Můj, tvůj, jen náš dům

Anonymní
19.7.21 22:01

Můj, tvůj, jen náš dům

Ahoj. Jen se zeptam a treba poradite.
Mame rodinny dum, ktery koupil děda a napsal ho na rodice a vnoucata - moji rodice vlastni 1/2 a ja se sestrou kazdy 1/3.
Pomerne velky dum i zahrada a stodola. No, máme, rodice mají.
Rodice to berou tak, ze je to vlastne jejich a ja tam nemuzu nechat stat delsi dobu ani auto… to je potom přednášek ať si ho odvezu, například. :nevim:
Kdyz jsem mel napad a to prestavet si stodolu na domek a nechat si kousek zahrady, abych nemusel s rodinou platit nájemné a setrit zaroven na sve bydleni, ale rovnou bydlet, tak to nepripada v úvahu, protoze oni stodolu vyuzivaji a ten kus zahrady také (pritom je tam opravdu velká zahrada).
Zkrátka nevím na co mi to je a mám chuť jim to celý napsat, protože takhle stejně nic nemám :nevim: a akorát jsem naštvaný jak se chovaj kvuli žvanci :zed:
Protože proti jejich vůli to nejde, to nedela nikdy dobre v rodine ani kdyby nakonec souhlasili jen kvuli právu a stejne s nicim bez nich nehnu, tak prosím k čemu vlastne slouzi takhle „rozsekaný“ dům, k čemu to je dobrý a jaka prava k tomu vubec mám? :think: můžu tím aspoň ručit na svou nemovitost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56505
19.7.21 22:04

Vždy když je více vlastníků jednoho domu, tak je to akorát pro zlost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35764
19.7.21 22:07

Ručit můžeš svou části. Neprepisovala bych jim nic. Prostě to tak nech a až rodiče nebudou tak to spadne do dědictví a budete mít se sestrou každý polovinu, pokud teda neprepisi ještě za života svůj podíl a pak se můžete vyrovnat a nebo to prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.7.21 22:08

Odstěhuj se, ať máš klid. Já bych to udělala, než se s někým stále dohadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
19.7.21 22:10

Co to je -velký pozemek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.21 22:11

@topazio Já tam nebydlim. Ziju v najmu se zenou a malym synem a tak mi jen prislo lepsi predelat si tam ze stodoly maly domek, nez platit najem.
Kazdopadne setrime na sve, ale to jeste proste potrva pri dnesnich cenach a nedostatku pozemku a nemovitosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.21 22:15

@bigl nevim, neco kolem 800m2. Bez domu.

Příspěvek upraven 19.07.21 v 22:16

• Citovat
  • Upravit
56505
19.7.21 22:16
@Anonymní píše:
@topazio Já tam nebydlim. Ziju v najmu se zenou a malym synem a tak mi jen prislo lepsi predelat si tam ze stodoly maly domek, nez platit najem.
Kazdopadne setrime na sve, ale to jeste proste potrva pri dnesnich cenach a nedostatku pozemku a nemovitosti.

Rodiče se takhle chovali vždy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sierrablack
19.7.21 22:16

1/4 myslíš, že

• Citovat
  • Upravit
557
19.7.21 22:17

No

Příspěvek upraven 19.07.21 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
19.7.21 22:18
@Anonymní píše:
@bigl nevim, neco kolem 800m2. Bez domu.Příspěvek upraven 19.07.21 v 22:16

To není moc velký pozemek, aspoň teda pro mě ne. Pokud tam rodiče bydlí, tak aby sis z toho ukrojil ještě pro sebe a bydleli jste tam dvě rodiny, tak už tam budete jak sardinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
19.7.21 22:18

@bigl No, to je skoro km :D to je kus zahrady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
19.7.21 22:19
@Anonymní píše:

Nevím, jaký máte v rodině vztahy, ale přijde mi od rodičů vážně nechutné, že Vás s malým dítětem nechají žít v nájmu a oni se válejí ve velkým baráku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
19.7.21 22:21

Buď rád, že bydlíte jako samostatná jednotka. To by teprve bylo problémů…
Radši 100× platit nájem a žít si „po svém“, než řešit společné bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
19.7.21 22:21
@Dandie22 píše:
@bigl No, to je skoro km :D to je kus zahrady.

800 m čtverečních když se rozdělí na dva kousky, tak je to 400 pro každého a to už je celkem málo, ale přežít se to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová