Nadváha muže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32918
2.3.16 11:24

@atominnka tohle těžko ovlivníš. Obezitu ovlivnit obvykle lze, aspoň se o to pokusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.3.16 11:31

@andelka83 obvykle ano. Mamce to vyšlo až ted ve skoro 50ti tím, že si koupili 3koně a lítaj kolem nivh ve 4ráno, pak jede do práce a odpoledne zase kolem koní, nicméně nadváhu pořád má ;) já neschvaluji to, že se člověk válí, žere a nic nedělá. Ale pokud se nepřejídá, nejí nezdravě, normálně se hýbe a tu obezitu má, pak bych ho neházela do jednoho pytle s tou první skupinou - víš jak to myslím? ;)
Prostě mě nadzvedává tohle škatulkování, protože sama obézní podle BMI jsem (podle dr prý ne :D ), ale hýbu se (joga, plavání, v létě kolo a turistika, jak jen to se 2dětma jde) a nejím nezdravě. Snažím se s tím trochu pohnout, ale nejde mi to, takže i to je důvod, že mě pak někdo vidí jako nicnedělajícího a věčně přežírajícího se tvora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.3.16 11:32
@kdochcekam píše:
Tak bez diskuzí kouření a obezita nezdravé jsou. nebo jako půl krabky denně je zdravé? Zas buďte soudné…

to jsem nikde nepsala, že zdravé. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
2.3.16 11:33

@atominnka Ale tak tohle je konkrétní případ jedné paní - tvojí maminky; nemůžeš to vztahovat na celou populaci. Prostě obezita jde ruka v ruce v vyšším rizikem různých nemocí, zvýšené glykémie, později cukrovky… a dalších. Nemusí každý vypadat jako model, ale hlídat si váhu a nenechat to dojít příliš daleko je více než vhodné :D To, že obézní a kuřák nemůže být dobrý parťák pro život je samozřejmě blbost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
@atominnka píše:
@Katydr ale jdi ty. Neřeknu morbidní obezitu, nicnedělání a přežírání, tam asi i jo.
ale moje maminka je obézní (podle BMI), krom křečových žil (a ty mají i hubení lidíé, např můj manžel) absolutně nemá jediný zdravotní problém, je aktivní, sportuje, nepřejídá se. S klouby taky problémy nemá, cholesterol v normě a s tatím je 28let. Takže to tvoje tvrzení dost vyvrací. Ohledně dětí, mně bude 28, bráchovi 26 a ségrám je 16 a 18. Takže taky mimo.
Ohledně kouření bych to taky neviděla až tak dramaticky, pokud nevyhulíš krabku denně

Souhlasím. Lidé, co mají nadváhu, ale přitom třeba sportují a jsou aktivní, jsou podle mě mnohem zdravější a vitálnější, než ti, co jsou hubení a nedělají lautr nic, denně vyhulí 2 krabičky cigaret a k tomu např. chlastaj jak duhy. Takže já bych zdraví člověka neposuzovala jen podle váhy. Je jasný, že pokud má někdo 150 kilo, tak to už o zdraví je, ale pokud má chlap, co měří 190 cm, pár kilo přes stovku, tak to snad není žádná tragédie :think:

• Citovat
  • Upravit
32918

@atominnka jj, vím. Ale většinou je ta ta možnost, kdy se s tím něco dělat dá a má.
Já jsem přesně věděla čím to je..sedavé zaměstnání, nulový pohyb, gaučing, nezdravé jídlo (během dne to fakt neovlivním, svačiny z domácích zdrojů odmítal), tuna sladkostí a sladkého pití..netrvá dlouho a změníš pohled na člověka, negativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.3.16 11:34

@Sonarka tak pár kilo přes 100 u 190chlapa není obezita, nebo už jo? nechce se mi to počítat :D hele mlj brácha má 205cm a 118kg :D A nemá ani to bříško :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.3.16 11:36

@kdochcekam psakla jsem někde, že není? ;)

@andelka83 já neříkám, že nedá, jen píšu, že mi to nejde :mrgreen: čím to je netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106465
2.3.16 12:56
@andelka83 píše:
@Katydr přesně tak. Mně už pak přišlo, že to snad dělá naschvál, aby umřel ve 40 na infarkt a nechal mě tu s dětmi samotnou. Hazard se zdravím je prostě nezodpovědnost.

V každém případě, když případný zlozvyk mají oba… pak tohle nemusí řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
2.3.16 13:04

@Venetia to jo, když je to oběma jedno, tak to není věc k řešení, nenastanou konflikty kvůli tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
2.3.16 13:50
@atominnka píše:
@Sonarka tak pár kilo přes 100 u 190chlapa není obezita, nebo už jo? nechce se mi to počítat :D hele mlj brácha má 205cm a 118kg :D A nemá ani to bříško :D

Tak pochopitelně, že není, já myslím, že takovej chlap může mít klidně i víc kil přes stovku a bude to ok. Ono celkově i záleží, jak je ten chlap ramenatej a udělanej a jak to má rozložené..ale mě se celkově líbí udělanější chlapi i klidně s bříškem, nemohla bych mít nějakého vymakaného kulturistu, to není nic pro mě :D A hubeňoura taky ne, to raději toho metráčka ;) Tak to u tvého bráchy věřím, to je tedy čára :D Můj taťka má 99 kilo a měří jen 180 cm a má úplně normál postavu, žádnej tlusťoch, i když podle tabulek je to už nadváha, takže na tabulky a váhu kašlat, záleží jak člověk působí celkově a hlavně jak se cítí ;)

• Citovat
  • Upravit
2663
2.3.16 13:53
@buřty-s-cibulí píše:
Takže milé dámy, slečny a ženy. Ano je mi přes 30 a nejsem žádný vzor zdravého životního stylu. Ale zamyslete se. Ráno v 6 začína rachota, cca po 14.hodine doma, vystřídat partnerku u dítěte alespoň na 2 hodiny aby nezmagořila, a máme 16 hodin, nějaká ta základní údržba kolem domu (v zimě sníh, dříví, nšějaký ten trávníka podobně) další 2 hodiny. A máme 18 hodin. Nějaká večeře, pomoc s koupáním a hodina (19) zprávy, 20 hodin, alespoň hodina klidu na nějaké řešení ve dvou s partnerkou 21 hodin. 22 hodin řežim Stand By aby alespoň těch 8 hodin spánku dosáhnul. V případě že dítě spí jako zabité, neřeší žádne jiné pohromy a podobně. Kde je čas na nějaké fitko a nebo aktivní sportování. Nebo již soudruzi z NDR dokázaly udělat den co má 28 hodin? Další věcí je nějaká genetická dispozice. Kulturistika je z 70% genetika. Ano dá se to vše! vysypat" preparáty. Ale za jakou cenu.
Pokud rodiče jsou chodcí reklama na hlad tak je pravděpodobné že jejich potomek bude taky žrát jak kyselina a bude perfektně spalovat. Ve svých studijních letech si pamatuju 192cm a 70,5kg kvůli kontaktnímu sportu. Ale pak přišla práce, stresy, rychlá jídla, nedostaek času…a zpomalení spalování i díky věku. Momentálně jsem rád že se pohybuju pod 100kg. Tohle všechno je asi i o tom kolim má člověk času věnovat se tomu všemu na úkor rodiny, partnerky a podobně.

„VÝMLUVY!“ :mrgreen:

Ne, sorry, ale je to prostě trochu o prioritách i přístupu.
Ten čas by sis dokázal najít, pokud by to bylo pro Tebe důležité. Rozmyslet si, jestli jsou důležitější zprávy nebo si třeba půl hodiny zacvičit (a někteří si třeba přitáhnout k té telce nějaký to cvičidlo typu orbitrek a stihnou obojí), potažmo jestli musí být trávník sekaný tak často, zda je práce kolem domu nutná pokaždé 2 hodiny, čili prostě několikrát do týdne vyšetřit 30-60minut času, aby měl člověk trochu kondici. Víkendy by byly asi bezproblémové.

Znám ženské, které ráno vstanou o půl hodiny dřív, nebo cvičí, až všechno spí, domlouvají si třeba párkrát do týdne hlídání za tím účelem (čili i Ty můžeš zkusit poprosit, jestli ty dvě hodiny či jejich část střídačky nevezme jednou dvakrát týdně někdo jinej), případně dokáží spojit cvičení s hlídáním dětí, a určitě se dá změnit jídelníček tak, aby člověk nejedl „rychlá jídla“. :nevim:

Čili nemožné to není, pouze to není jednoduchá a pohodlná varianta, což celý proces samozřejmě dělá o to náročnější. Překonat pohodlnost a zaběhanou rutinu kolikrát bývá na tom všem nejtěžší.

