Může být dítě rozmazlené už od 2. měsíce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
5.6.14 15:17

@kroulikova.k rozmazlená.. spíš navyklá.. Co se dítěti udělá jako standart, toho se pak dožaduje, tam je spokojené a jinakosti ho stresují a pláče. Takže někdo má jako standart kolíbku, postýlku, lehátko apod., někdo ramínko, ruce aj.. No a pak záleží na charakteru a temperamentu každého miminka..některé se nechá položit v pohodě, některé je víc kontaktní společenské, stresující a k té „samostatnosti“ je delší pomalá cesta. A od toho už jsou mámy, které nejlíp ví a cítí a milují. Řekla bych, že první 3 měsíce je hájená, pak už bych pomalu začala „vychovávat“ a zvykat na to, co chci já.. Fakt pomalinku zlehoučka, třeba pár minut a být na dohled, ale důsledně, pochopí. Jak se už bude umět zabavit hračkou, pak postupně přetáčet, později plazit apod. bude to jen lepší.
Já jsem matka macecha, ale s jedním souhlasím: z rozmazlenosti dítě vyroste, z citové deprivace nikoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
5.6.14 15:18

To je blbost ne? :think: No, náš malej taky začne někdy natahovat nebo nadávat když ho položím na postel :lol:, ale hned přestane. Podle mě nemůže být dítě rozmazlený takhle brzo. Je to malý miminko, spíš bych řekla, že chce cítit blízkost a být s tebou :P :hug: Jinak já mám takový to nosítko, ale ještě jsem tam malýho nedávala. Zítra ho poprvé vyzkouším :)

• Citovat
  • Upravit
25243

@kroulikova.k Tak pokud je nosítko ergonomické, tak je to OK. Já teda v šátku nosila jednině na stojáka. Bylo to podobné poloze v Manduce, ale lepší. Kolik teď aktuálně váží?
Pokud máš možnost, zkus si šátek jen půjčit a podle youtube uvázat tzv. „kříž s kapsou uvnitř“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540

Doporučuju šátek, miminka se v něm krásně přitulí- daleko lépe než v nosítkách, uvolní se ti ruce a budete obě více v pohodě :) pokud máš fb a chtěla bys přidat jsem ve skupině nosnic, tam ti poradí co a jak, sehnat tam můžeš levně šátky i různá nosítka, hlavně rady a podporu :palec: nebo pohledej tady určitě i tady takové skupiny jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
5.6.14 15:20

Já jen dodám, že s nosítka-Manducy mě bolí záda a moc nosit nemůžu, teď už jen vyjímečně. O šátku na sobě jsem snad ani nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
5.6.14 15:23
@3HE píše:
Nosítko musí být buď ŠÁTEK nebo ERGONOMICKÉ… viz. nosenideti.cz
http://www.nosenideti.cz/…-se-sponami/

A tak teď tu vidím, že mám špatné nosítko..Právě jsem si to myslela, když mi v něm byla pokroucená…Myslím, ty zádíčka její..Teď vidím jak to má být správně…I když jsem si ho koupila a psali tam od narození.. :roll: 8o do 8kg, ale je že nemá ty kolínka k tomu bříšku, ona mi tam jako skoro sedí.. A právě, jsem si myslela, že to bude asi špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
5.6.14 15:23

Já viděla pár ženských tady u nás s dětma v šátku, ale já bych se bála, že se to rozváže :lol: Radši to nosítko. No, vyzkouším a uvidím.. :P

• Citovat
  • Upravit
117
5.6.14 15:24
@avm3 píše:
@kroulikova.k Tak pokud je nosítko ergonomické, tak je to OK. Já teda v šátku nosila jednině na stojáka. Bylo to podobné poloze v Manduce, ale lepší. Kolik teď aktuálně váží?
Pokud máš možnost, zkus si šátek jen půjčit a podle youtube uvázat tzv. „kříž s kapsou uvnitř“.

Málé jsou za 3 dny 2 měsíce a váží 5kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
5.6.14 15:25
@Hr4sek22 píše:
Já viděla pár ženských tady u nás s dětma v šátku, ale já bych se bála, že se to rozváže :lol: Radši to nosítko. No, vyzkouším a uvidím.. :P

Právě! Taky jsem si tohle říkala..Že by mi pak vyklouzlo nějak a spadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.6.14 15:26
@kroulikova.k píše:
A tak teď tu vidím, že mám špatné nosítko..Právě jsem si to myslela, když mi v něm byla pokroucená…Myslím, ty zádíčka její..Teď vidím jak to má být správně…I když jsem si ho koupila a psali tam od narození.. :roll: 8o do 8kg, ale je že nemá ty kolínka k tomu bříšku, ona mi tam jako skoro sedí.. A právě, jsem si myslela, že to bude asi špatně…

papír snese kdeco… nejhorší je právě svislá poloha a ta v NEergonockém nosítku je vždy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
@avm3 píše:
Tak vzhledem k tomu, že je paní nováček a že prosba zní dost nešťastně jsem to brala vážně…

No vidíš, co člověk to názor, mně paní připadala právě až moc v klidu, v kontrastu s nervama jiných.. a v kombinaci s tím že to je nováček..
A vzhledem k tomu že prvních pár měsíců není pláč diferenciovaný a každá druhá máma zoufale řeší, jestli neplače kvůli prdíkům, hladu, nemoci, bolestem atd. mi přišla hláška s rozmazleností dost přestřelená. Asi jako když mezi deset diskuzí „mám na měsíc tisícovku, dvě, jak mám vyjít“ nějaký nováček práskne téma „mám třicet měsíčně a nevím jestli jet na kanáry nebo na seyschelly“..
Nicméně okej, asi je to diagnóza na mé straně :-) dala jsem dotaz, vidím že to vtip není, tak se pakuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22

@kroulikova.k Tak to já se budu muset taky podívat jestli bych tím nosítkem co mám já malýmu spíš neuškodila :| Dostala jsem ho jako dárek od tety přítele když se syn narodil. Ještě je zabalený, ani jsem si ho neprohlížela :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
@kroulikova.k píše:
Právě! Taky jsem si tohle říkala..Že by mi pak vyklouzlo nějak a spadlo…

když se dobře uváže, tak nic nehrozí… jsou na to i kurzy za cca 300kč za lekci a jedna lekce úplně stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
5.6.14 15:27
@kroulikova.k píše:
Málé jsou za 3 dny 2 měsíce a váží 5kg

Tak to na nošení ještě jde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
5.6.14 15:27

@kroulikova.k nositko jedine manducu nebo kibi. nase mala odmitala od 2 mesicu kocarek, tak jsem ji asi 3 mesice jen nosila v manduce a pak sla do sportaku v leze, ale videla ven tak byla uz jaks taks spokojena, dodnes neni kocarkovy typ, ale na rychly presun uz vydrzi. manducu take pouzivam dodnes, bud na nakup, dovolenou nebo treba i na uklid doma, uz nosim i obcas na zadech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí