Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebojí se, jsou zaskočeni, to je rozdíl. A to nikoli zřejmě tvou krásou (to bys musela být něco mnohem víc extra, než „lepší průměr”), ale tvým jednáním.
Neznamená to, že by žena neměla nikoho někam zvát, naopak. Ale jestliže úplně všichni rudnou a koktají už když řekneš „ahoj, ty kolínka jsou dneska fakt hnusný, co?” znamená to spíš to, že tyhle otvíráky komunikace prostě (zatím) neumíš.
Co s tím? Trénovat. Pokud obecně nemáš problém s empatií (což zjevně nemáš, když si všímáš, že jsou zaskočeni), časem přijdeš na to, co funguje a co ne.
A nebo jsi tak oslnivě nádherná, že padají na zadek z faktu, žes se ze svých hvězdných výšin snížila je, ubohé chrobáky, oslovit. Pak tomu dej čas. Zvyknou si na tebe a přestanou se bát ![]()
Jak kteří, abych uvedla. Někteří se baví v pohodě a jiní jsou tedy trochu zaskočeni. Snažím se navazovat kontakt všude možně, i čistě konverzačně, jak se mu daří, jak mu to jde ve škole atd. Jako snažím se, abych byla milá.
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 24 let a vždy když někoho oslovím např. na škole, tak mi přijde, že ten kluk začne být přede mnou takový nejistý, začne skoro koktat nebo to vidím na výrazu, že je zaskočen.
No jo, jenže jak si mám pak někoho najít, když jsem tedy asi hádám lepší průměr a kluci se mě bojí oslovit. To je mám někam zvát sama na rande? Asi ne že?
Snažím se tedy s mužem bavit normálně, ale zároveň sebevědomě. Nebo jak se mám tedy bavit?
Nějak nechápu, proč je každý nejistý, zaskočený, když ho oslovíš? Je na tobě něco zvláštního?
Spíš bych to viděla tak, že na ně nějak nečekaně zaútočíš a jsou buď překvapeni, nebo to z nějakého důvodu není vhodné, nebo je to moc intenzivní…nepřežeň to s tím sebevědomím, to může odrazovat nejvíc ze všeho. Ne v tom smyslu, že jsi tak úžasná, ale spíš že si tolik myslíš. Já byla z dnešního pohledu o 10 let později sakra hezká, ale když se mi nedařilo někoho oslovit, spíš jsem hledala chybu u sebe, než že by mě napadlo, že jsem tak úžasná, že se mě bojí. A to jsem tedy o zájemce nouzi neměla, mohla jsem si vybírat.
@Fukitol píše:
A jsi oblecena, kdyz je oslovujes?
Dnes už otázka zní a máš respirator, když jé oslovujes?
Mladí kluci jsou občas strašpytlové a pokud jsi fakt kus, tak to může být ten důvod. A možná jsi k té kráse ještě navíc chytrá a neoslovuješ tak notorické “baliče”, kteří se většinou krásné holky nezaleknou
Pak bych se nedivil, kdyby oslovený mladík z tvé krásy a chytrosti chytl třes
Pošli foto, jsem docela zvědavej jestli je můj předpoklad správný ![]()
Tak v dnešní době je to celkem neobvyklé, když (hádám) hezká holka začne jen tak konverzovat s cizím klukem. Z toho bych byl nejdřív asi taky zaskočený, protože to prostě nečekáš.
Na druhou stranu, po počátečním šoku to většinou je minimálně příjemný pokec, který zlepší den oběma stranám, takže nepřestávej ![]()
A hlavně - nesmělí klici potřebují trénink, takže tak ![]()
Jé, to už tu dlouho nebylo, téma „jsem tam moc krásná, až se mě muži bojí a dají radši přednost ošklivějším“
![]()
Já bych v tom oslovování pokračovala a třeba se někdo chytne ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 24 let a vždy když někoho oslovím např. na škole, tak mi přijde, že ten kluk začne být přede mnou takový nejistý, začne skoro koktat nebo to vidím na výrazu, že je zaskočen.
No jo, jenže jak si mám pak někoho najít, když jsem tedy asi hádám lepší průměr a kluci se mě bojí oslovit. To je mám někam zvát sama na rande? Asi ne že?
Snažím se tedy s mužem bavit normálně, ale zároveň sebevědomě. Nebo jak se mám tedy bavit?
Dnešní mladí kluci jsou takový - no zkus místo oslovení naživo mu napsat na mess, inst atd.. To by mohlo pomoct. Mezi námi, co jsem zažil poslední dobou v AČR, tak to, co tam občas chodí. Je tomu mezi dvaceti-třiceti a neumí si to ani zavázat tkaničku u bot. Pak když je osloví třeba pěkná holka, tak to musí mít v hlavě slušnej zmatek ![]()
@Anonymní píše:
A jak by ses bavila normálně, ale zároveň nikoliv sebevědomě?
Čistě podle této věty mám dojem, že tam bude něco křečovitého, když řešíš tohle.
@Kutil Tom píše:
Jé, to už tu dlouho nebylo, téma „jsem tam moc krásná, až se mě muži bojí a dají radši přednost ošklivějším“![]()
![]()
Stačilo napsat nám dvěma, kteří se s tím potýkáme prakticky denně
.