Tím nechci rýpat, jen chci, aby ses zamyslel, do jaké míry je to u Tebe alibismus, a do jaké míry opravdu nepřekonatelné překážky. Většina lidí, co se snaží hubnout a sportovat, práci i partnera a děti mít bude, a stejně se to musí dát nějak dohromady.

ALE je otázka, zda to má smysl ve Tvém případě, to musíš objektivně posoudit sám, zda jsi spokojený se stávajícím stavem, zda ty kila navíc nebudou představovat zdravotní problém, a zda se to nebude stále zhoršovat, když to necháš plavat.

70kg i s postelí opravdu vážit nemusíš, stejně jako nemusíš mít svalstvo jako Schwarzenegger, ale většině lidí by rozhodně prospělo po zdravotní stránce, kdyby několikrát do týdne zařadili trochu sportu a koukali, co jedí. Ono nejde ani tak o to, abychom vypadali všichni skvěle v plavkách, ale o to, že tělo a zdraví ty roky, kdy na ně člověk kašlal, definitivně vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
2.3.16 14:03
@atominnka píše:
@Sonarka tak pár kilo přes 100 u 190chlapa není obezita, nebo už jo? nechce se mi to počítat :D hele mlj brácha má 205cm a 118kg :D A nemá ani to bříško :D

Je v pásmu nadváhy začínající pomalu hraničit s obezitou (řekněme od 109kil už obezita, podle tabulek). Ale ono hodně záleží, z čeho jsou ty kila udělená. Svalnatý člověk klidně může být podle tabulek obézní, to BMI není neomylné měřítko, na určité skupiny (kulturisti atd.) moc nefunguje. BMI je spíš statistický ukazatel, platný pro většinu populace, nikoliv však pro každého jednotlivce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
2.3.16 14:05
@buřty-s-cibulí píše:
Takže milé dámy, slečny a ženy. Ano je mi přes 30 a nejsem žádný vzor zdravého životního stylu. Ale zamyslete se. Ráno v 6 začína rachota, cca po 14.hodine doma, vystřídat partnerku u dítěte alespoň na 2 hodiny aby nezmagořila, a máme 16 hodin, nějaká ta základní údržba kolem domu (v zimě sníh, dříví, nšějaký ten trávníka podobně) další 2 hodiny. A máme 18 hodin. Nějaká večeře, pomoc s koupáním a hodina (19) zprávy, 20 hodin, alespoň hodina klidu na nějaké řešení ve dvou s partnerkou 21 hodin. 22 hodin řežim Stand By aby alespoň těch 8 hodin spánku dosáhnul. V případě že dítě spí jako zabité, neřeší žádne jiné pohromy a podobně. Kde je čas na nějaké fitko a nebo aktivní sportování. Nebo již soudruzi z NDR dokázaly udělat den co má 28 hodin? Další věcí je nějaká genetická dispozice. Kulturistika je z 70% genetika. Ano dá se to vše! vysypat" preparáty. Ale za jakou cenu.
Pokud rodiče jsou chodcí reklama na hlad tak je pravděpodobné že jejich potomek bude taky žrát jak kyselina a bude perfektně spalovat. Ve svých studijních letech si pamatuju 192cm a 70,5kg kvůli kontaktnímu sportu. Ale pak přišla práce, stresy, rychlá jídla, nedostaek času…a zpomalení spalování i díky věku. Momentálně jsem rád že se pohybuju pod 100kg. Tohle všechno je asi i o tom kolim má člověk času věnovat se tomu všemu na úkor rodiny, partnerky a podobně.

Promiň, ale tohle jsou alibistické řeči. K redukci váhy nepotřebuješ žádný čas a v podstatě ani hnout prstem. Stačí míň jíst. Žádné extrémní diety, nic takového, prostě jenom trochu míň jíst. Ale radši budeš hledat 1000 výmluv, proč to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
2.3.16 14:45
@kdochcekam píše:
A k tomu BMI co se tadyk probírá…myslím, že každej soudnej jedinec se vidí, ví čím se cpe a kolik má pohybu a pozná jestli je vyžranej nebo ne bez nějakýho BMI.

To BMI je ale lékařské vodítko, a v tom právě je ten problém, lékař většinou netuší, čím se živíš a co děláš během dne :lol:

Třeba v USA se podle BMI orientuje i zdravotní pojištění a jeho cena, a je jedno, jestli máš vyšší skrze svaly nebo tuk či jinak rostlou postavu. Když máš vyšší BMI, platíš prostě víc na pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí