Nájemní byt - dveře

Anonymní
2.11.21 20:41

Nájemní byt - dveře

Ahoj. Jsme teď dočasně v nájemním bytě. Nevím tedy jak to úplně funguje.
Chci se zeptat, je možný žádat pronajímatele o jiné vchodově dveře? Jako tyhle jsou sice zachovalý - starší, klasický s kukátkem, nic hroznýho… ALE je přes ně slyšet opravdu každej prd a mě to děsně, ale desně vadí… a až tak, že se cítím „né jako doma“ ale že snad i bydlíle na tý chodbě. :nevim: a to nejsme moc hluční… úplně mi to znepříjemňuje tu bydlet, když vím že je vše slyšet až na chodbu. I to, co si povídáme, sušička, pračka, prostě jako za papírákama do obýváku.
Já bych asi byla schopná i sehnat nějaký z druhý ruky, aby s tím neměl takovou práci a klidně půl zaplatit jak mi to vadí.

Tím se chci zeptat, urcite tu i pronajimate - poslali by jste me do háje? :D
Chci se majitele zeptat, jeste tak rok tu jistě budem, ale zase nechci být moc drzá :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2353
2.11.21 20:44

Ano, poslala bych vás do háje. Pokud jsou dveře funkční a vypadají dobře.

Zkuste pořešit, jestli dobře těsní. Někde dotáhnout, dát pásku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65188
2.11.21 20:45
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, je možný žádat pronajímatele o jiné vchodově dveře? Jako tyhle jsou sice zachovalý - starší, klasický s kukátkem, nic hroznýho… ALE je přes ně slyšet opravdu každej prd a mě to děsně, ale desně vadí… a až tak, že se cítím „né jako doma“ ale že snad i bydlíle na tý chodbě. :nevim: a to nejsme moc hluční… úplně mi to znepříjemňuje tu bydlet, když vím že je vše slyšet až na chodbu. I to, co si povídáme, sušička, pračka, prostě jako za papírákama do obýváku.
Já bych asi byla schopná i sehnat nějaký z druhý ruky, aby s tím neměl takovou práci a klidně půl zaplatit jak mi to vadí.Tím se chci zeptat, urcite tu i pronajimate - poslali by jste me do háje? :D
Chci se majitele zeptat, jeste tak rok tu jistě budem, ale zase nechci být moc drzá :lol:

Tak zkusit to můžeš, ale on rozhodně nemá důvod do toho investovat, když jsou funkční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
2.11.21 20:47

Tak zkus to, za to nic nedáš :nevim: jako závada to uplně není. Nebo si kup svoje, dej si je tam a ty jeho dej do sklepa :mrgreen: a až se budeš stěhovat pryč, tak mu je tam zase dej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.11.21 20:50

Zkusit to můžeš, ale jako majitel bych se ti na to vybodla, pokud jsou původní dveře funkční. Můžeš si koupit svou dveře a vyměnit je, staré dát třeba do sklepa a až by ses jednou stěhovala, tak je zas vyměnit a své si odvézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.21 20:52

@Kriss Tina to prave nejde. Sklep je vlhký. I tohle me napadlo.

• Citovat
  • Upravit
36556
2.11.21 21:05
@Anonymní píše:
Já bych asi byla schopná i sehnat nějaký z druhý ruky, aby s tím neměl takovou práci a klidně půl zaplatit jak mi to vadí.Tím se chci zeptat, urcite tu i pronajimate - poslali by jste me do háje? :D
Chci se majitele zeptat, jeste tak rok tu jistě budem, ale zase nechci být moc drzá :lol:

Zkus to. Já jsem vyjednávání se slušnými nájemníky přístupná. Pokud na mě někdo nastoupí, jakože zaplaťte mi to a to, tak to ne.

Ale třeba teď chtěli nájemníci myčku, řekli, že zaplatí půlku, my půlku a až se budou stěhovat, že ji tam nechají. To mi přišlo slušné.

Jiní si zase nechali udělat topný žebřík a dohodli jsme se, že jim ho odečtu od nájmu.

Pro mě je výhodné, že si oni zařídí a zaplatí práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.11.21 21:09
@Anonymní píše:
@Kriss Tina to prave nejde. Sklep je vlhký. I tohle me napadlo.

A jsi si jistá, že nové dveře na starých futrech budou těsnit? My máme dveře nové, protipožární a kdesi cosi, ale když se sousedka na chodbě rozkecá, slyšíme ji až do obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
2.11.21 21:18

Na dvere od bytu se da koupit a pridelat zwvnitr takove to zatlumeni, pomaha to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.11.21 21:19
@Ahep píše:
Na dvere od bytu se da koupit a pridelat zwvnitr takove to zatlumeni, pomaha to.

Nezničí se tím ty dveře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
2.11.21 21:26
@Anonymní píše:

Si je vyměňte na vlastní naklafy, v čem je problém? Moji nájemníci si funkční věci mění za své

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
2.11.21 21:26
@Russet píše:
Nezničí se tím ty dveře?

Ne, opravdu to vyznamne tlumi zvuky z cnodby, mela to nainstalovane moje mati treba, v jednom byte to taky mame a vpoho. Naopak to tupredsin spis trochu zutulni, ze nejsou videt ty prachobyc. dvere.

Takze bych to zkomunikovala s majitelem bytu s tim, ze si to zaplatim, pokud by nechtel prispet ci to spis mozna zohledni az zase pri predavani bytu, pokud to nebude poskozeny ten tlumici material.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
2.11.21 21:28

Můžeš si koupit nové, na vlastní náklady a až se budete stěhovat, tak si je vzít sebou a vrátit původní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.11.21 21:29

Za slušné zeptání nic nedáš(bez afektu, arogance atd.).
Otázka je, jestli vůbec do bytu existují dveře, které tlumí zvuky? Aby to nebyla zbytečná investice :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
2.11.21 22:54

Dveře se dají odhlučnit. Řešili jsme to v práci a moc to pomohlo :mavam: to by majitel zaplatit mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová