Můžou si děti volat kamarády domů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
22.6.17 10:05

@Keyllah tak to máš těžko to sama nevím, ale kluk má 4 kamarády a u nás je problém i jiný. Přijde jeden a vidí, že se koupou a chce taky.. Potom se blbě říká ne… jednou se mi tady sešli 4 kluci.. To jsem už klukovi řekla, že takto ne, jenomže vybírat, kdo může a kdo ne.. je taky asi nevhodné..
Já jsem známé napsala, že má přijít na kávu i ona.. :) radši.. tak uvidíme..jen mě zajímalo, jak to kdo má..

Příspěvek upraven 22.06.17 v 10:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
22.6.17 10:06
@Jana206 píše:
Jenže na toto každý čas nemá, já mám kromě těch dvou starších dětí ještě dvě mladší děti, které mají své potřeby. V životě bych si nedovolila po nějaké kamarádce, natož známé chtít, aby mi hlídala a zodpovídala za dítě. Své děti pustím jen tam, kde jim můžu věřit.

Se nerozčiluj :) já bych čas treba měla, ale bohužel nemám bazén :D a pokud nechce, tak nechce, je to její rozhodnutí, já ji jen napsala svůj názor, že já bych to udělala takto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
22.6.17 10:06

V partě děti vymyslí lecos. Před pár dny byl znovu připomenut ten případ ze začátku září, jak se 14.letý kluk utopil v akváči v Liberci, jak ho vcucla ta divoká řeka. Podle znaleckých posudků Ti kluci ten kryt násilím strhli. Upřímně, myslela jsem si to od začátku a je mi líto, že za takovou zhovadilost bude odpovídat i plavčík, že prý neplnil řádně své povinnosti a neměl přehled o tom, že parta fakanů dělá někde bordel, pod vodou a pravděpodobně kryje jeden druhého.

Je podezření, že Ti kamarádi o tom věděli od začátku, kde zmizel a co ho vcuclo, začali ho hledat až potom, nenahlásili to. Jenže jsou nezletilí, tak je kolem toho vyhlášeno informační embargo.

Přitom to byli kluci ze slušných rodin, fotbalový tým. Když je víc dětí, je to vždy riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
22.6.17 10:07

Jen dodám dcera má 8let
a není to denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
22.6.17 10:08

@Danulinka16 Se nerozčiluji, jen konstatuji :D I pro mě je odpovědnost za cizí děti, navíc nevyžádaně v prepubertálním věku, svazující.
Občas vyzvedávám ze školky a vodím na kroužky děti kamarádek a známých. O to cizí dítě mám daleko větší strach než o svoje, hlavně proto, že ho tolik neznám..Ale to jsou děti ve věku, kdy ještě respektují autority, poslechnou a nepředpokládá se, že bych je někde nechávala nebo pouštěla samotné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
22.6.17 10:08

Zrovna vcera se u nas rochnilo 6 deti. Vsechny jsou zatim skolkaci, takze + 4 maminky. Do budoucna nemam v planu moc omezovat. Jsou to deti a spolecnost potrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.6.17 10:09

Samozrejme, ze muzou. Jednak jsme na vesnici a tady je to bezne. Za nas to bylo stejne. Kdyz nejdou k nam poletuji venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.6.17 10:11
@Janasas píše:
@Keyllah tak to máš těžko to sama nevím, ale kluk má 4 kamarády a u nás je problém i jiný. Přijde jeden a vidí, že se koupou a chce taky.. Potom se blbě říká ne… jednou se mi tady sešli 4 kluci.. To jsem už klukovi řekla, že takto ne, jenomže vybírat, kdo může a kdo ne.. je taky asi nevhodné..
Já jsem známé napsala, že má přijít na kávu i ona.. :) radši.. tak uvidíme..jen mě zajímalo, jak to kdo má..Příspěvek upraven 22.06.17 v 10:06

A domluvit se třeba se synem, ať si pozve 2-3? Ale chápu, že pokud má 4 nej kamarády a schází se nějak ve skupince je jasné, že se budou chtít vykoupat všichni. Tak to bych to asi zase eliminovala z druhé strany -) ano, ať si je přivede, ale v čas který vyhovuje mě a kdy budu schopná na ně občas mrknout a pohlídat je. jsou to aspoň všichni plavci? jestli ano, tak zas neustálou vizuální kontrolu potřebovat nebudou, spíš aby jsi byla v dosahu, kdyby něco…ale jinak tě chápu, člověk trne o své dítě natož ještě o pár cizích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.6.17 10:13

@Janasas ještě dodám, že v případě kamarádky, která by chtěla takto „udat“ svoje menší dítě, bych ji narovinu řekla, že není problém, aby se u nás vykoupali, ale ať si dojde s dítětem hezky na kávičku a hlídá si sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
22.6.17 10:14
@Keyllah píše:
Tak říct maminkám, že za ně nenese odpovědnost klidně může, ale kdyby se pak něco stalo, bylo by to k něčemu? kdo by měl např. trestní odpovědnost za to dítě, kdyby se mu stalo něco u ní v bazénu?

Myslim, ze zodpovednost by mel rodic, protoze pustil sve dite samotne do bazenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.6.17 10:14

@Keyllah no my nakoušteli menší a kluci, že si namočí jenom ke kotníkům, tak tam vlezli a hned kamarád se uklouzl a spadl a bouchl se do hlavy.. no lekla jsem se jak něco.. proto trochu váhám.. jeslti si radši nevolati maminky s mladšími, to neudělám vůbec nic, ale zase dvakrát, tříkrát týdně na dvě hodinky se nezblázním a pokecám.. nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
22.6.17 10:15

@Jana206 lito ti to byt nemusi, jelikoz ten plavcik jen minimalne kouka na vodu. Vetsinou si cte, bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.6.17 10:16
@Eemii píše:
Myslim, ze zodpovednost by mel rodic, protoze pustil sve dite samotne do bazenu.

A ten čí bazén je a kdo nad nimi vykonává v té chvíli dozor podle tebe ne? To je jako kdybych nesla odpovědnost za to, co se stane ve školce, protože jsem pustila dítě samotné do školky. Ono to není tak jednoznačné a prohlášením, že když je maminky pustí, tak za ně nesou odpovědnost ony, se vlastní zodpovědnosti nezbaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.6.17 10:17

Svagrova mi rikala, ze oni teda panelakove decka si nesmeli nikdy, nikoho dovest dom.
To mi prijde hrozne smutne. Muj muz, kdyz dcera chtela oslavu narozenin, pozvat si kamaradky, tak mel tim, ze tak vyrostl, narazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.6.17 10:18
@Janasas píše:
@Keyllah no my nakoušteli menší a kluci, že si namočí jenom ke kotníkům, tak tam vlezli a hned kamarád se uklouzl a spadl a bouchl se do hlavy.. no lekla jsem se jak něco.. proto trochu váhám.. jeslti si radši nevolati maminky s mladšími, to neudělám vůbec nic, ale zase dvakrát, tříkrát týdně na dvě hodinky se nezblázním a pokecám.. nevím.

Udělala bych to tak nějak -) dvakrát/třikrát, aby mě to moc neomezilo a menší dítě+vlastní maminka. U větších bych dozor asi zvládla sama, ale ne rozhodně každý den ve větší skupince. Moje 4letá si takto vodí jednu kamarádku ze školky -)nemám problém bez její maminky, dá se to zvládnout, ale víc bych takových prťavců rozhodně nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí