Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Otce jsem mu nesebrala, byl již rozvedený se svou bývalkou, která je bývalá alkoholička, která si občas znova přihne..odešel od matky sám k otci a já tu byla již půl roku, takže věděl do čeho jde..nikdy jsem po nich nic nechtěla, protože se na mě stejně vyprdli..jeho nic nebaví, jen tablet, ani ven nechodí, když mu něco řeknete urazí se a je pryč v pokoji…jeho matka a jeho bratra 10 let nechávala být…neskuteční bordeláři a prasata…ja jen c, aby si po sobě uklízeli špinavé prádlo atd..nic nedělají jak doma tak okolo baráku…vše dělám já. Nemá důvod se takto chovat, ano facku bych možná potřebovala, za to, že jsem se tam podívala, ale alespoň vím, co si myslí a třeba půjde něco napravit, i když nevím co…když je samotář…
@niki V píše:
@terinka4444 možná je fakt lepší mlčet, protože takhle se přizná že četla soukromý deník. Aby se ještě neshodila před přítelem. Ale chápu že se jí to dotklo. Ještě když píše že nemá duvod tak o ni psat.
ty bláho, je to puberťák. Je to hnusný? Ano je. Je to nefér k rodičům? Ano je. Jsou Spratci, co by potřebovali zflákat a naložit více práce? Ano jsou. Je období puberty hnus? Ano je. Není to tak dávno, co jsem četla žebříček oslovení, jak mezi sebou oslovují puberťáci vlastní maminky. A nejslušnější z toho byla matka tuším na 5. místě. Tože obrnit se a přežít, však oni jim to jednou jejich puberťáci vrátí. A ZÁSADNĚ NIKDY nečíst jejich deníky, maily, telefony…to je jediná správná cesta pro naše nervy.
@Black Cat píše:
A až si tohle přečteš nebo vyslechneš o sobě, tak budeš jako v pohodě jo? Přijde ti to úúplně normální? Mě ne…
A to je přesně to co píšu výš. Ona to neměla vědět. Teď už je pozdě, v pohodě prostě nebude.
@Black Cat píše:
A až si tohle přečteš nebo vyslechneš o sobě, tak budeš jako v pohodě jo? Přijde ti to úúplně normální? Mě ne…
Tak něco jiného je přečíst a vyslechnout, většina by si to nikdy nepřečetla, protože respektuje sukromí a pokud vyslechnout, to je snad uplně jiná situiace, ne? Kdyby s ní takhle mluvil, jasně že to bude muset řešit a i s otcem kluka, ale on je rozdíl, že on sní takhle nemluví a myslet si může co chce, nebo má být už člověk i trestaný za to co si myslí? A ještě to psal do deníku, což je uplně tabu, nepíše takhle o ní někde veřejně na internetu..
@terinka4444 píše:
a ještě za situace, že macecha půjde žalovat tatínkovi, aby si to se synem
vyřídil.
Jediné možné důstojné chování macechy je dělat, že mu nevlezla do deníku. A jejím „trestem“ je, že to ví a bude jí to žrát.
@blobfish Absolutně jsi to nepochopila… Nemyslím mu přidělovat práci za to, co se dočetla… A už vůbec ne, jako trest. Tím by mu jasně dala na jevo i to, že to četla a to přece neudělá.
Ale právě proto, že mladý nemá evidentně dostatek povinností, asi se nudí, nemá žádnou zodpovědnost… tak uvažuje tímhle stylem.
@cmudlik píše:
Otce jsem mu nesebrala, byl již rozvedený se svou bývalkou, která je bývalá alkoholička, která si občas znova přihne..odešel od matky sám k otci a já tu byla již půl roku, takže věděl do čeho jde..nikdy jsem po nich nic nechtěla, protože se na mě stejně vyprdli..jeho nic nebaví, jen tablet, ani ven nechodí, když mu něco řeknete urazí se a je pryč v pokoji…jeho matka a jeho bratra 10 let nechávala být…neskuteční bordeláři a prasata…ja jen c, aby si po sobě uklízeli špinavé prádlo atd..nic nedělají jak doma tak okolo baráku…vše dělám já. Nemá důvod se takto chovat, ano facku bych možná potřebovala, za to, že jsem se tam podívala, ale alespoň vím, co si myslí a třeba půjde něco napravit, i když nevím co…když je samotář…
njn, puberták, to je bohužel model dnešního pubertáka, těžko s ním ted hnout, navíc ještě ty ze své pozice, pořád jsi pro něj cizí, i když jsi žila s jeho otcem dřív než k vám přišel, nikde není psáno, že tě musí mít rád, mlátí s ním puberta, na druhou stranu, budte rádi, že se venku necourá a nebere drogy z nudy, ono ho to snad přejde, zkuste zjistit co má rád a zapsat ho někam na sport či kroužek, ale pořád je to jen puboš co to v rodině asi neměl lehký a ted žije s macechou, kterou nezná a která ho dle jeho představ prudí, jenže to je už na jinou diskuzi, ohledně přečtení deníku viz výše..
co se týče uklidu, pokud k tom unebyl nikdy veden, tak chápu, že tě to štve, ono i děti co k tomu byly vedeny v pubertě zvlčí a jakoukoliv práci doma berou jako nutné zlo, nicméně zapoj otce, at mu domluví, on je ve vztahu k němu větší autorita než ty, tebe kluk prostě nebude brát vážně, zvlášt když ví, že to pak stejně uděláš za něj.
Příspěvek upraven 06.10.15 v 11:24
Měli matku, která pila, nestarala se o ně, kolikrát byli bez jídla atd..než jsme na to přišli a díky tomu jsou oba synové přítele u nás…matku vídají a rádi se vracejí zpět, jelikož prý tady mají domov a u mámy by už nechtěli být..Vím, je to puberťák..neměla jsem to číst, ale aspoň vím, co si myslí…
@cmudlik píše:
Měli matku, která pila, nestarala se o ně, kolikrát byli bez jídla atd..než jsme na to přišli a díky tomu jsou oba synové přítele u nás…matku vídají a rádi se vracejí zpět, jelikož prý tady mají domov a u mámy by už nechtěli být..Vím, je to puberťák..neměla jsem to číst, ale aspoň vím, co si myslí…
A proč jsi mu ten deník četla?
@Black Cat píše:
Tak já vím jistě jen jedno, určitě si to nepřečtu v deníku. A pokud bych si to vyslechla, tak nebudu v pohodě. Ale to jsou dvě rozdílně věci.
Pokud dítě jen vysedáva u tabletu a nemá v podstatě žádné povinnosti, tak se nelze moc divit, jak smýšli o ostatních. Jinak-dětem se do deníku neleze.
Příspěvek upraven 06.10.15 v 11:31
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat