Mouka do příkrmu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26256
8.2.15 15:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
8.2.15 15:16
@acimedaca píše:
ale přece to dítě tím nemusí cpát horem dolem - má ho seznámit s alergeny - tzn. podat mu párkrát dvě, tři lžičky

Získávám dojem, že by lékaři měli zároveň dávat brožuru o tom, co se myslí příkrmem, s pěkným piktogramem, že příkrm se nerovná sklenka, že seznámení se s alergeny neznamená jejich denní zavádění v plné dávce, že mouka se syrová nejí a že jídlo se dá i uvařit. Atd. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30827
8.2.15 15:18
@Virginia píše:
Získávám dojem, že by lékaři měli zároveň dávat brožuru o tom, co se myslí příkrmem, s pěkným piktogramem, že příkrm se nerovná sklenka, že seznámení se s alergeny neznamená jejich denní zavádění v plné dávce, že mouka se syrová nejí a že jídlo se dá i uvařit. Atd. :lol: :lol: :lol:
:pankac: jojo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
8.2.15 15:18
@kotyk píše:
@Svistice Pšenicí se nezahusťuje a v low cost skleničkách už vůbec ne :mrgreen: Ale překvapivě ty hodně levné byly občas čistější, než drahé značky. Akorát teda vždycky šlo o mrkev/jablko, i když to měl být třeba banán ;) Příchuť se pak dodělala céčkem nebo u dražších 1% banánu.

Co se myslí low cost skleničkami, tedy spíš, jaká značka a jaké mají nežádoucí přísady oproti nějaký high cost? Je v tom nějaký opravdový rozdíl?
Co se tu míní značkou?
Se ptám opravdu v dobrém a se zájmem, nekupuju, nesleduju, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30827
8.2.15 15:20

S tím zavedením lepku - kdo nechce dát bílou mouku, tak asi nejlepší je (namočit, povařit, rozmixovat) vločky a ty pak přidat do příkrmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
8.2.15 15:20
@Virginia píše:
I prd velebnosti, její doktorka je moderní, jedná podle nejnovějších doporučení. To jako bez legrace. :D
Navíc tedy nejde o cpaní ořechů malému dítěti, ale o seznámení s většinou alergenů mezi 4.-6. měsícem.
Tzn. občas nabídnout lžičku něčeho nového.

S těmito novými doporučeními zdaleka nesouhlasí většina odborníků. Jsou dva tábory a teď který má pravdu? Ale já jsem reagovala na ty ořechy a to ne kvůli alergii. Ořechy se snadno lámou na malinkaté kousky, které lze snadno vdechnout. Moje kamarádka taky zkoušela takové experimenty a malý málem umřel. Vdechl kousíček ořechu, strašně kašlal, ale za chvilku dobrý. Za pár dní začal pokašlávat, modral v obličeji, po dvou týdnech už ležel v nemocnici v Praze, nechápali, co se to s ním děje. Ořech mu ucpal jen část plic, takže mohl dýchat, ale šlo to s ním z kopce, pomalu umíral. Pak nějakého doktora napadlo, jestli něco nevdechl a nakonec mu oříšek vytáhli bronchoskopem. Děsně jí vynadali, že nacpala dítěti ořechy, malému byli tehdy dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
8.2.15 15:23
@Virginia píše:
Získávám dojem, že by lékaři měli zároveň dávat brožuru o tom, co se myslí příkrmem, s pěkným piktogramem, že příkrm se nerovná sklenka, že seznámení se s alergeny neznamená jejich denní zavádění v plné dávce, že mouka se syrová nejí a že jídlo se dá i uvařit. Atd. :lol: :lol: :lol:

Nebo by spis lekari meli uz trosku pocitat s tim ze ne kazda to jidlo pro mimina vari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
8.2.15 15:24
@LindaPraha píše:
Ja se ridim timto http://www.alergieimunita.cz/…cku-kojence/

Taky tak, super článek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30827
8.2.15 15:25
@Adrasteia píše:
S těmito novými doporučeními zdaleka nesouhlasí většina odborníků. Jsou dva tábory a teď který má pravdu? Ale já jsem reagovala na ty ořechy a to ne kvůli alergii. Ořechy se snadno lámou na malinkaté kousky, které lze snadno vdechnout. Moje kamarádka taky zkoušela takové experimenty a malý málem umřel. Vdechl kousíček ořechu, strašně kašlal, ale za chvilku dobrý. Za pár dní začal pokašlávat, modral v obličeji, po dvou týdnech už ležel v nemocnici v Praze, nechápali, co se to s ním děje. Ořech mu ucpal jen část plic, takže mohl dýchat, ale šlo to s ním z kopce, pomalu umíral. Pak nějakého doktora napadlo, jestli něco nevdechl a nakonec mu oříšek vytáhli bronchoskopem. Děsně jí vynadali, že nacpala dítěti ořechy, malému byli tehdy dva.

no tak to už je trošku jiný případ u 2 letého dítěte - navíc asi ty ořechy neměly být ořechy, ale ořechová buchta - tzn. mleté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
8.2.15 15:26

@Adrasteia Promiň, ale jen blázna snad napadne dávat kusy ořechů malému dítěti.
Ale poté, co si tu aspoň půlka myslí, že do příkrmu mouka znamená, že se do sklenky z obchodu zamíchá syrová mouka, by se člověk neměl divit už ničemu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
8.2.15 15:28

A já si myslela, že to je vtip (ten jídelníček)! Z celého toho popisu zavádění/ochutnávání bych se neřídila naprosto ničím, včetně kojenecké vody. Když je voda kvalitní, stačí ta z kohoutku, lepší, než kdoví jak dlouho skladovaná balená. První dítě jsem přikrmovala kaší od 4 měsíců kvůli nepřibírání, pak jsme zaváděli postupně zeleninu vždy po několika dnech bez reakce (vařila jsem sama a šlo to i bez mouky). Žádné alergie v rodině nemáme, ani u malé se neprojevily, i když jsme do ní nehustili v tak raném věku alergeny. Jako ty ořechy a krevety, to mi přijde fakt brutus! Jsem ráda, že druhé plně kojím a budu tak dělat do těch 6 měsíců, což máme za pár a pak teprve začnu postupně s příkrmy. Pokud by mi doktor radil nové trendy, stejně bych si to udělala po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767

Jinak co se týká těch alergií. Bratranec má těžkou potravinovou alergii snad na všechno - lepek, ovoce, ořechy atd. Od tety vím, že mu právě hodně brzy dávali příkrmy (tehdy se začínalo už od třetího měsíce), dostával ovoce (i tropické), lepek a velmi brzy jedl skoro všechno. Celé dětství byl zdravý, ale na prahu dospělosti ho tyto alergie dost skolily. Doktoři mu řekli, že to může mít právě z toho, že dostával většinu potravin příliš brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
@Adrasteia píše:
S těmito novými doporučeními zdaleka nesouhlasí většina odborníků. Jsou dva tábory a teď který má pravdu? Ale já jsem reagovala na ty ořechy a to ne kvůli alergii. Ořechy se snadno lámou na malinkaté kousky, které lze snadno vdechnout. Moje kamarádka taky zkoušela takové experimenty a malý málem umřel. Vdechl kousíček ořechu, strašně kašlal, ale za chvilku dobrý. Za pár dní začal pokašlávat, modral v obličeji, po dvou týdnech už ležel v nemocnici v Praze, nechápali, co se to s ním děje. Ořech mu ucpal jen část plic, takže mohl dýchat, ale šlo to s ním z kopce, pomalu umíral. Pak nějakého doktora napadlo, jestli něco nevdechl a nakonec mu oříšek vytáhli bronchoskopem. Děsně jí vynadali, že nacpala dítěti ořechy, malému byli tehdy dva.

Jo a k nesouhlasení odborníků.
To nové doporučení je právě na základě studií, kde je jasné a empiricky ověřené, že pozdní zavádění alergenů riziko alergie zvyšuje.
Jako nesouhlasit s tím někdo může, ale ten ověřený fakt těžko popře.
Ale i z této diskuze je zjevné, že to neví matky, což lze pochopit, ale že to neví ani řada pediatrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.2.15 15:29

Ty bláho, mě doktor na kontrole nic neřekne, když se sama nezeptám :) Takže jídla dostala malá tak nějak podle mojí intuice, rad mojí mamky a částečně internetu :mrgreen: A rozhodně nedostala všechnu zeleninu, ovoce a masa do šestého měsíce, s něčím jsem začínala později.
Moukou příkrmy nezahušťuju ani desetiměsíční, lepek dostává jinak - zezačátku dostávala hlodat kousek sucharu nebo sušeného pečiva. Piškoty nedávám, jsou podle mě dost sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
8.2.15 15:30
@Virginia píše:
@Adrasteia Promiň, ale jen blázna snad napadne dávat kusy ořechů malému dítěti.
Ale poté, co si tu aspoň půlka myslí, že do příkrmu mouka znamená, že se do sklenky z obchodu zamíchá syrová mouka, by se člověk neměl divit už ničemu. :mrgreen:

Tak jak bys to pochopila ty kdybys davala kupovane a nekdo ti zacal rikat neco o mouce? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí