Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fally123 píše:
No, zajímalo by mě, zda o sebe dbá i on, nebo to chce jen po tobě. Jestli jemu ten pupek neroste náhodou taky.
Jinak mi to přijde divné. Já sice nezastávám názor, že by ženská po dětech měla být tlustá a nedbat o sebe, ale hold některé ženy nebudou modelky, ani kdyby cvičily od rána do večera.
A jaká jsi byla, kdy jste se seznámili? Štíhlá, nebo silnější?
Když jsme se seznámili měla jsem o 8kg víc než ted
Líbila jsem se mu i tak. Nedal teda nikdy nic najevo když jsem byla po porodu tlustá. Nikdy neřekl jsi tlustá. Vždycky mi dával najevo lásku ale tohle přiznání mě rozsekalo. Zakladtelka
Smutne co ti rekl. Neni manzelstvi snad v dobrem i zlem, v nemoci i ve zdravi atd…jsem po druhe tehotna a mam nahore 15 kg v 7.mesici no a co…po porodu druhyho prcka to poleti rychle dolu jako u prvniho a kdyz ne, tak to poleti pomalu. Manzel mel nedavno 140 kg ted ma 110 a miluji ho porad a budu milovat i kdyz bude mit 200, hlavne nesmi zacit chrapat
nikdy jsme od manzela nic takovyho neslysela. A uprimne, kdyby mi neco takoveho rekl, hodne by me to mrzelo. Jak pisou holky prede mnou, muze prijit nemoc a co pak, kdyz priberes 20 kg za par tydnu…a vidis zrovna mi manzel volal, ze mi veze domu langos se syrem
ale je fakt, ze ja nikdy nechodila s tak povrchnima chlapama. Mela jsem asi stesti na „normalni“ chlapi.
@Amalthea To jsem si taky myslela, před prvním těhotenstvím jsem zhubla 15 kg a jaká jsem byla kočka. A máme jsem tvrdila, že přecenení důvod, abch po dětech přibrala, přece se ráda hýbu, cvičila jsem i v těhotenství a chodila po horách, vím jak se zdravě stravovat. A výsledek? 1. dítě a deset kilo zůstalo nahoře, druhé dítě a váha o dvacet kilo nahoře. A zhubnout se mi to nedaří a vlastně už momentálně ani nechci, ale to už je mimo tuto diskuzi.
Takže ano, nemusí se přibrat, ale spoléhat na to taky nejde.
@pohledmuze To chápu, ale vždyť si může najít nějakou bokovku a neprudit doma, ne?
Uprimne? Me by se taky nelibil muj chlap, kdyby mel o 30 kg vic. Jako vsichni ho tu odsuzuji, ale vam se libi mit 30kg nahore? Ja se mu tedy nedivim. Jako 30 kg nahore, to uz jsou poradna omezeni, nejen v sexu. Nemoc je neco jineho, ale tehotenstvi nemoc neni. Nabrat 30 kg tukove tkane zdravou stravou…ukamenujte me, ale to podle me neni genama. A chlapovi se nedivim.
Treba se jen blbě vyjádřil…znovu bych s ním v klidu promluvila
Jako třeba můj manžel moje kila neresi, nikdy jsem nebyla twiggy ale mít 30 kg navíc, vypadám strašně a dokážu si představit jak bych byla protivné, vyhýbala se sexu atd.
A na rovinu, pribrat můj chlap 30 kg, nejsem si jista, jestli by me tak přitahoval, nikdy jsem neměla tlustého chlapa…holt kazdemu se líbí něco jine
Mi z tvého popisu nepřijde, že by mu primárně vadilo, že budeš tlustá. Ale jak ty ses chovala jako tlustá (nespokojená, nevyrovnaná, nesebevědomá)…
Mě spíš přijde, že než ty kila mu víc vadilo chování ženy, když ty kila měla… A třicet kilo neshodíte za měsíc, takže to chování trvalo delší dobu…
@Ter85 píše:
Uprimne? Me by se taky nelibil muj chlap, kdyby mel o 30 kg vic. Jako vsichni ho tu odsuzuji, ale vam se libi mit 30kg nahore? Ja se mu tedy nedivim. Jako 30 kg nahore, to uz jsou poradna omezeni, nejen v sexu. Nemoc je neco jineho, ale tehotenstvi nemoc neni. Nabrat 30 kg tukove tkane zdravou stravou…ukamenujte me, ale to podle me neni genama. A chlapovi se nedivim.
Souhlasim a to si nemyslim, ze jsem nejak povrchni. Jen mi prijde, ze se tu casto uplatnuje dvoji metr. Jsou tu diskuze, kdy zenska odmita s manzelem spat, protoze pribral 20 kg a vetsina ji to odsouhlasi. Ovsem chlap na zenske musi obdivovat vnitrni krasu, i kdyby mela 120 kg. A ono to tak casto proste nefunguje.
Osobne mam sklony k tloustnuti a v obou tehotenstvich jsem se hodne hlidala, co do kvality stravy i mnozstvi, protoze jsem mela v rodine priklad jak to vypada, kdyz se uzda povoli. Pribrat 30 kg je proste dost a voda to pravdepodobne nebyla, kdyz to hubla tak dlouho a s namahou.
Příspěvek upraven 31.05.17 v 15:54
Podle toho, co pises, si nemyslim, ze by mu vadilo vylozene to, zes mela nadvahu, ale spis to, jak ses chovala. Jsi ted jednak pritazlivejsi, jednak jak sama pises vic v pohodě. Nadhod to tema jeste jednou. Uz vis, jak na hubnutí a vubec.
Muj chlap mi taky rika, ze jsem sexy a ze se mu moc libim. Ale kdybych zhubla par kilo, tak by to samozrejme bylo jeste lepsi.
@Jarka K píše:
Mi z tvého popisu nepřijde, že by mu primárně vadilo, že budeš tlustá. Ale jak ty ses chovala jako tlustá (nespokojená, nevyrovnaná, nesebevědomá)…
Taky mi prijde, ze neslo o ty kila. Prece nerekl, ze ses mu s vice kily nelibila. Ale o to, jak ses chovala. To tobe ta vaha vadila, snasela jsi to spatne, stydela ses atd, prijde mi ze to spis mysli kvuli tobe. Ty budes ‚tlusta‘ a budes z toho spatna, neprijemna atd. Ne ze budes tlusta = pro neho skareda.
No já se v těhotenství stravovala zdravě stejně mi to dolů nešlo samo. Musela jsem si to vše vydřít. Zřejmě u mě hodně hrají roli geny
zakl.