Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ave71 Zakladatelko, zkus si vygooglit výskyty slova „psychosomatický“, „psychosomatická“ na internetu. Uděláš si lepší obrázek o tom, co je a co není možné „získat“ psychickou cestou.
@gabousek píše:
Holky a co kdybychom jí pomohly spíš najít možnost, co dělat než ji kritizovat, co všechno mohla a neudělala.. mám z ze zakladatelčina psaní dojem, že jí to jedno není.. kdyby bylo, přeci sem nepíše.
Někdo tady navrhl Samkovou, té už napsala.Dobrý, co by se dalo udělat ještě dál? Nic mě nenapadá, kromě toho, co už tu bylo zmíněno.. trestní oznámení bylo pro nedostatek důkazů zastaveno, jak jsem pochopila.. posudek psycholožky je jednostranný
(to je děs, ale dobrá no).
A co pediatrička nebo učitelka ve školce? Ty by ti nemohly dát nějaký papír s potvrzením, jak na tom malej je? Čím víc lidí, tím asi líp, myslím si..
Jinak pak už fakt nevidím jinou možnost než TV. A co bílý kruh bezpečí nebo tak nějak se to jmenuje, je to pro oběti násilných trestných činů? Nezkoušela si?
napsala jsem veškeré alternativy, které jsou možné. Víc toho nevymyslíš, ale musí sama chtít něco dělat. Né čekat.
@martina.se hele já vím, ale když čtu, co už všechno zkusila, tak jdu do mdlob, jak je tohle možný??? Jen jsem se jí zastala, abychom se tu do ní nenavážely. Myslím, že i tak už je toho na ni dost. Sama na dítě, pracuje, snaží se, do toho tyrana v zádech, syna na nervy, když když k němu má jít, běhání po všech čertech, který je, jak tu čteme, stejně k ničemu v tomhle kocourkově.. trochu mi to připomíná pohádku o slepičce a kohoutkovi, když mu slepička sháněla doušek vody.. Je mi zle jen z představy, jak by mi asi bylo tohle zažívat.. a proč? Protože v Absurdistánu můžou někteří všechno a spravedlnost neexistuje..
@gabousek píše:
@martina.se hele já vím, ale když čtu, co už všechno zkusila, tak jdu do mdlob, jak je tohle možný??? Jen jsem se jí zastala, abychom se tu do ní nenavážely. Myslím, že i tak už je toho na ni dost. Sama na dítě, pracuje, snaží se, do toho tyrana v zádech, syna na nervy, když když k němu má jít, běhání po všech čertech, který je, jak tu čteme, stejně k ničemu v tomhle kocourkově.. trochu mi to připomíná pohádku o slepičce a kohoutkovi, když mu slepička sháněla doušek vody.. Je mi zle jen z představy, jak by mi asi bylo tohle zažívat.. a proč? Protože v Absurdistánu můžou někteří všechno a spravedlnost neexistuje..
jen můj pocit, jo? že toho dělá málo. Já bych se prostě nenechala tak jednoduše odbýt a kdyby nebyla jiná možnost, tak s tim jdu prostě do telky nebo něco podobně radikálního. Mi přijde, že zakladatelka si myslí, že dostane pokutu za porušování soudně stanoveného styku a tím to skončí. osobně jsem ji varovala, že to je jen začátek, ať si uvědomí, že může být mnohem, ale opravdu mnohem hůř.
@gabousek píše:
@ave71 to je na palici fakt, nevím proč tyhle blbý úřady vždycky čekaj, než se stane něco fakt děsivýho, než s tím něco začnou dělat. A pak budou ve zprávách na Nově házet vinu jeden na druhého… tohle je možný snad jen u nás
Tak tohle mi řekla jak právnička tak i policie že se něco musí nejdřív stát a pak se to řeší. Otec vezl v nevhodné autosedačce kde hrozilo uškrcení a jiné a policie až bude nehoda či dítě zabije tak pak něco můžeme dělat ![]()
@wildcherry píše:
@TýnkaK Tak jsem to taky myslela.Proto jsem psala i svou zkusenost.Teda mamcinu. Prala se jak lvice a ja diky ni mela stastne detsvi v komplet rodine az do dnes. Nikdy by me tomu cu… Nenechala
.vlastne diky ni si na nic zleho nepamatuji.Max par utrzku
.Vice mene hezkych.
ale před x lety to bylo jiné…ted se upřednotnují otcové…jsou otcovská práva a je jedno že proběhlo dom. násilí a jiné
@martina.se píše:
jen můj pocit, jo? že toho dělá málo. Já bych se prostě nenechala tak jednoduše odbýt a kdyby nebyla jiná možnost, tak s tim jdu prostě do telky nebo něco podobně radikálního. Mi přijde, že zakladatelka si myslí, že dostane pokutu za porušování soudně stanoveného styku a tím to skončí. osobně jsem ji varovala, že to je jen začátek, ať si uvědomí, že může být mnohem, ale opravdu mnohem hůř.
Přesně to jsem psala. Mě by NIKDY, NIKDO A NIJAK nedonutil, dát svoje dítě někomu, před kým jsem sama utekla s prdelí staženou strachem. NIKDY!!! A už vůbec ne ho opakovaně vlastnoručně k tyranovi táhnout po zemi, přes synovo vyprávění o štípání a bití přes genitálie.
A říct po dvou letech, co tohle řeší, že neví o možnostech, které by mohla dělat, to je prostě nepochopitelný hazardování s dítětem, které si už tak zažilo hrůzy, které si asi ani představit nedokážeme. Takže si myslím, že kritika JE na místě. Snad jí to vzburcuje a začne konat poněkud energičtěji.
@martina.se No teď jsme si asi nerozuměly.. možná spíš nerozumím tomu, o čem se tu teď vlastně bavíme my dvě? Jsi silnější, buď ráda.. ale myslím, že urážení zakladatelky, jak je neschopná a jak že se málo snaží, ji opravdu nepomůže a to myslím obecně na všechny v diskusi, ne konkrétně to, co jsi psala ty…
Můj pocit je, že toho málo neudělala, ale od toho tu nejsme abychom někoho hodnotily.. já doufám, že ty její další pokusy už budou úspěšnější.. Zkusily jsme tu navrhnout další možnosti, třeba z toho něco vyjde, třeba aspoň ta Samková a pak už snad jen ta TV.. ![]()
@gabousek píše:
@martina.se No teď jsme si asi nerozuměly.. možná spíš nerozumím tomu, o čem se tu teď vlastně bavíme my dvě? Jsi silnější, buď ráda.. ale myslím, že urážení zakladatelky, jak je neschopná a jak že se málo snaží, ji opravdu nepomůže a to myslím obecně na všechny v diskusi, ne konkrétně to, co jsi psala ty…
Můj pocit je, že toho málo neudělala, ale od toho tu nejsme abychom někoho hodnotily.. já doufám, že ty její další pokusy už budou úspěšnější.. Zkusily jsme tu navrhnout další možnosti, třeba z toho něco vyjde, třeba aspoň ta Samková a pak už snad jen ta TV..
Nikdo nikoho neuráží. Celou dobu se tu VŠICHNI bavíme věcně a slušně, s velkým zápalem pro věc, protože tady vůbec nejde o city zakladetlky, ale jejího syna!!!
@gabousek píše:
Můj pocit je, že toho málo neudělala, ale od toho tu nejsme abychom někoho hodnotily.. já doufám, že ty její další pokusy už budou úspěšnější.. Zkusily jsme tu navrhnout další možnosti, třeba z toho něco vyjde, třeba aspoň ta Samková a pak už snad jen ta TV..
určitě nikdo nikoho neuráží, je tu spousta variant, co může zakladatelka dělat.
@TýnkaK tak jo, máš pravdu ![]()
Ono je lepší někoho kritikou burcovat k něčemu, nevědět konkrétně k čemu, než ho podpořit v tom, co už začal a být mu oporou, popř. mu dobře poradit..
@ave71 píše:
Tak tohle mi řekla jak právnička tak i policie že se něco musí nejdřív stát a pak se to řeší. Otec vezl v nevhodné autosedačce kde hrozilo uškrcení a jiné a policie až bude nehoda či dítě zabije tak pak něco můžeme dělat
Jo, tohle už jsem v práci zažila mockrát, bohužel
V tomhle jsme hrozně pozadu. Příkladem je třeba stalking, který začal být trestný až před pár lety a kolik před tím zničil životů, než to uzákonili ![]()
@gabousek já si nevšimla že by tady někdo někoho urážel. A můj pocit je ten, že toho udělala málo, vlastně za ty dva roky neudělala nic. A nikdo mě nepřesvědčí o tom, že všichni jsou proti ní. Samozřejmě že může narazit na blbého soudce, psychologa, psychiatra, soc. prc. ale tady jsou špatní všichni, všichni táhnou s bývalým. Ona je mi uplně ukradená, je mi líto malého. Sama mám kluka něco málo přes tři roky, a představa že je nucen díky mě prožívat něco takového tak nad sebou
ona neví co dělat? po dvou letech „řešení“ no to promiň, ale nejsem naivní abych tomu věřila. A ne, nejsem zlý člověk, když můžu a má to nějaký smysl tak moc ráda pomůžu.
No a že prcek onemocní ze stresu, to už je vrchol
jsem dospělá ženská, žádná srágora přecitlivělá, a když mě čeká něco nepříjemného, tak mě kolikrát bolí břicho, nebo mám i průjem. Co se musí honit tak malému dítěti hlavou, když je z toho takhle nemocný? to musí být něco šíleného
![]()
@gabousek píše:
@TýnkaK tak jo, máš pravdu
Ono je lepší někoho kritikou burcovat k něčemu, nevědět konkrétně k čemu, než ho podpořit v tom, co už začal a být mu oporou, popř. mu dobře poradit..
Já vim, že mám
Burcujeme a víme k čemu- aby začla OPRAVDU radikálně situaci řešit. A radili jsme tady, až se nám z klávesnic kouřilo. Nechápu, kde je problém… ![]()
@K-Black Asi na to mám jiný pohled, ona mi ukradená není.. asi je to tím, že se s lidmi, jako je zakladatelka setkávám v práci a někdy je to fakt bezradný a můžu garantovat, že dva roky jsou ještě krátká doba, s rychlostí našich státních institucí ![]()
A asi máte pravdu holky, spíš než urážky se tu vyskytuje víc kritika v nečinnost, o které nejsem přesvědčená. Měla jsem spíš použít tento výraz ![]()