Můj poslední konflikt s tchyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21451
11.5.21 20:27
@JOHNDENVER píše:
Koukám, že tenhle týden jsou v laufu tchýně :lol:
No, děvče, že ti není hamba. S tchýní se nesneseš, ale na hlídání je ti dobrá a ještě řekneš pejskovi, ať ti to zařídí a domluví. Vůbec se tchýni nedivím.

prostě to má dobře zařízené :potlesk: a ani vařit nemusí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21451
11.5.21 20:28
@Šarlota4 píše:
Vtipne je, ze proto abys nebyla urvana jak boruvka, ale stale hezka, upravena a odpocata ti tchynina pomoc nesmrdi. Ja pokud nekoho nemam rada, tak ho vubec o nic nezadam. Citila bych se zavazana a ten pocit nemam rada.

a přesně proto ji o to zakladatelka sama nežádá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.5.21 20:31
@PaníBovaryová píše:
a přesně proto ji o to zakladatelka sama nežádá :D

V tomhle pripade mi to prijde stejne. Sice o pomoc nezadala, ale stala o ni a vyuzila ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21451
11.5.21 20:33
@Šarlota4 píše:
V tomhle pripade mi to prijde stejne. Sice o pomoc nezadala, ale stala o ni a vyuzila ji.

Mně to moc stejné nepřijde a ony dvě (zakladatelka a její tchyně) to moc dobře vnímají taky - jinak by nedělaly takové boje o to, kdo o hlídání požádá, že. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.5.21 20:40

@PaníBovaryová no jiste, ja to taky citim. Ale je jasne, ze od zakl. je to pokrytecky jako prase. Prave v podobe toho mantinelu, ktery vytvori ten manzel. Je kryta tim, ze ona si o nic vlastne nerekla. Jenze rekla, ne primo, ale prostrednictvim sveho muze. Proto to vnimam tak, ze to hlidani chtela primarne zakladatelka a pokud tchyni nesnasi, nema ani prostrednictvim sveho muze, zadne hlidani na svou zabavu prijimat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4654
11.5.21 20:56

No aby se tchyně neposr… :roll: Mohla hlídání odmítnout, jestli jí to nevyhovovalo, a kecy si nechat od cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.21 21:02

Zdravím,
zde zakladatelka.
Já to teda beru tak, že děti jsou s mužem naše společné a kdo z nás je zrovna potřebuje pohlídat je úplně vedlejší. Moje 2 hodinová káva s kamarádkou je hrozný problém. Čistě teoreticky, kdybych já ležela v nemocnici a manžel chtěl jít pařit s kamarády, jsem si 100% jistá, že tchyně by se mohla s hlídáním přetrhnout a ještě by ho podporovala v tom, ať si pařbu prodlouží na celý víkend.
To teda nehrozí, manžel má tohle už za sebou a o děti by se rozhodně rád postaral sám.
No nic holky… děkuju za všechny názory, ještě to všechno s mužem důkladně zvážíme a probereme.
Sama za sebe jsem za to neustupovat a přenastavit to do té situace, že pokud ona bude chtít vnoučata vídat, bude se podle toho muset zařídit. Hodně mi ale záleží na názoru a postoji manžela a od toho se asi bude odvíjet :kytka: řešení

• Citovat
  • Upravit
2775
11.5.21 21:09

Ja na tom, ze ji volal manžel nevidim nic divnyho. Byt na tvem miste, zjistila bych jestli chce deti, nebo jen jedno hlidat pravidelne a tvorit vztah. Treba ctrtek odpoledne po praci, dite bych ji privezla a na tu dobu si smerovala svoje zabavy. Kdyz jsem byla na rd, zvala jsem kamaradky vetsinou k nam, my jsme komplet bez hlidani. Je to proste obdobi, ted uz je ve skolce a ja mam pré 🙂 Jeste by teda mohli otevrit restaurace atd, no vsak vime :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
11.5.21 21:14

My to taky tak máme, že hlídání s tchyní domlouvá manžel, i když jsem to potřebovala já…takže mi to tak divný nepřijde. A to s babičkou vycházím v pohodě. Ona má evidentně s tebou problém, jinak by jí to bylo fuk…prostě to potřebujete jako rodina a buď pohlídá nebo ne. Otázka je, kvůli komu to skřípe. Ale podle popisu vás bude obou dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.5.21 21:16
@Anonymní píše:
Zdravím,
zde zakladatelka.
Já to teda beru tak, že děti jsou s mužem naše společné a kdo z nás je zrovna potřebuje pohlídat je úplně vedlejší. Moje 2 hodinová káva s kamarádkou je hrozný problém. Čistě teoreticky, kdybych já ležela v nemocnici a manžel chtěl jít pařit s kamarády, jsem si 100% jistá, že tchyně by se mohla s hlídáním přetrhnout a ještě by ho podporovala v tom, ať si pařbu prodlouží na celý víkend.
To teda nehrozí, manžel má tohle už za sebou a o děti by se rozhodně rád postaral sám.
No nic holky… děkuju za všechny názory, ještě to všechno s mužem důkladně zvážíme a probereme.
Sama za sebe jsem za to neustupovat a přenastavit to do té situace, že pokud ona bude chtít vnoučata vídat, bude se podle toho muset zařídit. Hodně mi ale záleží na názoru a postoji manžela a od toho se asi bude odvíjet :kytka: řešení

Tak jak to pises to mame my. Manzel si resi svou stranu rodiny. Jenze podstatny rozdil je v tom, ze mezi nami neni zla krev a tchyne vi, ze nemam problem ji zavolat. U vas ten problem je a ani jedna z Vas se nechce pred tou druhou ponizit a neco chtit. A ze by muzi hlidala? Tak jasny je to jeji syn :lol: Tobe hlidala v dobe tve pece, kdyz jsi na rodicaku :nevim: Ja v tom rozdil citim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
11.5.21 21:23

No chápu tebe a vlastně i tchýni a zároveň vás obě nechápu.

My máme dítě rok plus a veškeré doktory, vlasy, řasy, pedikúry atd. se stará o dítě manžel. Upřímně, nechápu, proč by měly hlídat babičky? Přece i ten doktor jde domluvit na vhodný termín případně posunout. Nikdy mě to ani nenapadlo. Hlídání jsem po nikom zatím nevyžadovala a zároveň (ač v těhotenství všichni slibovali aktivně hory doly a pak nikdo rok ani kočár nepovozil… A to já bych dítě na přiměřené hlídání dala od malička, bez problémů.) se do něj bohužel nikdo nehrne, nenabízí, neptá se, zda zvládáme… A takový je život. Takže my si vystačíme v pohodě sami. U dítěte se střídáme. A až se otevře zábava, určitě bude i paní na hlídání. A hlídat budou babičky, až samý budou chtít a bude se jim chtít. Protože já jsem povaha, která by nikdy nechtěla řešit, že někdo pohlídá a já mu budu zavázaná, budu poslouchat výčitky, predhazovani, jak to a tamto… To není pro mě. Ať hlídají, ale že své vůle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.21 21:23

@Šarlota4 myslím si úplně to samé. Skvěle vypichnuto. pokrytectví nesnáším. Řeči kolem je jen omlouvání toho, že chci něco po někom, koho nemusím, ale to by chtělo hodně sebereflexe si tohle uvědomit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21451
11.5.21 21:25
@Šarlota4 píše:
@PaníBovaryová no jiste, ja to taky citim. Ale je jasne, ze od zakl. je to pokrytecky jako prase. Prave v podobe toho mantinelu, ktery vytvori ten manzel. Je kryta tim, ze ona si o nic vlastne nerekla. Jenze rekla, ne primo, ale prostrednictvim sveho muze. Proto to vnimam tak, ze to hlidani chtela primarne zakladatelka a pokud tchyni nesnasi, nema ani prostrednictvim sveho muze, zadne hlidani na svou zabavu prijimat.

tak se na to zkus podívat zase z opačné strany, no. Žádala bys o pomoc někoho, pro koho jsi špatná, protože on má jiný životní styl a tebe za ten tvůj pomlouvá? Ano, zakladatelka si vytvořila mantinel manželem (alias hloupým podpantoflákem :lol: ) - ale proč si ho vytvořila? Protože je na ni tchyně strašně hodná a vůbec ji neodsuzuje. :D
Máslo má na hlavě i tchyně. Tohle je výsledek jejího chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.21 21:31

@Lady_M
Nevím, jak to mají ostatní, ale já kdybych si hlídání nedomlouvala, tak ho nemám nikdy. v životě se mi nestalo že by babičky nebo tety rekly: jé, můžu hlídat, tehdy a tehdy povozit kočár/jít s nima někam? Mám tři děti během pěti let, ale nestalo se mi to ani u prvního. A brala bych to všemi deseti a dávám to najevo.

Jéžiš, to bych si tak přála mít kolem sebe takové nadšence, že jejich záliba je trávit čas s našima dětma. já vždy musím žádat, a u tchÝně mi to taky bylo kolikrát hloupé, byť spolu máme vztah dobrý, a to jsem žádala když jsem třeba potřebovala k lekaři či tak, ne za zábavou. A jen párkrát do roka.
Tráví čas s dětma ráda, ale musí se to vždycky domlouvat a požádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.5.21 21:33

@PaníBovaryová to nezpochybnuju mas pravdu. Tchynka bude asi taky pekny darecek. Jenze v tehle situaci potrebovala nejakou sluzbu zakladatelka. Ja osobne bych proste pomoc nehledala u lidi, ktery me nemaji radi a ja je take ne. Kazdy to vnimame trochu jinak no. Deti bych k takove babicce davala. Ale jen kdyz by sama chtela a bez me pritomnosti. Pze zas deti za to nemuzou a pokud a je babicka jinak slusna zenska, ktera se o deti umi postarat, tak bych naschvaly nedelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová