Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše: … Já už se s ní ani bavit nebudu. Ona mi zase určitě zavolá a mile se zeptá, kak se máme a co je novoho…
Tohle bych nedělala. Podle mě je potřeba se vůči takovému člověku jednoznančně vymezit!
Chápu, že je ti to nepříjemné, že ji nechceš vidět/mluvit s ní, že třeba nemáš ráda konflikty atd., ale 1× to ještě překousni a udělej to! Dej jí najevo, že víš, co udělala, řekni jí, co si o tom myslíš a vykaž ji do patřičných míst. Tím to pak bude pro tebe uzavřené a o to v budoucnu jednodušší. Když to necháš tak, ona ti bude vyvolávat, medově se ptát, co je nového, ty budeš mlžit, nebudeš se chtít svěřovat, tak se nakonec od jinud dozvíš, že o tobě vykládá, že jsi nějaká divná, netykavka, že se nechceš bavit atd. Udělej tyátr teď, ať jsou karty jednoznačně vyložené na stůl a v budoucnu budeš mít klid (snad, ještě by to mohl být takový ten splachovací typ, co se ti bude ozývat i pak
).
Mě by docela zajímalo, zda o tom ví bratr zakladatelky a jaké vztahy jsou mezi sourozenci. Já bych si asi zkusila promluvit i s bráchou, zda o tom něco ví nebo mohl zjistit kolik toho vlastně nahraného má a hlavně vědět jeho názor. Pokud by mne poslal do háje, šla bych si to vyříkat s ní a pokud by se za mě postavil, mohla bych mít podporu a třeba i větší kuráž!
Ale určitě bych si to nenechala pro sebe!!! ![]()
Jenže tady je problém,že jsem se to dozvěděla až s odstupem doby. To se nestalo včera, já se to včera dozvěděla.
Anonymní píše:
Jenže tady je problém,že jsem se to dozvěděla až s odstupem doby. To se nestalo včera, já se to včera dozvěděla.
A co to meni na tom ze nahravala hovory s tebou a poustela je nekomu jinymu?
Myslis jako promlceci lhuta, nebo? ![]()
bez a dej ji jednu z prava druhu z leva at se Ti ulevi ![]()
livinka píše:Anonymní píše:
Jenže tady je problém,že jsem se to dozvěděla až s odstupem doby. To se nestalo včera, já se to včera dozvěděla.A co to meni na tom ze nahravala hovory s tebou a poustela je nekomu jinymu?
Myslis jako promlceci lhuta, nebo?
bez a dej ji jednu z prava druhu z leva at se Ti ulevi
to je píííí… z mojí povahou…
já bych dělala ,že nic nevím a taky bych si nahrála malou boudičku do kapcičky.. ![]()
Hm, a jak víš, že ta příbuzná mezi vás nechce zasít svár a nekecá?
Nemusí to být hned blázen, ne? U mě to je „jen“ pracovní deformace, že si většinou hovory nahrávám… Pracovní hovory si nahrávám všechny a vypínat/zapínat nahrávání kolikrát u osobních hovorů prostě zapomínám. A u služebního telefonu to nevypínám nikdy… Jako pravda, že záznamy pak nikomu neposílám, ale taky je většinou hned nemažu. To spíš když se pak někdy nudím, třeba v městskej nebo na úřadě, tak to časem promažu…
Rozhodně bych si s ní zašel popovídat. Takhle ji klidně měj za špionku KGB a možná to fakt je blázen, ale pokud bych teď použil logiku podle sebe soudím tebe, tak to mohlo být např. takhle: Kvůli práci si nahrává hovory a pak třeba její děcko (pokud nějaké má) poslalo někomu v seznamu nahrané hovory ![]()
Takže určitě si s ní zajdi promluvit, ať víš na čem seš. Možná se takhle stresuješ úplně zbytečně a je to jinak než jak to na první pohled vypadá ![]()