Možnost odstoupit od smlouvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32184
16.8.18 09:49

@pavla.souku Proč vyhodila peníze, můžeš přece reklamovat. Jestli je to rozbité, musí to opravit. Jinak můžeš napsat dotaz do poradny Dtestu nebo na VašeStížnosti.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
16.8.18 09:53

@Monchichik komunikace s nima je totiž otřesná, vysmáli se mi do telefonu, že je prý smrad normální a že to mám větrat, větrám furt, ale smrad je opravdu neúnosný a myslím, že i zdravě škodlivý, nehledě na to, že nábytek silně vrže. Požadovala jsem právě vrácení peněz a paní se tomu vysmála. Takže prý se někdo přijde kouknout, ale podle mě nic nenapraví. Manžel se snažil tomu zamezit, namazal to a stejně hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35848
16.8.18 09:57

@pavla.souku Cp je to za obchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32184
16.8.18 09:57

@pavla.souku To je nábytek na zakázku nebo normálně z obchodu? Tady máš stejný dotaz : https://www.vasestiznosti.cz/…pod-c-pruymt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
16.8.18 09:59

@Monchichik z obchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32184
16.8.18 10:03

@pavla.souku No tak reklamujte znovu, no. Musí vám dát písemné vyjádření a pak můžete postupovat dál. Rovnou bych je upozornila na to, že pokud bude reklamace zamítnuta, obrátím se na znalce. A nábytek, který smrdí bych jim odvezla zpět na prodejnu. Obrať se někam výš, jestli to je třeba nějaký řetězec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
16.8.18 10:10

@Monchichik děkuji, zkusím znova. Akorát si moc nemůžu dovolit platit nějakého znalce nebo advokáta, ale už takhle nábytek stál přes 25 tis a jsem z toho akorát zoufalá, že je to pomalu na vyhození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32184
16.8.18 10:14

@pavla.souku Já nevím, kolik může stát znalec, ale nábytek který smrdí bych doma nesnesla taky. Zkus si na prodejně očichat jinej, jestli je to u nich normální nebo jste dostali nějakou závadnou verzi. A to vrzání je též na reklamaci, to je jasný. Takže budeš muset nastoupit natvrdo a nenechat se odradit, oni to všichni zkoušejí, musíš tam jít rovnou s tím, že podle paragrafu toho a toho mám nárok na toto a toto. A nedej se. Nebo tam pošli manžela, jestli je ráznější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
16.8.18 10:30

@Monchichik oni se kryjou a píšou v kupní smlouvě, že vrzání není důvod k reklamaci, že chyba je třeba v montáži a další věci. A že si to kupující má podložit, aby se materiály o sobě netřely. Mám tedy jim připsat i toto, co jsem četla v zákoníku? Moc těmhle věcem nerozumím, ale chci opravdu dosáhnout vrácení peněz.

„Pokud zboží nelze řádně používat v důsledku opakovaného výskytu vady po opravě nebo má-li zboží větší počet vad, pak má kupující právo i na odstoupení od kupní smlouvy.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32184
16.8.18 11:00

@pavla.souku My máme třeba na radnici poradnu Čoi, kde ti zdarma poradí, nemáte taky něco takového? A nemůžou ti dát místo toho jiný, ale stejný nábytek? Mě teda kdyby doma smrděl, tak ho naložím a odvezu jim ho zpátky, s tím se nedá přece bydlet. V kupní smlouvě si můžou psát co chtějí, ale pokud je to v rozporu se zákonem, mají smůlu, ale to by ses musela fakt poradit s někým, kdo tomu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
16.8.18 11:22

@Monchichik zkusím zavolat nebo napsat na poradenstkou linku čoi. Já se obávám, že bude smrdět vše, že to nebylo tak, že by smrděl jen náš nábytek, co jsme dostali. Že je to vlivem toho lakování nebo, co s tím prováděli. A to vrzání , to jsme dostali nejspíše vadný kus v tomto směru, ale nechci výměnu, chci vyloženě vrácení peněz, protože už tam, kde jsme to koupili nemám absolutně žádnou důvěru, místo kvality se tam člověk dočká akorát křápů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32184
16.8.18 11:41

@pavla.souku No ale na vrácení nemáš nárok, pokud to jde vyměnit. Ale zavolej si na tu poradenskou linku ohledně toho zápachu, určitě ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
16.8.18 12:12

Jen doporucuji vse pisemne. At mas vse v ruce. Nebo reklamacni formulare. Musis mit dolozeno, ze jsi reklamovala.

• Citovat
  • Upravit
Janli
16.8.18 12:22

S tím, že by ti vrátili peníze jen tak, se rozluč. To se v tomto případě bez soudního znalce neobejde. Na tvém místě bych dosáhla toho, aby vám nábytek sestavil a upravil jejich pracovník. Zápach a míra vrzaní jsou subjektivní záležitosti a málokdy na nem lze reklamaci s úspěchem uplatnit. Pokud jste navíc kupovali něco levnějšího, musíte problémy spíš očekávat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová