vejce, poslední týden příkrmů i ten lepek, ve druhém měsíci (mezi 5.-6.) jsme zavedli právě ovoce, když masozel. jedl bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@Adrasteia @Virginia Škoda, že někdo třeba ještě neudělal studii závislosti brzkého zavedení příkrmů a výskytu žlčníkových/slinivkových a jiných zažívacích problémů, diabetu druhého stupně a obezity v pozdějším věku. Možná by to taky bylo zajímavé počtení.
Nějaké studie už to tom jsou. Popisuje je právě dr. Fořt ve svých knihách. Ve zkratce jde asi o to, že brzké zavádění příkrmů (což je podle některých odborníků i v 6. měsíci!!) může mít vliv na rozvoj některých závažných onemocnění v dospělosti. Jde o to, že trávicí trakt dítěte prostě není do tří let zralý, proto zavádění „normální“ stravy třeba už kolem jednoho roku dítěte může mít fatální následky v dospělosti. Jako uznávám, Fořt je někdy až příliš radikální, ale jeho argumenty mají patu a hlavu. Člověk musí zvolit zlatou střední cestu. Ale nesouhlasím s tím, že čím dřív všechno do dítěte nacpeme, tím bude odolnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia píše:
Jenomže ti odborníci, kteří nesouhlasí, nesouhlasí právě na základě jiných studií, ze kterých jasně vyplývá, že brzké zavádění alergenů zvyšuje riziko vzniku nejenom alergií samotných, ale i dalších závažných onemocnění, která se mohou projevit až v dospělosti. Za všechny mohu uvést např. dr. P. Fořta.
Doufam, ze mas pravdu, jinak jsem to krome lepku totalne zazdila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo čumím
Mě dr. seřvala když jsem dala sedmiměsíčnímu bílý jogurt, protože nechtěl mlíko. Celkově podle toho seznamu si říkám, že to snad nejde ani stihnout všechno dát zkusit, když se budeme řídit doporučením 3 dny jeden druh a potom zase přidat jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tulipán píše:
Doufam, ze mas pravdu, jinak jsem to krome lepku totalne zazdila.
Jo, taky doufám
To prověří až čas. Nevím, prostě mi to přijde logičtější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia Můžeš popsat ve zkratce, co by děti měly v jakém období jíst?
Mně tohle všechno přijde trošičku legrační v době, kdy je střední délka života o dvacet let delší než před xx lety. Jako matky to samozřejmě řešíme, což chápu, řeším to taky, ale z dlouhodobého hlediska se mi zdá, že to tak důležité není, že je tu vliv životní prostředí, dědičná zátěž atd. A že daleko důležitější, než měsíc, ve kterém se zavede příkrm, jsou celkové stravovací návyky, které jim předáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deninina píše:
Ty jo čumímMě dr. seřvala když jsem dala sedmiměsíčnímu bílý jogurt, protože nechtěl mlíko. Celkově podle toho seznamu si říkám, že to snad nejde ani stihnout všechno dát zkusit, když se budeme řídit doporučením 3 dny jeden druh a potom zase přidat jiný.
Tohle jsem u dr. taky řešila, tedy odstup mezi potravinami. A povídala: víte, kolik je na světě druhů potravin?
By to člověk nestihl ani do nástupu na střední školu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No urcite budu prat do ani ne pul rocniho mimina orechy, krevety, mouku po kvantech
. Ja zacala prikrmovat az po 6m a to velmi pozvolna. Ani ted ve 14m moje dite nejedlo krevety, orechy, ani VSECHNY druhy zeleniny, a kazdej den dve lzicky mouky… no to urcite…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorlami Ono to není myšleno po kvantech, ale některé maminky si to tak vysvětlí a rázem z toho máš děti, co jedí guláš a pribiňáka na pravidelné bázi v půl roce, protože tam je přeci všechno, co paní doktorka řekla, že to dítě nejenže už smí, ale dokonce musí jíst, aby nebylo alergické. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Virginia píše:
Tohle jsem u dr. taky řešila, tedy odstup mezi potravinami. A povídala: víte, kolik je na světě druhů potravin?By to člověk nestihl ani do nástupu na střední školu.
Moudrá to žena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem trochu zpatecnik, takze jsem zavadela prikrmy spis pomalu, s prihlizenim na nazralou travici soustavu ditete. Tak nejak podle sveho selskeho rozumu.
Zase jsem se neco noveho dozvedela, ale mit dalsi dite, timto no ym trendem nepujdu
Neni mi sympaticky.
- Citovat
- Upravit
Mas moderni doktorku. Doporucuje se seznamit s alergenem mezi 4.-6. mesicem kdy imunita prijima nove podnety..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Poison Eve píše:
Ja jsem trochu zpatecnik, takze jsem zavadela prikrmy spis pomalu, s prihlizenim na nazralou travici soustavu ditete. Tak nejak podle sveho selskeho rozumu.Zase jsem se neco noveho dozvedela, ale mit dalsi dite, timto no ym trendem nepujduNeni mi sympaticky.
Nápodobně, já jsem sama na sebe naštvaná, že jsem začínala ve 4 měsících, malý byl plně kojený a během týdne jsme nahradili celou jednu dávku kojení příkrmem. Byl hrozně žravý a kojení šlo do kytek. S druhým se mnou nikdo nehne, zkusit dostane, jak mě to napadne, ale určitě nepojedu tak striktně jako u prvního. Koho má bavit se patlat s těma kašičkama takovou dobu
vydržela jsem 4 měsíce, pak přešel na naše jídlo, protože se to prostě nedalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Virginia píše:
@Adrasteia Můžeš popsat ve zkratce, co by děti měly v jakém období jíst?Mně tohle všechno přijde trošičku legrační v době, kdy je střední délka života o dvacet let delší než před xx lety. Jako matky to samozřejmě řešíme, což chápu, řeším to taky, ale z dlouhodobého hlediska se mi zdá, že to tak důležité není, že je tu vliv životní prostředí, dědičná zátěž atd. A že daleko důležitější, než měsíc, ve kterém se zavede příkrm, jsou celkové stravovací návyky, které jim předáme.
Souhlasím s Tebou, není to samozřejmě jenom o tom, kdy se zavádějí příkrmy, je to celkově o stravovacích návycích, chemii v jídle, životním prostředím apod. S tou dědičností je to asi o tom, že pokud člověk ví, že má sklony např. k nádoru tlustého střeva, tak by tomu měl přizpůsobit stravu, životní styl, chodit na prevenci apod., takže i dědičnost lze mnohdy „ukočírovat“.
Jinak k tvé otázce, co by tedy kdy dítě mělo jíst - doporučuju publikaci od P. Fořta „Aby dětem chutnalo“, ale jak už jsem psala, je trochu radikální. Takhle ve zkratce to popsat je skoro nemožné, ale pár tipů napsat můžu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit