Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, poslala bych vás do háje. Pokud jsou dveře funkční a vypadají dobře.
Zkuste pořešit, jestli dobře těsní. Někde dotáhnout, dát pásku.
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsme teď dočasně v nájemním bytě. Nevím tedy jak to úplně funguje.
Chci se zeptat, je možný žádat pronajímatele o jiné vchodově dveře? Jako tyhle jsou sice zachovalý - starší, klasický s kukátkem, nic hroznýho… ALE je přes ně slyšet opravdu každej prd a mě to děsně, ale desně vadí… a až tak, že se cítím „né jako doma“ ale že snad i bydlíle na tý chodbě.a to nejsme moc hluční… úplně mi to znepříjemňuje tu bydlet, když vím že je vše slyšet až na chodbu. I to, co si povídáme, sušička, pračka, prostě jako za papírákama do obýváku.
Já bych asi byla schopná i sehnat nějaký z druhý ruky, aby s tím neměl takovou práci a klidně půl zaplatit jak mi to vadí.Tím se chci zeptat, urcite tu i pronajimate - poslali by jste me do háje?
Chci se majitele zeptat, jeste tak rok tu jistě budem, ale zase nechci být moc drzá
Tak zkusit to můžeš, ale on rozhodně nemá důvod do toho investovat, když jsou funkční.
Tak zkus to, za to nic nedáš
jako závada to uplně není. Nebo si kup svoje, dej si je tam a ty jeho dej do sklepa
a až se budeš stěhovat pryč, tak mu je tam zase dej ![]()
Zkusit to můžeš, ale jako majitel bych se ti na to vybodla, pokud jsou původní dveře funkční. Můžeš si koupit svou dveře a vyměnit je, staré dát třeba do sklepa a až by ses jednou stěhovala, tak je zas vyměnit a své si odvézt.
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, je možný žádat pronajímatele o jiné vchodově dveře? Jako tyhle jsou sice zachovalý - starší, klasický s kukátkem, nic hroznýho… ALE je přes ně slyšet opravdu každej prd a mě to děsně, ale desně vadí… a až tak, že se cítím „né jako doma“ ale že snad i bydlíle na tý chodbě.a to nejsme moc hluční… úplně mi to znepříjemňuje tu bydlet, když vím že je vše slyšet až na chodbu. I to, co si povídáme, sušička, pračka, prostě jako za papírákama do obýváku.
Já bych asi byla schopná i sehnat nějaký z druhý ruky, aby s tím neměl takovou práci a klidně půl zaplatit jak mi to vadí.Tím se chci zeptat, urcite tu i pronajimate - poslali by jste me do háje?
Chci se majitele zeptat, jeste tak rok tu jistě budem, ale zase nechci být moc drzá
Zkus to. Já jsem vyjednávání se slušnými nájemníky přístupná. Pokud na mě někdo nastoupí, jakože zaplaťte mi to a to, tak to ne.
Ale třeba teď chtěli nájemníci myčku, řekli, že zaplatí půlku, my půlku a až se budou stěhovat, že ji tam nechají. To mi přišlo slušné.
Jiní si zase nechali udělat topný žebřík a dohodli jsme se, že jim ho odečtu od nájmu.
Pro mě je výhodné, že si oni zařídí a zaplatí práci.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina to prave nejde. Sklep je vlhký. I tohle me napadlo.
A jsi si jistá, že nové dveře na starých futrech budou těsnit? My máme dveře nové, protipožární a kdesi cosi, ale když se sousedka na chodbě rozkecá, slyšíme ji až do obýváku.
Na dvere od bytu se da koupit a pridelat zwvnitr takove to zatlumeni, pomaha to.
@Ahep píše:
Na dvere od bytu se da koupit a pridelat zwvnitr takove to zatlumeni, pomaha to.
Nezničí se tím ty dveře?
@Anonymní píše:
Si je vyměňte na vlastní naklafy, v čem je problém? Moji nájemníci si funkční věci mění za své
@Russet píše:
Nezničí se tím ty dveře?
Ne, opravdu to vyznamne tlumi zvuky z cnodby, mela to nainstalovane moje mati treba, v jednom byte to taky mame a vpoho. Naopak to tupredsin spis trochu zutulni, ze nejsou videt ty prachobyc. dvere.
Takze bych to zkomunikovala s majitelem bytu s tim, ze si to zaplatim, pokud by nechtel prispet ci to spis mozna zohledni az zase pri predavani bytu, pokud to nebude poskozeny ten tlumici material.
Můžeš si koupit nové, na vlastní náklady a až se budete stěhovat, tak si je vzít sebou a vrátit původní
Za slušné zeptání nic nedáš(bez afektu, arogance atd.).
Otázka je, jestli vůbec do bytu existují dveře, které tlumí zvuky? Aby to nebyla zbytečná investice
.
Dveře se dají odhlučnit. Řešili jsme to v práci a moc to pomohlo
to by majitel zaplatit mohl.
a to nejsme moc hluční… úplně mi to znepříjemňuje tu bydlet, když vím že je vše slyšet až na chodbu. I to, co si povídáme, sušička, pračka, prostě jako za papírákama do obýváku.
Chci se zeptat, je možný žádat pronajímatele o jiné vchodově dveře? Jako tyhle jsou sice zachovalý - starší, klasický s kukátkem, nic hroznýho… ALE je přes ně slyšet opravdu každej prd a mě to děsně, ale desně vadí… a až tak, že se cítím „né jako doma“ ale že snad i bydlíle na tý chodbě.
Já bych asi byla schopná i sehnat nějaký z druhý ruky, aby s tím neměl takovou práci a klidně půl zaplatit jak mi to vadí.
Tím se chci zeptat, urcite tu i pronajimate - poslali by jste me do háje?