Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak co hledám info tak nikdo neví co v zůstatku je.. napsala jsem do Benu, dřív nepoužiju radši
@Hanka708
V zůstatku je to samé, co jste si aplikovala 4× před tím. Já si 5. dávku bez problémů odebrala inzulínovou stříkačkou. Jde to naprosto jednoduše. Prostě tam, kde normálně nasazujete jehlu, zabodnete jehlu inzulínky a vysajete obsah. Já se obávala, že tam bude podtlak a budu muset tahat silou, ale ne. Jde to velmi lehce.
Nejdřív jsem zkoušela pero přetočit, ale to vůbec nešlo.
@Kamenozrout moc děkuji.. takže je tam 5 dávek ve finale. Mám radost
@Hanka708 píše: Více
pomyslíš že v tom zůstatku asi tak je? je to jedna ampule se stejným lékem, jen je to nastavené takhle. Mají to tak aby když pacient odstříkne při výměny jehly aby tam měl 100% 4 dávky. A že to lidi nechtějí vyhazovat je logické když je to dost drahé. jen než násilím přetáčet je lepší vytáhnout jehlou.
@Hanka708
Je to zůstatek látky v prostoru dávkovacího pera, ze kterého se účinná látka odebírala pro píchnutí, tak logicky je i tento zbytek účinná látka tj. totéž, co jsme ze stejného prostoru dávkovali, akorát je pero přednastaveno na 4 plné dávky a odebrání této 5. dávky (tzv. zlaté dávky) je nebezpečné v tom, že násilím přetočíme a tím se poruší mechanismus a do dávky kromě zbytku účinné látky se mohou uvolnit i mikročástice plastu z porušeného mechanismu, které se tak píchnutím dostanou do těla
(tomuto nebezpečí se dá zabránit vytažením zbytku inzulínovou stříkačkou)
Hele a jak poznate ze je to cele davka v tom zbytku? Nezbyde tam min?
@VelkaMaca
Jedna dávka Mounjara je 0,6 ml. Inzulínové pero, které používám má kalibrovanou stupnici, takže jsem natáhla 0,6 ml a ještě mi tam odhadem tak 0,1 ml zbyl.
Mohu se zeptat, ty inzulínky prodávají někde po kusech? U nás v lékárně mají jen velké balení? Poradí někdo?
Právě jsem proběhla tři lékárny a inzulínové injekce nemají. ![]()
@Kamenozrout píše: Více
Mohu prosím vědět kde jste koupila inz stříkačku a jakou přesně? Dnes jsem nesehnala nikde.
Stačí koupit stříkačku? Pasuje na inzul stříkačku ta jehlička z pera?
zdravím, zkoušel někdo 2 sklenky bílého suchého vína na Mounjaro? 🙈
@Hanka708 píše: Více
@Hanka708
Inzulínové stříkačky, které používám, mají již zabudovanou jehlu. Tudíž další jehly nepotřebujete. Dají se koupit např. v Benu lékárně 100 ks za 215 Kč.
https://www.benu.cz/…-29g-x12-7mm?…