Napil se, byl hnusný

Napsat příspěvek
Velikost písma:
elibro
21.7.18 07:47

Tak nějak doufám, že dnešní ranní omluvu nepřijímáš. Že mu ji hodíš na hlavu zpět. Co to je za omluvu, když se opakuje a náprava v nedohlednu?

Rozhodně nejde o to, zda dokáže sem tam večer nepít. Jde o to, zda se dokáže ovládat, když se napije. A že si z tebe dělá fackovacího panáka, když to nezvládne.

Ambulance pro alkoholiky zní dobře, soukromý psychoterapeut by mohl stačit taky, pokud by ho ta ambulance moc děsila.

• Citovat
  • Upravit
30556
21.7.18 07:50

Mě by taky zajímalo,co to znamena ,že pije…

Je blbe,když je hrubý,to bych mu druhý den pěkně vytmavila,že takhle se ke mě chovat nebude ať střízliv nebo pod parou…

Ale pokud ti jeho pití vadí Tak,že v tom nechceš byt,máš opravdu asi možnost jedine ultimáta buď pití nebo vy..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.7.18 08:24
@miminkooo86 píše:
I kdyby pil pivo jen proto, že mu chutná, tak co? Někdo kouří jednu za druhou, jiný se cpe od rána do večera bůčkem a další si dá během dne dvě piva. Zase takovou trágu bych v tom neviděla. Manžel si taky během odpoledne dá jedno pivo, když maká na zahradě a ví, že už nikam nepojedeme a večer si dá u filmu druhé a za alkolika ho opravdu neberu :roll:
Ovšem není na mě hrubý. A když se náhodou poštěkáme, tak s pivem to rozhodně nesouvisí :lol:Ale jelikož zakl. pořád nenapsala, kolik toho její manžel vypije, tak je to pořád vaření z vody. :nevim:

A vydržel by si ho 14 nedat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
21.7.18 08:31

Dobré rano, manzel jeste spi.
Pije kazdy večer treba 4 piva. Z toho kdyz jde do hospody, cca 2× tydne tak vic. Chodil by do hospody klidne častěji, ale vi ze me to vadi tak to omezi. I proto jsem Vam.vcera psala a za reakce moc dekuji. Je tohle špatně? Moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
21.7.18 08:34
@Russet píše:

Vydrzel. Ale jen s nějakým zavaznym důvodem. Třeba nemoc, atb, nebo ze vy jezdil autem nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149427
21.7.18 08:37
@jančamamča píše:
Pije kazdy večer treba 4 piva. Z toho kdyz jde do hospody, cca 2× tydne tak vic. Chodil by do hospody klidne častěji, ale vi ze me to vadi tak to omezi. I proto jsem Vam.vcera psala a za reakce moc dekuji. Je tohle špatně? Moc?

To záleží…mě třeba to přijde dost.Možná oroto že muž nepije vůbec.Dá si pivo v neděli když je kachna,a to je tak jednou za kvartál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.7.18 08:40
@jančamamča píše:
Vydrzel. Ale jen s nějakým zavaznym důvodem. Třeba nemoc, atb, nebo ze vy jezdil autem nebo tak něco…

Tak hlavně že nepije při řízení…Podle mě je to dost. Prospěšné je u chlapa snad jen jedno pivo. Po obědě nebo večeři jedno OK, ale jakmile pije pravidelně a bere to jako samozřejmost, tak to není zrovna fajn. Mně pila máma, takže já jsem k alkoholu hodně opatrná a ani mi nechutná. Pivo si dám někdy jedno malé, ale na žízeň opravdu jen čistou studenou vodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.18 08:58
@Russet píše:

Vydržel i bezmála 9 měsíců - měla jsem od začátku hodně komplikované těhotenství, byli jsem pořád v nemocnici nebo pohotovosti :zed: Tak radši vůbec nepil, aby mohl kdykoliv řídit. Pivo si dal, až někdy v mém 37.týdnu, ale jen 2, a pak až do porodu nic, protože co kdyby to na mě přišlo :lol: Rodila jsem až v 41tt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.7.18 09:03
@miminkooo86 píše:
Vydržel i bezmála 9 měsíců - měla jsem od začátku hodně komplikované těhotenství, byli jsem pořád v nemocnici nebo pohotovosti :zed: Tak radši vůbec nepil, aby mohl kdykoliv řídit. Pivo si dal, až někdy v mém 37.týdnu, ale jen 2, a pak až do porodu nic, protože co kdyby to na mě přišlo :lol: Rodila jsem až v 41tt :lol:

To je dobrý. Ale teď asi těhotná nejsi a pít může podle chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.18 09:10
@jančamamča píše:
Pije kazdy večer treba 4 piva. Z toho kdyz jde do hospody, cca 2× tydne tak vic. Chodil by do hospody klidne častěji, ale vi ze me to vadi tak to omezi. I proto jsem Vam.vcera psala a za reakce moc dekuji. Je tohle špatně? Moc?

4 piva už jsou dost. Kdyby aspoň nechodil do té hospody. Osobně bych asi dokázala tolerovat ty 3 max. - kdyby to mělo být denně. Manžela by sice tohle množství nezřídilo, ale financovat tolik piv + hospodu. Chudí nejsme, ale těch peněz by mi bylo líto. :roll: :oops: A pokud je opravdu ve spojitosti s alkoholem hrubý, tak bych si dupla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
21.7.18 09:12
@miminkooo86 píše:
I kdyby pil pivo jen proto, že mu chutná, tak co? Někdo kouří jednu za druhou, jiný se cpe od rána do večera bůčkem a další si dá během dne dvě piva. Zase takovou trágu bych v tom neviděla. Manžel si taky během odpoledne dá jedno pivo, když maká na zahradě a ví, že už nikam nepojedeme a večer si dá u filmu druhé a za alkolika ho opravdu neberu :roll:
Ovšem není na mě hrubý. A když se náhodou poštěkáme, tak s pivem to rozhodně nesouvisí :lol:Ale jelikož zakl. pořád nenapsala, kolik toho její manžel vypije, tak je to pořád vaření z vody. :nevim:

To není vaření z vody,ale jasný rozvoj závislosti na alkoholu.Zakladatelka totiž napsala to nejdůležitější-že má manžel pití jako druh relaxu( a má pravdu).To je jeden z hlavních příznaků závislosti.A i když je teď hnusný jen občas,bude se to zhoršovat.
Zakladatelko,nemáš jinou možnost než mu dát nůž na krk-musíš to pro děti udělat.
Taky je možné,že to ještě nějakou dobu vydržíš a pak se stane nějaký průšvih a jemu to dojde,ale to je opravdu riziko.
Kontaktovat můžeš kde koho,ale stejně pokud nebude spolupracovat,bude to čím dál horší.
Ještě je důležité-z jaké je rodiny?Kdo na něj má vliv?jaký mají jeho rodiče postoj k alkoholu? Mají syna rádi,mají dobré vztahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.18 09:13
@Russet píše:
To je dobrý. Ale teď asi těhotná nejsi a pít může podle chuti.

Může :lol: Ale já s 2 pivy za den (ne každý den - nesedíme pořád doma na zadku) opravdu problém nemám :D Asi jsem divná :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
21.7.18 09:16
@miminkooo86 píše:
Může :lol: Ale já s 2 pivy za den (ne každý den - nesedíme pořád doma na zadku) opravdu problém nemám :D Asi jsem divná :nevim: :think:

Tak záleží na postavě a váze - pro štíhlou holku nebo asiata jsou i dvě piva dost, na 120 kilovýho chlapa je pět piv jen tak na dobrou náladu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.18 09:17

@amylon Tak já nevím - nesmí se pít na žízeň, ani jako relax, ani že to člověku chutná … v těch zprávách pěkně kecají, v ČR zcela očividně nikdo nepije a ten, kdo ano, patří do léčebny. Asi se půjdu nechat do jedné z nich zavřít, taky si o víkendu dávám 2 skleničky vína jako relax. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.18 09:25
@Prof. Farnsworth píše:
Tak záleží na postavě a váze - pro štíhlou holku nebo asiata jsou i dvě piva dost, na 120 kilovýho chlapa je pět piv jen tak na dobrou náladu…

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová