Na prahu zhroucení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10256
2.7.18 12:40

Zakladatelko,
velmi rozumím tomu, co prožíváš. Místo těšení se, že už brzy budete bydlet ve svém vysněném domě, řešíte samé problémy a další překážky.
Nic v životě nebývá zadarmo. Je to váš velký projekt, a velký sen. Když jste už takhle daleko, určitě to dotáhnete. Dobrou zprávou je, že až to bude hotové, budete mít každý den na očích něco, co jste společně zvládli, společně vybudovali a věř, že vám to vědomí veškerou nyní vydávanou energii vrátí.
To je ta dobrá zpráva. Ta špatná je, že vždy zětně uvidíte co šlo udělat lépe, levněji, a že práce s domem nikdy nekončí :-). Ale to už pro vád bude hračka zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
2.7.18 12:50

Co vzit pravnika, aby na to kouknul a poradil co a jak?
A na vylet jedte. Je potreba nekdy vse nechat za zady, odfrknout si, driv nez bude pozde.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
2.7.18 13:01
@Anonymní píše:
Děkuju vám. Jedno z těch špatných rozhodnutí je, že jsme naivně podepsali smlouvu se stavební firmou, ze které se skoro nemůžeme vyvázat. Oni to vědí a vyloženě se nám smějí do ksichtu. Dnes s nimi mám schůzku a asi se budeme hádat, je mi od rána zle. Ráda bych si občas udělala den volna a něco dělala a zapomněla, ale manžel nechce. Odmítá kamkoliv jít a vzít si volno, prý by se za sebe musel stydět, aby v takové situaci opustil dům a jel třeba na víkend na výlet :( takže mi moc nepřidává, když vidím, jak kolem mě chodí ve stavu, že brzo padne na hubu a nevstane, je mi ho líto. Opravdu vám všem děkuju za povzbuzení, cítím se líp, že jsem to ze sebe dostala.

Na hádání s firmou si najměte právníka - vůbec tam pak nemusíte chodit.

Manžel bohužel evidentně na tu hubu musí padnout, aby si všiml že zdraví a vztah jsou důležitější, než barák. Ostatně v takovém stavu toho udělá ještě méně, než kdyby si na 6 hodiny v sobotu udělal volno a aktivně relaxoval. Pomůže mu to jak ve fungování v práci, tak při zvládání stavby.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
2.7.18 13:03

To je tak, kdyz mají lidé velké oci a vezmou si míč velké sousto. Pak jsou na zhroucení a placou v diskuzich. Vezmete si lidi z válečných zón. Přišli o vsechno a žijí dal. Vy se tady hroutite nad stavbou domu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
2.7.18 13:07
@Alkata píše:
To je tak, kdyz mají lidé velké oci a vezmou si míč velké sousto. Pak jsou na zhroucení a placou v diskuzich. Vezmete si lidi z válečných zón. Přišli o vsechno a žijí dal. Vy se tady hroutite nad stavbou domu :roll:

Pro me nazor mimo misu. Ja se nad stavbou domu nehroutim. Zahul to je, ale vybrali jsme si to sami a to si uvedomuju. Kazdy mame sve starosti a obcas je toho moc. A ze nekdo zije ve valecne zone nebo mu vymrela cela rodina je sileny, ale neda se to takto porovnavat. Co pro jednoho problem, pro druheho ne, ale nici trapeni bych nezlehcovala ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.18 10:54

Zakladatelka

Ahoj. Ještě jednou vám děkuju za podporu. Bohužel se stalo, před čím tu někteří varovali. Manžel se z toho složil. Nemůže jíst, spát, pořád mluví jen o naší situaci a já jsem popravdě už na kraji. Odhodlala jsem se a firmu jsem vyhodila. Nyní nám vyhrožují soudem. Čekám na schůzku s právníkem, co můžeme dělat. Přišli se smyšlenou fakturou na úplně šílenou částku, kterou jim najednou údajně dlužíme. Můj pocit je, že na nás nic nemají, vše jsem platila včas převodem. Co mě mrzí nejvíc je, že jsem z nich měla blbý pocit hodně dlouho a kdykoliv jsem chtěla psát email se stížností, manžel mě zastavil, ať nedělám zlou krev, že to probere se stavaři na místě. Prosadila jsem si alespon pár mailů se seznamem rozbitých věcí. Manžel je hrozně slušný a férový člověk, a asi čekal, že oni budou taky, ale já teď nemám v ruce vůbec nic, všechno jsme řešili ústně na místě a napůl to vypadá, že jsme neměli nikdy problém a ze dne na den je vyhazuju. Když manžel konečně usne, já vstanu a jdu do obýváku brečet. Nejradši bych manželovi řekla hele, tohles zvoral, zakázals mi mít od všeho doklad a teďka jsme v pr…a dusím to v sobě. Ale když se manžel složil a začal říkat, že absolutně selhal a že mi hrozně ublížil, tak jsem prostě nemohla a řekla, že za to nemůže. Lituju, že jsem si neprosadila svůj názor dřív a teď na to doplácím. Tak uvidím, co řekne právník. Mám pár mailů s důkazy, že jsme něco zaplatili dokonce dvakrát nebo že zaplacenou práci ani nezačali. Je mi zle jako snad nikdy.

• Citovat
  • Upravit
761
22.7.18 11:09

Zakladatelko, ja se priznam ze to nejak nechapu. Pokud jsi platila prevodem, tak jednoduse preci dolozis, ze jsi zaplatila tehdy na ten a ten ucet. Na zaklade ceho jsi platila? Faktur?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32186
22.7.18 11:21

No tak teď už fakt jedině dobrej právník. Přece nemůžeš čekat, že když vy jste slušní lidi, že jsou takoví všichni. Všechno máš mít písemně, ústní dohody tady prostě neplatí, protože musíš vždycky předpokládat, že proti tobě stojí někdo, kdo tě chce okrást, podvést atd, pak nemůžeš být překvapená. Máš vše placeno převodem, tak se nemáš čeho bát,ne? Jak ti manžel zakázal mít od všeho doklad, čeho všeho ? Teď se zhroutit ti fakt nepomůže, musíš to dát, vzchop se :hug: . No manžel by se měl též sebrat a jít řešit to, co nadrobil, já bych mu teda klidně řekla, že za to může. Udělá průser, zhroutí se a co? Kdo to bude řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.18 12:21
@lennkaa píše:
Zakladatelko, ja se priznam ze to nejak nechapu. Pokud jsi platila prevodem, tak jednoduse preci dolozis, ze jsi zaplatila tehdy na ten a ten ucet. Na zaklade ceho jsi platila? Faktur?

ano je to tak, platila jse mza faktury, jenže majitel firmy tvrdí, že dělali na dluh a zpětně vystavili fakturu, za kterou jim údajně dlužím a že tím, že jsem je vyhodila, mi to nestihl naúčtovat. A pořád nabízí, že se vrátí. Odmítá rozepsat za co to je. Tím, že nemám doklad jsem myslela to, že veškeré stížnosti jsme řešili ústně a já nemám moc důkazů,že ta spolupráce byla hrozná už od začátku.

@Monchichik děkuji, za právníkem jdu hned v pondělí, když půjde schůzka sjednat rychle. Snažím se držet, protože si lítostí nepomůžu, ale v životě jsem nebyla tak vyčerpaná. Ráno jsem zase brečela, pak jsem se uklidnila a teď vstal manžel a zase to na mě chrlí :(

• Citovat
  • Upravit
761
22.7.18 12:44

Pokud jste nebyli spokojeni a byla práce špatně odvedená, máte to aspoň nafoceno? To by taky mohl být důkaz. Možná bych zkusila vzít někoho na stavbu, kdo by zhodnotil její stav, znalec? Nevím přesně, ale na základě nějakého posudku, kde by jasně stálo, že na stavbě je x věcí špatně provedeno, by se dalo od smlouvy odstoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.18 12:56

@lennkaa ano vše jsme nafotili a i natočili video. S právníkem se ve všední den poradím, jestli stojí za to tam vzít nějakého znalce a kde ho vzít. Doufám, že to brzy bude za námi :( moc děkuju za pomoc, našim to říkat nechci, aby se z toho taky nesložili, tak jsem ráda, že můžu upustit aspoň tady

• Citovat
  • Upravit
761
22.7.18 13:11

Zakladatelko, ještě poradím, zkus pohledat na netu, jsou různé weby, např. modrastrecha.cz, jestli s tou firmou neměl problém ještě někdo další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85407
22.7.18 13:19
@Anonymní píše:
@lennkaa ano vše jsme nafotili a i natočili video. S právníkem se ve všední den poradím, jestli stojí za to tam vzít nějakého znalce a kde ho vzít. Doufám, že to brzy bude za námi :( moc děkuju za pomoc, našim to říkat nechci, aby se z toho taky nesložili, tak jsem ráda, že můžu upustit aspoň tady

To se vyresi, mate spatne obdobi. hlavne si vyberte i dobreho pravnika, vyresite to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.18 14:03

Vy se musíte oba dva uklidnit, jste zdraví a jste dva!
Musíte si odpočinout, zastavit se a nedechnout se. Hlavně se zastavte, zjistěte, kde jste udělali chybu a řekněte si někomu o pomoc. Největší škody se vždy napáchají, když si člověk nechce přiznat, že je v maléru, nenechá si pomoci (šetří) a pak je to jen horší. Pokud něco nezvládám, musím si zaplatit pomoc.

Pokud manžel nechce odpočívat, tak na něj neber ohled a odpočívej sama. Když on odpadne, ty musíš být silná, pokračovat a naopak.

Stavíte dům, je to těžký, máte právo na chyby a unavu. Nebudte hrdí, přiznejte chybu a zaplate si pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32186
22.7.18 16:20
@Anonymní píše:
ano je to tak, platila jse mza faktury, jenže majitel firmy tvrdí, že dělali na dluh a zpětně vystavili fakturu, za kterou jim údajně dlužím a že tím, že jsem je vyhodila, mi to nestihl naúčtovat. A pořád nabízí, že se vrátí. Odmítá rozepsat za co to je. Tím, že nemám doklad jsem myslela to, že veškeré stížnosti jsme řešili ústně a já nemám moc důkazů,že ta spolupráce byla hrozná už od začátku.@Monchichik děkuji, za právníkem jdu hned v pondělí, když půjde schůzka sjednat rychle. Snažím se držet, protože si lítostí nepomůžu, ale v životě jsem nebyla tak vyčerpaná. Ráno jsem zase brečela, pak jsem se uklidnila a teď vstal manžel a zase to na mě chrlí :(

Dobytek jeden, řekla bych mu, že na něj zavolám Černé ovce a v životě už nepostaví ani psí boudu :cert: . Možná bude potřeba i ten soudní znalec, aby zhodnotil, za kolik a jak je prostaveno. Ty máš výpisy, že si platila převodem, tak co zkouší? A už vidím firmu, která staví na dluh, ten je fakt vtipnej. To bych mu řekla, že si seženu svědky, že jsem mu předala milion v hotovosti, a ať dokáže, že to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová