Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@nick mandarinka nabrala jsem 25 kg v těhotenství a už je to 5 let a prostě dolů ta váha nejde
@Lenka888lenka já sníst oběd a jeden rohlík k večeři, tak už tu nejsem
@Anonymní píše: Více
Ahoj můžu vědět jak se daří? Píšeš že si měla upravený jídelníček takže tvůj problém zřejmě nebyl časty hlad a chutě?
Já že nevím jestli mi to vůbec pomůže protože si také hlídám co jim nejsem typ že bych jedla jako že fakt hodně, nebo se přejidala, nebo měla pořád na něco chuť
Ahoj, včera mi doktor napsal Mountjaro úplně poprvé. Celý den se na to připravuju, teď jsem se konečně odhodlala, že si to aplikuju a právě jsem zjistila, že v tom balení nejsou jehly. Ach jo. To mi baba v lékárně neřekla… ![]()
@Lenka888lenka Měla jsem stejné obavy, myslím, že nehubnunprave proto, že dlouhodobě jim míň, ale pak jsem mívala žravou, kdy jsem večer snědla pytlík kešu nebo půl čokolády. Nebo další večeři.
Na M 2,5 mg mám problém nejíst pod bazal, ale protože se soustředím na to, abych snědla aspoň ty bílkoviny kvůli zachování svalů (stejně se málokdy dostanu na 100%) a vlákninu kvůli prevenci zácpy, tak se mi postupně zvyšuje svalová tkáň a snižuje tuk. Na hmotnost po skoro 2 měsících pořád stejný 🙈, ale na centimetrech už je to trochu poznat. Hlídám si víc pohyb, ale že zdrav. a os. důvodů mám dost limitované možnosti.
Rozdíl je pro mě úžasný v tom, že poprvé v životě nemusím svádět vnitřní boje, jestli si něco dám nebo nedám (sladké, velkou porci, lákadla na oslavách atd). Prostě se na to podívám a cítím, že to nepotřebuju. Když chci třeba něco vyloženě ochutnat (exotické jídlo, společenská situace…), tak si zobnu a stačí mi to, dřív bych si mandala celou porci. Cítím se… svobodně ![]()
@Velyska
Ahoj, napsala jsem ti do SZ, předem děkuji za odpověď.
- aneb jak jsem zjistila, že se dá žít bez myšlenek na jídlo
Je mi 45 let a měřím 168 cm
Začínající inzulínová rezistence, snížená funkce štítné žlázy, prediabetes.
Start: 87,9 kg (BMI 31,1) - obezita I. stupně
Nyní: 79,7 kg (BMI 28,2) - nadváha Úbytek za první měsíc - 8,2 kg.
Když mi doktorka Mounjaro nabídla, neváhala jsem - byla jsem již poměrně zoufalá. Měla jsem neustály hlad, neustále chutě. Říkala jsem si, že když zhubnu 3-4 kg za měsíc, budu nadšená. No…Mounjaro mě očividně neposlouchalo.
Největší překvapení pro mě je moje hlava. Dřív jsem neustále přemýšlela co budu vařit?, Co si dám k večeři?, Co si koupím sladkého?. A teď je to spíš o tom, že přemýšlím, že jsem ještě nejedla.
Vedlejší účinky? Ano. Můj žaludek se rozhodl, že bude herec. První den po injekci se tváří jako naprostý profesionál. Druhý až čtvrtý den začne pořádat ranní divadelní představení s názvem: „Dnes si myslím, že budu zvracet.“ Naštěstí většinou jen myslí.
, nezvracela jsem ani jednou, ale některá rána byla opravdu výživná.
Hlad vs. chutě - tohle je úplně fascinující. Chutě zmizely úplně. Hlad se občas objeví, ale je to normální hlad. Takže místo: „potřebuju čokoládu!“ je spíš: „Jo, asi bych se měla najíst“. To je pro mě asi největší výhra.
Budu zvyšovat dávku? - Ne! Dostala jsem další recept na 5 mg, ale zůstávám na 2,5.
Kdyby mi někdo před měsícem řekl, že budu mít 79,7 a skoro žádné chutě na sladké, nevěřila bych mu.
Za mě jedno velké ANO ![]()
Ahoj,
Nevíte, kde v Praze by mě bez větších řeči napsali Mounjaro? Napadla na OB Klinika nebo Iscare.
Mám BMI 28 a žádné vážně nemoce jak cukrovka atd. Už jsem sama zhubla 21 kg, ale pak přišly stresy a jim víc a do toho dost sladké. Hodně sportuju, tak nepribiram, ale už nehubnu a necítím se dobře. Do normální váhy mě chybí 11kg a do ideální 16kg.
Nejdřív musíte k nutriční terapeutce na složení jídelníčku, ten myslím dodržovat tři měsíce, jak tady někdo psal. Prý také nejdřív nabízejí svoje vlastní postupy (byznys) a moje zkušenost je, že k lékaři se objednáte nejdřív za čtyři až pět měsíců protože má plno.
Což vím díky tomu, že se tam chci převážit na stejné váze a porovnat svaly, tuk, vodu atd. z doby před sedmi lety, kdy jsem měla přibližně stejnou váhu jako teď.
Jo, a nejdřív také musíte absolvovat určité školení o tom co vše tam nabízejí.
@Krasnav50 píše: Více
A to jsou zkušenosti z jaké doby myslím to školení atd?
@V anda píše: Více
To mají právě teď nově, od prosince 2025, myslím