Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeju pěkný den. Nevím kam dotaz zařadit. Snad bude někdo vědět. V polovině dubna nám měli být doručeny přeplatky za vodu a otop. Pošta má složenky od půlky dubna u sebe to víme jistě, může si dovolit tu složenku držet až do konce května prý z důvodu pandemie? Předem děkuji za odpověď ![]()
Česká pošta si může dovolit naprosto vše. Naposledy mi třeba přišla rozbalená zásilka.
@Iwulii a na pobocce, kdyz si ji jdete vyzvednout, vam reknou co? Jako u nas posta normalne dorucuje.
Přesně, pošta si dělá naprosto co chce - nemluvě o doručovaní/nedoručování doporučených dopisů, které automaticky vrací bez uložení na poště…a s balíky mám taky ohromnou zkušenost. Já pokud to jde nejdu přes poštu ale zásilkovny, dpd nebo ppl…ale chápu že se složenkou to nelze
Tak se na poštu vydej a vyžádej si tu složenku, když víš, že tam je.
Posta si muze dovolit prakticky cokoli. Mluvci vam pak odpovi, ze je malo lidi a tento konkretni pripad byl jiste ojedinely
U nas typicka situace, cely den doma, kazdou chvili vykouknuti z okna, zvonek funkcni a ve schrance listek Adresat nezastizen.
A kdyz zajdete na tu pobocku, kde ty slozenky lezi, tam vam je jako nevydaji?
Mamce se stalo ze ji nedorucili slozenku na zapleceni inkasa. Sla na postu a tam ji rekli ze to nema kdo dorucit
takze asi ti nezbyde nic jinyho nez si tam pro to zajit. Jinak se toho dockas kdovi kdy.
Asi si to dovolit nemůže, nicméně i v „normální“ době si dovoluje cokoliv a prochází jí to ![]()
@Iwulii Navíc v dnešní době používat složenky? Ať vrátí přeplatek zpět na účet.
@Zumpa jsou lidi co zlu ve forme „internetoveho bankovnictvi“ neveri a VSECHNO chodi platit jen slozenkama na postu ![]()
@Zumpa píše:
@Iwulii Navíc v dnešní době používat složenky? Ať vrátí přeplatek zpět na účet.
Nám vrací přeplatky taky jen složenkou, jiným způsobem to v tomhle případě není možné.
Zajít jsem tam zatím nezkoušela, aby mi ještě nenadali co si dovoluju tam jít když řekli že to roznesou až na konci toho května. Právě že ojedinělé to určitě není půlka města je dostala druhá ne. A že tam lžou jak když tiskne vím taky babičce měla dojít složenka s příspěvkem na bydlení a pořád nic tak si tam volala řekli jí že to zrovna došlo a že druhý den to donesou. Donesli to až za týden což bylo 24.4. a složenka se jim tam podle datumu válela už od 6.4. :/
@Iwulii Ahoj,
pošta nebude sama o své vůli zadržovat zásilky.
Mohlo dojít k chybě doručovatele, ikdyž je to nepravděpodobné.
Na tvém místě bych si u dodavatelů, u kterých přeplatek je, vyžádal doklad o podání na poště a s ním si na poštu došel.