Můj jídelníček je katastrofa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35852
4.1.21 15:07

Jenže když se ty vitamíny nemají na co navázat tak je úplně zbytečný, že je užíváš. A proč když máš hlad tak si nedáš zase normální jídlo aspoň zas trochu, ale sahnes po čokoláde? To je prostě špatně. Chutě na sladký máš z toho, že špatně jíš. A navíc za chvíli z toho klidně můžeš být tlustá. Tělo si začne ukládat vše do zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.21 15:18

Problém není v jídelníčku, ale v tvojí hlavě…Na jednu stranu ti partner říká, že jsi anorektička, sama píšeš, že ti trčí pánevní kosti, nemáš žádné normální jídlo, jen hromady cukru… Pokud si to nepřenastavíš v hlavě, tak s tím nic moc neuděláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
4.1.21 15:20

Jestli nechceš bejt tlustá tak začni jíst normálně. Uplně vynech rychlý cukry (všechny tyčinky, čokolády, koblihy), a začni jíst něco, z čeho ti tělo bude umět vyrobit skutečnou energii. Pak se ti zlepší vlasy a celkově postava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.1.21 15:28
@Anonymní píše:
Ahoj, az dnes premyslim nad svym jidelnickem..sklada se z nejvic nezdraveho. Rano bud nic nebo buchta, kolac, ted zbytky cukrovi..dopo nic, obed co se uvari, odpoledni svacina nic, vecer si dam bud platkove syry..chiosy.. ořechy..micham proste vse..kdyz jdi cvicit tak si dam normal Veceri třeba toust se sunkou a syrem. Nedokopu se prostě k tomu jist pravidelně, nemam potřebu jist kdyz nemam hlad. Plno lidi mi radi jogurty, mlecne vyrobky, ovoce, zeleninu..jenze ja nejim ani jedno, z ovoce tak ananas, mandarinku, ze zeleniny tak okurku a papriku..a to kdyz uz tak 1× za mesic a nekdy ani to ne..proste mi to nechutna..mam 10mesicniho syna, a ja se dopuju sladkym, slanym..denne snim tabulku cokolady, tak dve tycinky treba deli, kofila..kazdy den bramburky..nahrazuje mi to jakoby večeři kdyz to tak blbe reknu..vypiju max pul litr tekutin za den l, většinou caj, stava. Ted si tak rikam, sakra je mi 27, mam 177cm a 58kg, lidi rikaj ze jsem dost hubena jenze po tom vsem co snim ja si pripadam spis oplacana…pritel už nevi co se mnou, o Silvestra jsme se strasne pohádali, on prestal kourit a na silva si jednu dal..ja mu strasne vynadala..pomalu az hystericky, jenze jsem v sobe mela uz sampus a vino..on mi rekk, ze me taky bere takovou jaka jsem ze ma v zivote anorexicku, to me strasne zamrzelo, rozbulela jsem se..neprijdu si tak…ja jen proste nechci vylozene jist kdyz nemam chut..furt mi rika ze za mnou jednou bhde chodit se synem do nemocnice..jenze ja uz takhle ziju cca 5 let…a moje telo stale funguje, je na to zvykle…ja nevim co mam zmenit…co se muze stat…kolaps? Potrebuju asi trochu nakopnout :(

Já to měla plus minus podobně. Váha šla dolů, tak to člověk neřeší no. Zlepšilo se to, když jsem začala malému vařit, to si řekněme často dám s ním. Já nemám ráda ohřívana jídla, není moc čas se v klidu najíst, všechno takový zdravý nesoleny patvary. Jim hodně pečivo. Vždycky nakoupím zeleninu a za týden vyhazuju, je mi líto peněz. Džus celkem šel. Celkově věřím v lepší zítřky, až půjdu do práce a budu chodit na normální obědy :think: ono ale až budeme sedět zas na zadku deset hodin a nebudeme lítat za dětmi, tak váha půjde nahoru a zas nás to nakopne. Jinak jsem byla na vyšetření a všechny hodnoty v krvi naprosto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
4.1.21 15:31

Nevíš co mas změnit? Proste se hecnout, jsi jak malý dítě. Obědu si das pět lžic a zacpes se čokoládou. Jak na tom asi bude syn za rok s tímhle pristupem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
4.1.21 15:57

A co začít s polévkama na oběd + k tomu pár lžic 2. Jídla a polévku na večeři s pečivem (to není nic těžkého na noc), lusteninovou, vývar se zeleninou, vařené maso aspon trošku. Pak budes mít i menší a menší chuť na čokoládu. Jo a místo čokolády si nákup oříšky (natural, nesolene) a zobej oříšky, případně místo chipsů kukuřičné a jiné křupky… Do jogurtu si kup dobré musli a třeba ti to zachutná nebo holt Nestlé čoko kuličky nebo s mlékem. Je tolik možností, jen začít.. A byla jsi u obvodního lékaře někdy na preventivce, jak jsi na tom z rozboru krve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
4.1.21 16:42

Co začít jist více masa? Já jsem byla jako ty, taky jsem byla schopna sníst denně x sladkosti a i místo normálního jídla, ale potkala jsem “masaře”, začala jist s nim, a teď si dam něco sladkého maximálně rano ke kaficku a pak už nutně nepotrebuju. A predtim jsem maso jedla spis výjimečně. Jako necpu se jim samosebou porad, ale jim ho pravidelně a nemám už takové chutě.

Jsem už schopna i to ohlídat, když me honí mlsná, dam si raději ovoce nebo šunku, vajíčko, nebo si namazu rohlík… dojim salát od oběda… proste tělo má opravdu hlad a snaží se to dohnat “rychlou energii” z těch sladkosti… když to na tebe jde, zkus proste sníst něco jiného a napít se :nevim: taky piju Gravimilk, ten mi pomáhá i proti tem chutim, a zásadně nekupuju čokoládu, jsem jako alkoholik s alkoholem a neumím ji nesezrat celou hned. Sušenky nevadí ;)

Jako taky nemám ideální jídelníček, ale o hodně jsem se zlepšila. Největší chutě na sladký mám vždy u mamky, ta maso nejí a dela malý porce, já mám pak šílený hlad a potrebuju se hned něčím docpat :nevim: ji to ale stačí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
4.1.21 17:23

Hubená asi budeš, ale musíš být rozkydlá určitě. Z čeho bys měla svaly? Skinny fat. Začni normálně jíst a hýbat se a budeš kočka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
4.1.21 18:28

Tím, že se normálně najis ( ano, i večer, tělo to potřebuje, zvlášť když v noci vstáváš) nepriberes. Naopak přiberes časem tím stylem co jíš a věkem, navíc se projeví další problémy. Vitamíny v tobolce a šampony to nezachranis, jen vyhazujes peníze. Tělo je podvyživené. Nedivím se, že jsi unavená.
Kdybys snědla normální porci rizota, s masem, sýrem třeba, zeleninou, tak potom nezfutrujes celou čokoládu, která ti kromě rychlých cukrů vůbec nic nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
4.1.21 18:42
@Anonymní píše:
Ja varim, pritel chodi do prace takze ma vzdy teole jidlo. Ja si jen dam treba jeden knedlik a par kostiček masa..priklad, nebo rizoto..par lzic, me to staci, jenze za chvilku jdu a „sezeru“ celou cokoladu. Spanek je nekvalitní bohuzel, protoze kazdou chvili vstavam k synovi, stale se budi, nekdy po hodine, nekdy po dvou..uz teda nekojim, on rve pac treba jen mu vypadne dudlik, pres den kdyz chci tak neusnu, asi uz jsem přetažená, beru vitaminy pharmaton. Partner mi chce delat vecere, jenze ja je odmitam, nechci se na vecer najist..je fakt, ze vlasu mam strasne malo a to se snazim dohnat samponama, tobolkama ale nepomaha nic :( rekla jsem si, ze odedneska zacnu neco delat. O jidelnicku JMT jsem premyslela jenze to jsou strasne velky porce a ja pribrat nechci.. brala bych klidne o par kilo min..pres svatky jsem dala neco nahoru..nejsem spokojena v tomhle tele…ja uz i da se rict mam propadlou tvar a panev mi trci ven..u nas v rodine jsou spise vsichni baculatejsi az na tatu…jenze rikam si, radsi vypadat takhel nez bejt obtloustla.

Chce to silnou vůli, hlavně si nemaluj, že to půjde samo. Jak už tu bylo napsáno, tvá závislost na sladkém je už na takové úrovni, že si podvědomě necháváš místo na sladké a proto neumíš ani sníst normální oběd. Tvé tělo strádá a cukry používá jako rychlé nakopnutí. Nepříbíráš jen proto, že nic jiného pořádně nejíš, nespíš pořádně a tak tělo tahá co může. Časem se to ale překlopí a začneš příbírat, nehledě na tu zdravotní stránku věci. Žádné vitamíny v tobolkách tě nespasí. Když se podíváš na kalorickou hodnotu obědu a tabulky čokolády, zjistíš, že čokoláda má možná víc jak plnohodnotný oběd. Z této logiky tedy vyplývá, že pokud vyřadíš sladké a začneš normálně jíst tak nepřibereš. I když podle mě jsou to jen výmluvy, jelikož si nedokážeš představit, že bys s tím jak se stravuješ přestala. A nalijme si čistého vína 30tka není jen životní milník, ale i tělesný, on ten metabolismus nefachá až do smrti stejně, začne se zpomalovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.1.21 18:41

Tím, jak jíte, si oslabujete slinivku a slezinu a o to víc pak máte chuť na sladké. Vede to i k tomu, že se vám špatně vstřebávají živiny a proto nemáte dostatečně vyživené tělo. Chtělo by to začít jíst skutečné jídlo. I to sladké se dá udělat zdravě. Například si doma upéct nějakou zdravější variantu sladkých tyčinek či koláč. Inspirovat se můžete třeba tady https://www.margit.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 19:06

Teda ja spis nechapu, ze mas jen 58 kg 8o js se cpat timhle, tak ma stovku za chvilku. Ja nic z toho nejim a stejne mam 75 a furt jen kynu a kynu a jsem zoufala :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
6831
6.1.21 19:36

Ono to nemusí přijít až po 40. Znám holky, které mohly jíst do 30 co chtěly. Včetně tohoto tláskání, necvičily, žádné stravovací zdravější návyky. A po 30 postupně přibraly a teď mají vanu. Nejsou tedy obézní, ale už nejsou štíhlé a jsou z toho akorát nešťastné, jelikož na to nejsou zvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková