Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@straznivez píše:.. ty máš doma hodně přísnou ženskou, viď? Nebo je malinkej.
Ale no ták…když se ti nelíbí soustružník, tak třeba truhlář, nebo hodinář šamrlíček má…a píšu, že konkrétně u Cimického nevím a může tam něco být, ale stejně se mně nezdá, že by se úspěšný muž sápal na nějaké bláznivé Viktorky od splavu, když vy ženský se dobrovolně táhnete za prachatými a úspěšnými muži, jako vosy za limonádou…spíše je problém vás odehnat…
@g.sandova píše: .. ty máš doma hodně přísnou ženskou, viď? Nebo je malinkej.
No dyť je to Ontar. Jeho starou si tu z diskuzí předpokládám pamatuješ. To je pak jasný jak facka. ![]()
@straznivez píše:
Ale no ták…když se ti nelíbí soustružník, tak třeba truhlář, nebo hodinář šamrlíček má…a píšu, že konkrétně u Cimického nevím a může tam něco být, ale stejně se mně nezdá, že by se úspěšný muž sápal na nějaké bláznivé Viktorky od splavu, když vy ženský se dobrovolně táhnete za prachatými a úspěšnými muži, jako vosy za limonádou…spíše je problém vás odehnat…
Klidně tam můžeš šoupnout všechna řemesla, která tě napadnou, a bude pořád platit to, že nikdo z nich nemá tolik příležitostí jako psychiatr, který už z povahy své práce je zavřený v soukromí s ženou, která má před ním naprosto obnaženou psychiku, často je závislá na jeho medikaci. Ta bláznivá Viktorka od splavu je prostě snadný cíl, a narozdíl od nějaké pipiny, která by chtěla slavného doktora sbalit, s ní doktor nemusí komunikovat přes mobil nebo e-mail, nemusí ji brát do restaurace, nemusí jí kupovat kytku atd. = je podstatně nižší riziko, že se to dozví manželka. To přeci dojde každému, že když vypluje na povrch „pacientka si myslí, že jsem po ní vyjel, protože jsem byl hodný a empatický a ona ke mně začala cítit víc, musel jsem ji předat v práci kolegovi“, je to podstatně důvěryhodnější, než „ta slečna, co nás s ní vyfotil bulvár, jak mě líbá v restauraci a nasedám s ní do taxíku, si to všechno vymyslela“.
@g.sandova píše: .. ty máš doma hodně přísnou ženskou, viď? Nebo je malinkej.
A jak to souvisí s Cimickým a Ferim?
@Parninas píše:
No dyť je to Ontar. Jeho starou si tu z diskuzí předpokládám pamatuješ. To je pak jasný jak facka.
Vždyť ja vím, chudák je to malinkej
@zrcadlo píše:
Klidně tam můžeš šoupnout všechna řemesla, která tě napadnou, a bude pořád platit to, že nikdo z nich nemá tolik příležitostí jako psychiatr, který už z povahy své práce je zavřený v soukromí s ženou, která má před ním naprosto obnaženou psychiku, často je závislá na jeho medikaci. Ta bláznivá Viktorka od splavu je prostě snadný cíl, a narozdíl od nějaké pipiny, která by chtěla slavného doktora sbalit, s ní doktor nemusí komunikovat přes mobil nebo e-mail, nemusí ji brát do restaurace, nemusí jí kupovat kytku atd. = je podstatně nižší riziko, že se to dozví manželka. To přeci dojde každému, že když vypluje na povrch „pacientka si myslí, že jsem po ní vyjel, protože jsem byl hodný a empatický a ona ke mně začala cítit víc, musel jsem ji předat v práci kolegovi“, je to podstatně důvěryhodnější, než „ta slečna, co nás s ní vyfotil bulvár, jak mě líbá v restauraci a nasedám s ní do taxíku, si to všechno vymyslela“.
A co takovej zubař, nebo gynekolog, to bude za den zářezů… ![]()
@straznivez píše:
A co takovej zubař, nebo gynekolog, to bude za den zářezů…
Za posledních 20 let jsem nebyla u jediného zubaře nebo gynekologa, který by byl v ordinaci sám a neměl sestřičku přímo v ordinaci nebo bezprostředně před ní. Oproti tomu lůžkové psychiatrické oddělení v Bohnicích je opravdu něco jiného.
Kdo ví. Příležitost a možnosti měl, motiv možná.
Ale ať už to dopadne jak chce, tak bych řekl, že opatrní psychiatři a podobné obory budou bezpodmínečně trvat na přítomnosti třetí osoby (sestry) při každém kontaktu s pacientem. Tuhle pracovní sílu bude muset někdo zaplatit a ti opravdu dobří si buď zvýší ceny nebo prostě takový druh činnosti dělat nebudou, protože jim tohle přídavné riziko nebude stát za to. Anebo budou trvat na nahrávkách každého kontaktu.
Což předpokládám, zase plno pacientů nerozchodí, kdyby měli mít při terapii neustále třetí osobu nebo zapnutou kameru. ![]()
Takže výsledně se zhorší přístupnost určitého druhu lékařské péče.
@straznivez píše:
S tím Mudr samozřejmě souhlasím, ale stejně je strááááášně zajímavé, že se houf sexuálně zdecimovaných ženských seběhne vždy po letech na nějakého bohatého a úspěšného muže…zajímavé, že nerafou na nějakého lisaře, nebo soustružníka, ale na takové typy, které vůbec nemají zapotřebí se o nějaké zoufalkyně zajímat, protože se sami od sebe za nima táhnou, jako masařky za 10 dní zapomenutým masem v červenci…
cha cha přesně ![]()
@straznivez píše:
A co takovej zubař, nebo gynekolog, to bude za den zářezů…
@catch-22 píše:
Kdo ví. Příležitost a možnosti měl, motiv možná.
Ale ať už to dopadne jak chce, tak bych řekl, že opatrní psychiatři a podobné obory budou bezpodmínečně trvat na přítomnosti třetí osoby (sestry) při každém kontaktu s pacientem. Tuhle pracovní sílu bude muset někdo zaplatit a ti opravdu dobří si buď zvýší ceny nebo prostě takový druh činnosti dělat nebudou, protože jim tohle přídavné riziko nebude stát za to. Anebo budou trvat na nahrávkách každého kontaktu.
Což předpokládám, zase plno pacientů nerozchodí, kdyby měli mít při terapii neustále třetí osobu nebo zapnutou kameru.
Takže výsledně se zhorší přístupnost určitého druhu lékařské péče.
Tak to si teda nemyslím vůbec.
Dost pochybuju, že tohle selhání jednotlivce by mělo cokoliv systémově měnit. Ten problém není v tom, že by byl ten systém špatně nastavený v kontaktu pacienta a lékaře, ale spíš v tom že se ty přečiny tutlají. To je největší problém celé téhle kauzy.
Určitě jim chudák jen podržel dveře, a hned to měly za obtěžování. Tak určitě ![]()
Btw případy sexualniho násilí jsou samozřejmě i od zedníku apod., akorát tam to zpravidla není tak sofistikované, jako když vás má někdo naprosto v moci, má společenský kredit, kontakty, peníze, moc dobře si toho je vědom a zneužívá toho, jak to jen jde. Jak můžeme vědět, že Cimicky neudělal z nějaké pacientky zeleninu skrz elektrosoky, třeba jako exemplárni případ, aby ostatní umlcel? Za mě to je totálně děsivý případ, jak z nějakého psychothrilleru. Ale v zemi nekulturnich slintalu typu Zeman, Schwarzenberg, Kalousek, Kubek, Uzel a dalších, kteří ho za to roky jeste placaji po ramenou, se asi není čemu divit.
@catch-22 Docela by mě zajímalo, kde bereš jistotu, že se cokoliv změní ve smyslu natáčení a dozoru třetí osoby. Děláš jako by tu nebyly kauzy zneužívajících gynekologů nebo lékařů jiných, učitelů, vychovatelů, vedoucích atd. A změnilo se něco? Ne.
Jediné za co se dá reálně bojovat je to, aby oběti neměly strach a aby je někdo bral vážně. Nebo hlavně ta druhá část. To je u nás fakt k smíchu.
@Parninas píše:
@catch-22 Docela by mě zajímalo, kde bereš jistotu, že se cokoliv změní ve smyslu natáčení a dozoru třetí osoby. Děláš jako by tu nebyly kauzy zneužívajících gynekologů nebo lékařů jiných, učitelů, vychovatelů, vedoucích atd. A změnilo se něco? Ne.Jediné za co se dá reálně bojovat je to, aby oběti neměly strach a aby je někdo bral vážně. Nebo hlavně ta druhá část. To je u nás fakt k smíchu.
Změní se naprosto všechno…9 z 10 ženských v těchto rozmazávaných případech si vymýšlí za účelem získání peněz…proto je taky nikdo nebere vážně…natáčení a dozor 3. osoby jím zatne tipec…
@Parninas píše:
Docela by mě zajímalo, kde bereš jistotu, že se cokoliv změní ve smyslu natáčení a dozoru třetí osoby. Děláš jako by tu nebyly kauzy zneužívajících gynekologů nebo lékařů jiných, učitelů, vychovatelů, vedoucích atd. A změnilo se něco? Ne.
Jediné za co se dá reálně bojovat je to, aby oběti neměly strach a aby je někdo bral vážně. Nebo hlavně ta druhá část. To je u nás fakt k smíchu.
Ale už se změnilo (jestli sis ještě nevšimla
) a v reakci na podobné kauzy ještě změní. Ve všech oborech, kde se někdo chce chránit před případným nařčením. I na úkor kvality poskytované služby. Prostě určité věci dělat nebude, aby se neohrozil, a příjemci služby mají smůlu.