Může babička učit své vnouče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79
3.6.24 18:17
@Anonymní píše: Více
😅
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.6.24 18:21
@Jitul511 píše: Více

Vypadá to, že s tím máš problém. Hrozí ti taková situace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3053
3.6.24 18:36
@vokishka píše: Více

Jasne, proto pisu, pokud ma moznost. Jednotridky budou typicka situace, kde to nejde, asi nebude nikdo nutit to dite chodit do jine skoly, zejmena pokud to je v miste bydliste (nebo i tak vim, ze ucitelky sebou berou i „nespadove“ deti, z organizacnich duvodu logicke).
Ja jsem z ucitelske rodiny a byla dite reditelky, ale babicka me neucila, ucila na druhem stupni, nez jsem se tam dostala, byla v duchodu a ja jinde…a jako neni to nic moc, sice jsem mohla o prestavce na caj do reditelny :mrgreen:, ale od mala jsem vnimala, ze se ke me chovaji ucitelky jinak…mamka uci na stredni ale ja nastesti chtela na jiny typ :mrgreen: Uz tak stacilo na relativne malem meste ze se ty ucitelky tak nejak navzajem registrovaly i mezi skolami.
Kamaradky mama ucila na nespadove zakladce a mela ji sebou a myslim, ze po asi 3 tride ji prehlasila na tu jejich spadovou, ze to nedelalo dobrotu. Co vim tak se tomu spis vyhybaji, minimalne primo ucit, nebo tridni…ale obcas to holt nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
3.6.24 18:51

@Beruska999999 u nás je právě další možnost dát děti do sousedního města, musely by dojíždět a ještě ta základka má nic moc pověst. V tom případě jsme riskli, že je budeme učit sami. Jasně dávám si pozor na zkoušení, nedávám otázky, ale losují si atd. U testů už jsem taky slyšela, že mu nadržuju, tak jsem ráda, že občas chytne dvojku a je vidět, že to fakt nemá ode mně naučené z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11855
3.6.24 18:59

Tak to je ještě lepší..no druhý asi není babiččin mazánek 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3053
3.6.24 19:19
@Aspera píše: Více

To je pochopitelne…ale my ted treba resime, ze budu mit dite v prvni tride a vim, ze tam bude ucitelka, co tam taky bude mit dite…a budou 3 tridy, tak pevne doufam, ze ji nenechaji ucit to svoje, to bych si o te skole pomyslela neco ne moc hezkeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.24 19:26
@Beruska999999 píše: Více

Pokud jsou 3 třídy a 3 učitelky, tak je podle mě úplně normální, že si učitelka svoje dítě učit nebude. Žádná normální učitelka si svoje dítě učit nechce. Hodně učitelek se i snaží, aby měly děti na jiné škole.
U nás byly tři první třídy a dve učitelky měly i děti v první třídě, vzájemně si učily děti. Nebylo to jednou ale několikrát.
Nikdy jsem u nás nezažila, že by učitelka na prvním stupni byla třídní svého dítěte.

• Citovat
  • Upravit
3053
3.6.24 19:28

Hele taky si myslim, ale ona ted uci meho starsiho a mela nejake zvlastni naznaky na posledni schuzce…no uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
3.6.24 19:38

Tak treba je profesionalka. Mne by to ani nenapadlo zjistovat a resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3053
3.6.24 19:48
@Tarena píše: Více

Ja to nezjistuji, jen me ty jeji naznaky zarazily, tak jsem zvedava, ale rozhodne aktivne nevyzvidam…ale i tak, muze byt profi jak chce, presne na to konto jsem to nedavno zjistovala, ze opravdu obvykla praxe je se tomu vyhybat, pokud to jde (a v tomto pripade to pujde velice jednoduse). Bohuzel za dobu pusobeni meho starsiho syna na te skole uz jsme absolvovali nekolik dost zvlastnich personalnich rozhoduti pani reditelky, ktere se nas primo dotkly (jasne, vzdy se to snazim vnimat s rezervou, clovek nezna vsechny okolnosti), ze jsem trochu podezirava :nevim: Ale neboj, zadnou krizovou vypravu na skolu v planu nemam, za to mi to fakt nestoji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
3.6.24 19:56
@hanka.br. píše: Více

No ono to je úplně zamotané. Dcera se dostala do výběrové třídy rozšířené o více matematiky, reálně nám hrozí jedná učitelka, která má teď 9 třídu, ale zároveň do téhle 6 třídy nastupuje její vnuk tak mě zajímalo jestli mu tahle paní učitelka hrozí nebo ne. No a popravdě jsem chtěla slyšet že ne, ale bohuzel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
3.6.24 19:59

To si myslím, potom co tu všichni píšou, že nenechají, když to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.6.24 20:10
@Jitul511 píše: Více

A proč ti to vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
3.6.24 20:26

Může.
Ale za mě by to mělo být etickým kodexem zakázáno, jako třeba v sociálních službách nemůžou členové rodiny pracovat na stejném oddělení. A to se fakt dodržuje.
Znám víc takových případů a nikdy to nic dobrého nepřineslo. Hlavně to míchání rolí. Všechny případy, které znám, vyžadují po dětech vykání a říkání vlastními příbuznému, v horším případě vlastnímu rodiči paní učitelko/pane učiteli. I v dnešní době.
Dále znám dítě, které muselo před komisiální zkoušení k vůli podezření z nadržování. To bylo na reálném podkladě.
Nicméně zakázané to není a srovnat si to a rozhodnout se musí každý sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.24 20:56

@1Pears1 myslím, že často nejde o rozhodnutí jedince, ale o to, co řekne vedení. Bohužel lidi jsou různí a znám učitelku, co chtěla učit svoje dítě, tam by to moc dobroty neudělalo a naštěstí to vedení nepodpořilo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová