Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den jsem tu nová. o miminko se snažíme 3tí měsíc. chtěla bych se zeptet jestli mužu otěhotnět poslední den ovulace?
@Nikanikanika ovulace trvá pár sekund, je to chvíle, kdy praskne folikul a vylije se z něj tekutina, v níž dozrávalo vajíčko.
jiná věc jsou plodné dny, ty bývají dva dny před ovulací a den po ní (maximálně) a to samozřejmě otěhotnět lze.
@Nikanikanika muzes otehotnet do 24 hodin po uvolneni vajicka z folikulu, spise je to 12 hodin, pak uz vajicko oplodneni schopne neni. Je lepsi mit sex pred ovulaci, spermie vydrzi ve vejcovodu
Neměřím teplotu a jen tak od oka sem si vypočítala plodne dny. zatím tomu necháváme volný pruběh. Zatím sou to 3 měsíce, tak uvidíme kdy se zadaří.
@Nikanikanika píše:
Dobrý den jsem tu nová. o miminko se snažíme 3tí měsíc. chtěla bych se zeptet jestli mužu otěhotnět poslední den ovulace?
já si myslím, že můžeš otěhotnět v podstatě kdykoliv jen při plodných dnech je větší naděje ![]()
@LenďuleB píše:
já si myslím, že můžeš otěhotnět v podstatě kdykoliv jen při plodných dnech je větší naděje
no četla sem že pokud není ovulka tak je to nemožné, ale každá píše něco jiného ![]()
@LenďuleB píše:
já si myslím, že můžeš otěhotnět v podstatě kdykoliv jen při plodných dnech je větší naděje
No, tak to opravdu ne, k oplodneni je potreba vajicko, ktere je schopno toho oplodneni jen 12-24 hodin ![]()
Já nikdy žádnou ovulaci neřešila a taky jsem otěhotnila, jednou dokonce dvojitě. Já si myslím, že by to prostě člověk (aspoń tedy zezačátku) neměl tak řešit. Když, tak nejlépe s gynekologem, ten by měl poradit asi nejlépe ![]()
@LenďuleB píše:
Já nikdy žádnou ovulaci neřešila a taky jsem otěhotnila, jednou dokonce dvojitě. Já si myslím, že by to prostě člověk (aspoń tedy zezačátku) neměl tak řešit. Když, tak nejlépe s gynekologem, ten by měl poradit asi nejlépe
říkám zatím tomu nechávám volný pruběh. četla sem že nekteré otěhotneli i 3 dny mo MS
@LenďuleB bud rada ze se ti povedlo hned
nekdo se snazi a porad nic ale jinak mimochodem kdyz neni ovulace tak to zrejme neni mozne
ponevadz ovulace ma taky svuj prubeh stejne jako MS ![]()
Holky kdy by byl test pozitivní?5.11 byl posl. den plodných dnu. Mě bych mela dostat CCA 15.11. jindy me touhle dobou bolely prsa. a tentokrát nic.ale test negativní
@Nikanikanika kdyby byla ovulace opravdu 5.11., tak je jeste brzo. Idealne 14 dni po ovulaci, ale u nekoho i pozdeji. Takze u Tebe 19.11.
To by dneska byl 6. den po ovulaci, to ani neni vajicko uhnizdeno a netvori se zatim hcg.