Na kole s dvojčaty

17925
30.5.11 20:20

Na kole s dvojčaty

Ahoj, máme 4letá dvojčata, Zuzka už na kole jezdí, Jindra je zatím líný, ale doufáme, že začne v létě. Jsem na ně převážně sama, už teď je to náročné uhlídat, Zuzka šlape a Jindráš na odrážedle. Máte tipy a zkušenosti, jak na ně, jak uhlídat nebo řešit situace typu přechod silnice, kopec apod. Vím, že existuje tyč za kolo pro dvojčata, ale pokud vím, tak se musí odmontovat přední kola, takže nemůžou střídavě jet a nechat se táhnout. Pokud pojedu s mužem, tak budeme mít každý tyč, ale zajímá mě, jak to zvládáte, když jste samy.
Doteď to byla brnkačka, s vozíkem :) Vtěšinou jezdíme ještě se staršími dětmi, ale nejstarší desetiletá se mi ještě zdá malá, aby tahala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10170
30.5.11 20:26
Eliška píše:
Ahoj, máme 4letá dvojčata, Zuzka už na kole jezdí, Jindra je zatím líný, ale doufáme, že začne v létě. Jsem na ně převážně sama, už teď je to náročné uhlídat, Zuzka šlape a Jindráš na odrážedle. Máte tipy a zkušenosti, jak na ně, jak uhlídat nebo řešit situace typu přechod silnice, kopec apod. Vím, že existuje tyč za kolo pro dvojčata, ale pokud vím, tak se musí odmontovat přední kola, takže nemůžou střídavě jet a nechat se táhnout. Pokud pojedu s mužem, tak budeme mít každý tyč, ale zajímá mě, jak to zvládáte, když jste samy.
Doteď to byla brnkačka, s vozíkem :) Vtěšinou jezdíme ještě se staršími dětmi, ale nejstarší desetiletá se mi ještě zdá malá, aby tahala :think:

Zaujal mně název diskuse. Nemám dvojčata, tak neporadím.
Ale jen tak pro zasmátí. Tobík (4 roky) chce Apolenku hrozně moc vozit a tak, kde to jde, tak táhne croozer s Apolenkou on. Hrozně se mu to líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
30.5.11 20:27

sice nemam dvojcata, ale casto jsem hlidala sestrence malou, holky jsou skoro stejne stare,ta sestrenky uz take jezdi na kole. vzdycky dostaly narizeno, ze musi zastavit a pockat u pristi lavicky, stromu nebo popelnice (ja chodila pesky), kdyz jsem je dosla, vybraly jsme dalsi cil. holky to bavilo, a kdyz to bylo bez problemu, dostaly nejakou odmenu (nanuk, lizatkko..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
30.5.11 20:45

nemam dvojcata, ale zkusenost mam podobnou - dcera jezdi na kole, syna jsem tlacila na trikolce, ted uz ma teda taky svoje kolo, ale rozhodne jeste nestiha stejnou rychlosti jako dcera. (a ja uz pesky pomalu prestavam stihat oba dva :lol: )Oba maji teda jeste pomocna kolecka.
Takze jak to bylo - byldime v klidnejsi ctvrti, mame nedaleko stezku, po ktere se na celkem bezpecne jezdit, takze jse spis jen o to, jak se dostat na ni od nas z docela velkeho kopce a zpet zase do toho kopce. Dokud jsem maleho tlacila na trikolce, bylo to v pohode - dcera rychle pochopila, ze pred prejezdem pres cestu musi zastavit a pockat na me. Ted na dvou kolech - jdu vedle syna, kteremu pomaham i z kopce a dcera zase ceka, az dorazime. Po rovine jezdi oba prede mnou. Zpet do kopce jedou, co staci, potom pokud stiham, tak je na stridacku potlacim nebo proste slezou a kolo si do kopce tlaci, kdyz uz to nemuzou uslapnout.
Az syn zvlasne poradne techniku jizdy z kopce, tak planujeme vyrazit na kola vsichni ctyri na stezku co mozna nejrovnejsi no a uvidime, jak nam to pujde.
Ale doufam, ze se nam vejdou jeste i do Chariotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
30.5.11 21:27

No Zuzka jezdí bez koleček, takže celkem rychle, Jindrášovi na odrážedle to jde podtstatně pomaleji. Přímo cyklostezku tu nemáme, ale je to kousek do přírody a v lese jsou i zpevněné cesty. Kvůli starším bych ráda dělala jako doteď výlety 5-10 km, ale to Zuzka ještě neujede, takže tyč by se hodila. No a co s Jindrášem, to jedině mě napadá, mít ho na sedačce a za sebou mít tyč, když Zuzka nebude moct. Ale nevím, jestli bych to fyzicky zvládla. Je to přece jen jiné rozložení váhy než vozík. A taky on nemůže pak jet vůbec sám. A až začne jezdit i on, tak asi takhle „delší“ výlety nebudem moct dělat.
Díky za reakce, doufám, že se ozve i nějaká maminka dvojčat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
31.5.11 08:10

Já dvojky nemám,má je kámoška,ale pokud byly holky menší tak měl manžel i ona jednu sedačku na svém kole,sama si myslím že mít na kole jedno dítě na tyči a jedno v sedačce je o hubu a jak sama píšeš i nad tvoje síly já sama si to s 50kg neumím dost dobře představit,a s malou jsem jezdila taky často na výlety ale někdy když fouknul silnější protivítr měla jsem co dělat abych sní někam nespadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková