Na mateřský , pořád sama

Anonymní
25.9.19 17:16

Na matersky , porad sama

Zdravim, potřebuji se spise Vyspovidat, protože se tim uziram. Jsem na matersky a pripadam si strasne sama, nebavi me to. Mam dvoumesicni holcicku zacatky byli v celku kruty nekdy jeste dost pláče, ale v celku vetsinu casu prospi. Jenze ja mam pocit ze je to furt dokola. Rano vstanu uklidim barak uvarim do toho kdyz se vzbudi mala tak si s ni chvikku pohraju nez zase usne pak jdeme na vychazku mame dva psiky, ale to je furt to same kazdy den dokola a me z toho zacina dost hrabat. :( Zadnou kamaradku nemam bydlíme v místě kde dokola jsou spíše samí staří lidi nebo nejsem typ co by sam nekoho oslovil:( a pritel ma dve práce takze z jedne prijde a jde do druhé, protoze mame velkou hypoteku :( takže chodi dom unaveny. Jsem z toho docela smutna, protoze si nemam s kym povyklasat nebo odreagovat. mam strach i do budoucna az bude mala větší, ze nebude mit zadny kamarady, protoze ja sama zadny nemám, aby se chudak nenudila. Máte to nekdo taky tak?? Nebo vam to tak vyhovuje? Me samota ubiji, ale nevim co mam delat :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20909
25.9.19 17:26

Vas pritel je taky chudak. V praci od vidim do nevidim. A pak nema ani silu a cas na vas a na dite. To nejde ta splatka hypoteky snizit? Aby nemusel tak drit? Ono to taky nejde dlouho vydrzet takto delat. Abyste aspon trochu mohli fungovat jako rodina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
25.9.19 17:48

Takhle to dopadá, když musí každý mít za každou cenu barák na hypotéku, pak dře od nevidím do nevidím.
Ro bydlíte na nějaké samotě, že tam nejsou žádné jiné maminky? Tak vyzkoušet alespoň po internetu najít a občas se sejít a pokecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
25.9.19 17:56

Že je ti smutno, je normální. Mě doma hrabalo, ale venku byli lidi a měla jsem nějaký kamarádky. Pokud máš auto, zkus najít nejakou hernicku, tam potkáš maminy. Nebo kurzy i pro miminka se dělají masáže apod. Já dělala babyjogu, cvičení s miminky apod. - důležitý je něco podnikat a pak někoho potkáš. A s přítelem se zkuste pobavit, jestli třeba aspoň jeden den v týdnu nemůže trochu dřív. Drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27708
25.9.19 18:07
@alilauter píše: Že je ti smutno, je normální. Mě doma hrabalo, ale venku byli lidi a měla jsem nějaký kamarádky. Pokud máš auto, zkus najít nejakou hernicku, tam potkáš maminy. Nebo kurzy i pro miminka se dělají masáže apod. Já dělala babyjogu, cvičení s miminky apod. - důležitý je něco podnikat a pak někoho potkáš. A s přítelem se zkuste pobavit, jestli třeba aspoň jeden den v týdnu nemůže trochu dřív. Drž se

víš to jsou dobrý nápady, ale oni nemají peníze a kvůli tomu má přítel dvě práce takže zase utrácet v herničkách a cvičeníčkách mi přijde dost nefér vůči příteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20909
25.9.19 18:16

@ka2ka pohoda, jeste ma spoustu casu, ktery neefektivne venuje spanku, krasne misto nej nacpe treti uvazek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
25.9.19 21:29

Jsem těhotná a dlouho na neschopence. Přestěhovala jsem se s přítelem do pro mě zcela neznámého místa, kde v podstatě nikoho neznám. Takže tě naprosto chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
z92
319
25.9.19 22:18

Rozumím ti, měla jsem to stejně, cítila se stejně zoufale, až se to přehouplo do opačného protipólu a začala mi tahle „samota s malou“ vyhovovat natolik, že dosud (má 3 roky) jsem si v novém městě, kam jsme se před těmi třemi lety přistěhovali, nenašla žádnou kamarádku, je to zvláštní, ale vyhovuje mi to tak. :think: bude líp, hlavu vzhůru :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
25.9.19 22:23
@ka2ka píše:
víš to jsou dobrý nápady, ale oni nemají peníze a kvůli tomu má přítel dvě práce takže zase utrácet v herničkách a cvičeníčkách mi přijde dost nefér vůči příteli

Já vím, že to působí kontraproduktivne, ale zaplatit hernicku jednou za týden je položka do 100 (kam chodím já), pokud to znamená, že bude zakladatelce líp a najde si tam kamarádku, tak to nevidím tak tragicky. To se v normální rodině ušetřit dá i s hypotékou. Navíc dobře naladěna máma je benefit nejen pro dítě ale i pro chlapa. Aspoň já to tak vidím. Zakladatelka si pokecá s kamarádkou a bude mít večer víc trpělivosti s unaveným chlapem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36010
25.9.19 23:13

Vydrz. Bude to lepší a lepší. Taky jsem si že začátku říkala, že už další den nedám, ale pak se člověk vyspí (v rámci možností) a když vidí toho prcka jaký dělá pokroky, když se na tebe poprvé usměje, řekne máma atd.tak to za to stojí. Jo den je víceméně stejnej kolotoč, ale jak dítě roste tak se to mění a dají se dělat zase jiný věci. Az bude větší tak taky doporucuji nějakej kroužek jestli máte v okolí, nějaký cvičení s dětmi za pár supu je teď snad v každé vesnici. Já jsem se třeba seznamila s maminkama na FB v prodejní skupině v našem okolí.
Co víkendy, jezdíte někam a nebo návštěvy k vám? To pro mě byl taky vždycky relax když si mimčo někdo pochoval, povozil a mohla jsem i s někým pokecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hvezdaLu
26.9.19 06:43

Ahoj zakladatelko, odkud jsi? :)

• Citovat
  • Upravit
696
26.9.19 07:19

Co by dělal dvouměsíční kojenec v herně? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27708
26.9.19 08:12
@alilauter píše:
Já vím, že to působí kontraproduktivne, ale zaplatit hernicku jednou za týden je položka do 100 (kam chodím já), pokud to znamená, že bude zakladatelce líp a najde si tam kamarádku, tak to nevidím tak tragicky. To se v normální rodině ušetřit dá i s hypotékou. Navíc dobře naladěna máma je benefit nejen pro dítě ale i pro chlapa. Aspoň já to tak vidím. Zakladatelka si pokecá s kamarádkou a bude mít večer víc trpělivosti s unaveným chlapem.

píše že okolo jsou starší lidé, takže bude na vesnici, u to znamená že musí dojíždět a kdoví jak daleko u nás je to třeba 45km jedna cesta, dítě bude chtít nějakou limonádu protože to mají ostatní ona tam nemůže sedět na sucho tak kdyby to nejlacinější tak taková jedna návštěva u nás cca 300kč a za měsíc ti to vyleze na litr což už je dost když šetří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
26.9.19 08:33

Tak si zakladatelko počkej, až budeš tohle dělat dva roky :) ba ne, najdi si nějaký svůj zájem, koníček, domácí práci, nebo prostě vyhoris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová