Na podpoře bez MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
21.7.14 10:31
@Anonymní píše:
Děkuji moc za rady - samozřejmě školku stále řeším, uvažuji případně i o soukromé, spíš mi šlo o to, pokud nic nevyjde, zda na pracáku případně „tajit“, že tu školku nemáme. Zase 3 tis nejsou úplně málo…

chceš pracovat? chceš. sháníš školku? sháníš. já bych se nahlásila :nevim: přinejhorším ti práci seženou dřív, než se ti podaří dítě udat do školky (jako rada v srpnu začít obvolávat školky není od věci, já tam taky takhle umístila nejstarší dítě - dle naší tehdejší ředitelky se vždycky v průběhu září a října uvolní nějaká místa, protože ne všechny děti docházku zvládnou), ty nenastoupíš a oni tě z pracáku na půl roku vyřadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.7.14 10:34
@Anonymní píše:
Jinak na práci celkem šanci mám, jsem VŠ a máme dobrou dojezdnost do velkémho města - problém je pro mne v tom, že bych nestíhala vyzvednout děti…je to složité, na vyzvedávání jsem sama…

Tak to jsou zase úplně jiné důvody než v úvodním příspěvku. Ještě nejste v práci a už víte, že nestihnete vyzvedávat. :nevim:

Co zkrácený úvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
21.7.14 10:34

@blecha72 no vždyť jo, už to bylo psané - pokud nebude nahlášená na pracáku, tak se může nahlásit na zdravotní pojišťovně a stát za ni bude platit pojistné. náhradní doba na důchod se řeší až při nástupu do důchodu, ta se teď nikam nehlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
21.7.14 10:35
@Anonymní píše:
Jinak na práci celkem šanci mám, jsem VŠ a máme dobrou dojezdnost do velkémho města - problém je pro mne v tom, že bych nestíhala vyzvednout děti…je to složité, na vyzvedávání jsem sama…

Neříkej, že nemáš školku, postav to tak, že z důvodu péče o dítě do 4 let potřebuješ zaměstnání s takovou pracovní dobou, abys ho stíhala vodit i vyzvedávat, tedy od-do, podle tvé vyhlídnuté, klidně té soukromé, školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.14 10:38

Zkrácený úvazek by byl ideální - zvládla bych i dojíždět. Ale tu školku by to chtělo každopádně. Byli jsme 104. a brali 16, v druhé to bylo lepší - 73. a brali 30.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.14 10:39

@j.a.n.i1 jo, to by šlo, postavit to takhle…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.14 10:41

@blecha72 Vím z předchozího zaměstnání z prvním synem - musela jsem mít zkrácený, byla to nestíhačka, a to by ve školce první a poslední. Teď navíc starší ani nedostane družinu - třetí třída…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.14 10:43

„S“ prvním synem - píšu jak prase…

• Citovat
  • Upravit
14396
21.7.14 10:50

Pokud máš dobrý dojezd do velkého města, co zkusit školky tam? Bylo by to i praktičtější pro vyzvedávání po práci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
21.7.14 11:32

Omlouvám se, že ti vstupuji do diskuze, ale zajímá mě jedna věc. Moje holka je narozená koncem října, takže se školkou taky moc nepočítám. Kdybych na pojištovně nahlásila péči o dítě do 7 let, ale malou by třeba ten další rok přijali, dá se to na té pojištovně zrušit doufám? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
21.7.14 11:34

@Sfaticata Samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.9.14 09:12
@blecha72 píše:
Tady je přesná citace, kdy pojistné platí stát.

Osoby celodenně osobně a řádně pečující alespoň o jedno dítě do sedmi let věku nebo nejméně o dvě děti do 15 let věku. Podmínka celodenní péče se považuje za splněnou i tehdy, je-li dítě předškolního věku umístěno v jeslích (mateřské škole), popřípadě v obdobném zařízení na dobu, která nepřevyšuje čtyři hodiny denně, a jde-li o dítě plnící povinnou školní docházku, po dobu návštěvy školy, s výjimkou umístění v zařízení s týdenním či celoročním pobytem. Za takové osoby se považuje vždy pouze jedna osoba, a to buď otec nebo matka dítěte, nebo osoba, která převzala dítě do trvalé péče nahrazující péči rodičů, pokud nemají příjmy ze zaměstnání nebo ze samostatné výdělečné činnosti.

Do 4 let se to počítá jako náhradní doba pojištění. Přeji zakladatelce, aby do té doby našla práci i školku.

Ahoj, mám dotaz k tomu „celodennímu pečování“. Je možný, aby dítko bylo přijatý do školky celodenně? Já si totiž naivně myslela, že stačí, když ho tam prostě budu dávat jen na ty 4 hodiny každej den. Ale na pojišťovně mi bylo řečeno, že by musel být přijatej jen k „půldenní“ docházce, což je tady u nás docela sci-fi… :think:

Šlo mi jen čistě o to zaplacení zdravotního, pokud bych nestihla nastoupit do práce teď v září, na pracák se mi zoufale registrovat nechce… :oops: Takže v nejhorším bych se smířila s tím, že tu tisícovku zdravotního si uhradím jako samoplátce… Jen mě ta informace na pojišťovně docela zarazila… :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.9.14 09:20

@kate02 půldenní docházka znamená, že dítě jde domů po obědě. U vás v MŠ toto není možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
8.9.14 09:26

@kate02 No, co já vím, tak nikde v zákoně není řešena jaká docházka, tedy by to mělo být, tak jak píšeš, pokud reálně nebude víc jak 4 hodiny, tak ty nic neporušuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.9.14 09:27
@blecha72 píše:
@kate02 půldenní docházka znamená, že dítě jde domů po obědě. U vás v MŠ toto není možné?

No teoreticky jo, ale prakticky děti, co se hlásí na půldenní docházku nemají šanci na to, aby je do školky přijali (prostě za celodenní docházku je mnohem víc bodů :-) ). Děti tam pochopitelně na půl dne jít můžou, ale mně jde o to, že mi na pojišťovně bylo řečený, že jestliže je přijatej na celodenní docházku (kterou stejně v dohledné době budu potřebovat), tak prostě nemůžu být já hlášená jako osoba celodenně pečující…

Ono v podstatě o nic nejde… :-), jen mě to zarazilo a zajímalo mě, jestli je to fakt pravda… :-D

Taky mě zarazilo, že jsem se nemohla nahlásit ani jako samoplátce, dokud nemám rozhodnutí o ukončení rodičáku… (i když ten mi končil na začátku srpna…) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová