Mužova matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1237
5.4.21 08:23

Pro manžela to musí být nesmírně těžké. Je to prostě jeho máma, i když špatná. Jinou mít už nikdy nebude. Určitě by si moc přál, aby začala žít normálně a asi v to naivně celý život doufá. Chápu jeho reakci, je to prostě jeho kostlivec ve skříni. A chápu i tebe, kdyby tě nezaskočila, asi bys reagovala jinak. Je dobře, že ses rozhodla pro omluvu, tížilo by vás to oba. Tvůj manžel si to musí vyřešit sám, měla bys ho podpořit i kdyby jí chtěl dát šanci. Jaká ta matka nyní je a jaký život vlastně žije se brzy ukáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
5.4.21 09:51
@PaníBovaryová píše:
Nechapu, proc by se mela zaklad. omlouvat. Tchyne volala JI, ne svemu synovi. Na to ma moc velke maslo na hlave :cert:

Nevim, ze by zakladatelce tchyne se kterou se nikdy nevidela neco spatneho udelala. To ze byla prachmizerna matka neni jeji problem, takovych jsou tisice.

Mela ji rict at si to sama vyresi s manzelem. Chapu, ze nekdy cloveku vytecou nervy, ale souhlasim, ze se ma se omluvit manzelovi(ji bych se neomlouval) a domluvit se s nim co dal. Priste kdyz nebude chtit, tak ona uz tchyni telefon urcite zvedat nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
5.4.21 09:59

Neomlouvala bych se ani jednomu. Manželovi bych řekla, že moje reakce na ní byla vyvolaná šokem a tím co on mi o ní řekl. Že jestli on se s ní chce vidět tak OK. Ale beze mě a dětí. Protože nechci, aby si mohla soudně nárokovat styk s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33702
5.4.21 10:10
@Anonymní píše:
Ahoj,
ve zkratce - muzova matka, alkoholicka, jez sve syny opustila na druhem stupni ZS, muz vychovan otcem, podruhe se ozenil. S nim mame normalni vztahy. I s jeho zenou.
Tak tahle pani zjistila, ze muz ma rodinu (nemluvili spolu roky), muzuv bratr ji dal ve slabe chvilce muj telefon (je mladsi, maminku si trosku idealizuje), ona me ted uhani, ze se chce seznamit, chce videt vnouce. 8o
Pry prijede, na manzela at nedam, ze davno uz vede normalni zivot a ma pravo na vnoucata.
Ja, horka hlava, ktera roky utesuje sveho muze kvuli zpackanemu detstvi, jsem ji naferovku poslala do hajz..
Neni to ma tchyne, neni to ani matka, ani babicka, je to troska.
A ted! Muj muz se urazil! Ze premyslel, ze ji da sanci, mozna jen se omluvit.. Sam nevi, co chce.
Mame tichou domacnost.
Co ted? Prece se nebudu omlouvat zenske, o ktere roky slysim jen spatne..
Radu, prosim.

Tohle si měla nechat na manželovi, je to jeho máma. Tobě nikdy nic neudělala, takže tvoje reakce byla fakt mimo. Atˇse stalo, co se stalo, tak pořád je to jeho máma, tvoje tchyně a babička vašich dětí :nevim: Mohla se za ty roky opravdu změnit a teď chce vše napravit, jestli šanci dostane, nebo ne, nezáleží přece na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
5.4.21 10:15
@arinecka píše:
Tohle si měla nechat na manželovi, je to jeho máma. Tobě nikdy nic neudělala, takže tvoje reakce byla fakt mimo. Atˇse stalo, co se stalo, tak pořád je to jeho máma, tvoje tchyně a babička vašich dětí :nevim: Mohla se za ty roky opravdu změnit a teď chce vše napravit, jestli šanci dostane, nebo ne, nezáleží přece na tobě.

Tak s tímhle já teda nesouhlasím. Do vztahu syn a matka opravdu nemá co mluvit, to je pravda.
Ale jestli se bude ta paní stýkat se svými vnoučaty? Do toho snad matka mluvit může ne? Já bych téhle paní své děti nesvěřila jen tak. Tím spíš, pokud ještě pořád pije.

• Citovat
  • Upravit
33702
5.4.21 10:40
@Parninas píše:
Tak s tímhle já teda nesouhlasím. Do vztahu syn a matka opravdu nemá co mluvit, to je pravda.
Ale jestli se bude ta paní stýkat se svými vnoučaty? Do toho snad matka mluvit může ne? Já bych téhle paní své děti nesvěřila jen tak. Tím spíš, pokud ještě pořád pije.

Tak jasně, to dá rozum že do toho jestli by viděla nebo neviděla děti už má co mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
5.4.21 17:58

Tak na rovinu mě zavolat nějaká alkoholička tak ji pošlu do pr… Opravdu nestojím aby se mi někdo válel doma po zemi, před bytem a dělala ostudu kudy chodí. Ono alkáči mají stavy, kdy jsou ok a pak kdy to jde do kopru. Nedávno se k smrti uchlastala sousedka a při tom byla dle ní v pohodě. Málo kdo zvládá být čistý pak celý život.

Rozhodně bych trvala, že kontakt děti babička žádný nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.21 08:41

Ženská měla volat svému synovi, ne snaše, která ji ani nezná. Zakladatelka má právo reagovat jak uzná za vhodné zvlášť, když takhle baba obešla vlastního syna, ten ji očividně stále nezajímá. :nevim: Taky bych jí poslala do háje a chlapovi bych řekla, že jestli ji chce kontaktovat je jen na něm. Mě ať do toho ale netahají a dítě taky ne, dokud nebude jasné jaká je teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
7.4.21 16:43
@Anonymní píše:
Diky za prispevky, manzelovi se omluvim za unahlenou reakci. Ale budu trvat na tom, aby me z toho vynechali.

Tvoji reakci v telefonátu nechci komentovat. Člověk někdy zazmatkuje, když je překvapen.
Ale myslím si, že se bohužel spřízněné krve Tvého manžela nezbavíš. Obávám se, abys jednou nepochopila, že by bylo ideální zamávat i jemu. Geny jsou geny, výchova taky udělá své. Tak hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
7.4.21 16:49
@Chytrak píše:
Nevim, ze by zakladatelce tchyne se kterou se nikdy nevidela neco spatneho udelala. To ze byla prachmizerna matka neni jeji problem, takovych jsou tisice.Mela ji rict at si to sama vyresi s manzelem. Chapu, ze nekdy cloveku vytecou nervy, ale souhlasim, ze se ma se omluvit manzelovi(ji bych se neomlouval) a domluvit se s nim co dal. Priste kdyz nebude chtit, tak ona uz tchyni telefon urcite zvedat nemusi.

Řešíš jenom jednu věc, a to docela nepodstatnou.
Daleko větší problém je, že její manžel se na zakladatelku urazil. Sám jí navykládal ošklivosti o vlastní matce, sám matku za 6 let nikdy nevyhledal… Už toto jeho uražení se je známkou, že začnou v jejich manželství problémy. Protože najednou bude svoji matku obhajovat, je to jeho krev. Klidně může nastat doba, kdy bude mít najednou jeho matka v některých chvílích nebo situacích pro něho větší (morální) cenu, než manželka. Protože prostě v takové rodině vyrostl. Zakladatelky je mi upřímně líto. Bez ohledu na to, komu se teď má omluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
7.4.21 17:39
@arinecka píše: …, jestli šanci dostane, nebo ne, nezáleží přece na tobě.

Zalezi.

Stejne jako na jejim manzelovi a jejich vzajemne domluve.

Ale kdo mel nekdy zkusenost s alkoholikem v rodine, ten si to zatracene dobre rozmysli, davat takovymto lidem sanci… dost dobre mozna na ukor svych vlastnich deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová