Napil se, byl hnusný

1189
20.7.18 22:16

Napil se, byl hnusný

Ahoj všem, asi ani nechci radu. Jen s někým mluvit. Sedim tu a po tváři se mi kouli slzy jak hrachy. Manžel pije. Respektive chodi do práce, stara se o děti. Ale vecer prostě pije. Dnes je to poprvé co jsem to dokazala napsat a priznat si to. Dneska se stalo, ze jsme byli u zmamych na grilovani a cestou domu na me byl slovně hnusny. Vzdy tak aby nas neslysel nas čtyřletý syn. Neptam se asi ani na žádnou radu, ani zadna neni. Jen jsem si chtěla zapsat a poznamenat to jak se zrovna citim… abych si vse mohla přečíst az rano vstanu a vse bude zase v poradku. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1189
20.7.18 22:16

Ja ani nevim co chci. Postara se, pomuze. Ale mam tohle přecházet jen proto, ze je dobry tata? Nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
20.7.18 22:18
@jančamamča píše:
Ahoj všem, asi ani nechci radu. Jen s někým mluvit. Sedim tu a po tváři se mi kouli slzy jak hrachy. Manžel pije. Respektive chodi do práce, stara se o děti. Ale vecer prostě pije. Dnes je to poprvé co jsem to dokazala napsat a priznat si to. Dneska se stalo, ze jsme byli u zmamych na grilovani a cestou domu na me byl slovně hnusny. Vzdy tak aby nas neslysel nas čtyřletý syn. Neptam se asi ani na žádnou radu, ani zadna neni. Jen jsem si chtěla zapsat a poznamenat to jak se zrovna citim… abych si vse mohla přečíst az rano vstanu a vse bude zase v poradku. Děkuji :kytka:

A ty jsi střízlivá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
20.7.18 22:21
@tininas píše:
A ty jsi střízlivá?

Samozřejmě. Kdyz jdeme nekam se synem, tak nikdy nepiju tak abych byla opila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
20.7.18 22:26
@jančamamča píše:
Samozřejmě. Kdyz jdeme nekam se synem, tak nikdy nepiju tak abych byla opila.

Tak máš dvě možnosti:

řešit situaci,
rozvést se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
20.7.18 22:29
@tininas píše:
Tak máš dvě možnosti:řešit situaci,
rozvést se.

No, děkuji za prispevek a empatii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.7.18 22:32

@jančamamča tohle je těžký. Mluvit s ním o tom? Uvědomuje si to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
20.7.18 22:35
@jančamamča píše:
No, děkuji za prispevek a empatii…

To je fakt, ráno moudřejší večera. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
20.7.18 22:35
@g.sandova píše:
@jančamamča tohle je těžký. Mluvit s ním o tom? Uvědomuje si to?

Neuvedomuje si to. Ani neprizna. Jenže ja nevim co dělat. On opravdu funguje. Vim, ze kdyz bych odjela tak bude o vse postarano. Ale tohle uz me boli a dnes me to teda zasahlo naplno… asi jsem měkota. Moc děkuji, ze jsi napsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.7.18 22:36

Přiznat si to je první krok.

Ale až se ráno vzbudíš, tak to všechno bude stejně patologické. Je možné, že ještě zvládeneš na to, co žijete znovu nahodit falešnou nablýskanou fasádu, ale čím déle to budeš zkoušet, tím hůř to bude vypadat. A tím hlouběji to poškodí vaše děti.

Samozřejmě že to všechno vnímají a samozhřejmě že je to zásadním způsobem ovlivňuje. Už teď. Už odmalička.

Druhý krokem je smířit se s tím, že se závislým alkoholikem, natož s agresivní alkoholikem dlouhodobě vydrží jen spoluzávislá partnerka.

http://www.codependentanonymous.cz/Kapitola1.pdf

Pak se to dá řešit. ale je potřeba si přiznat ty ošklivé věci, co člověk nechce vidět i o sobě.

Pomůžou ti s tím v každé adiktologické ambulanci a nebo třeba právě ve svépomocných skupinách lidí ve stejné pozicich http://codependentanonymous.cz/beta/

V profilu píšete, že jste ve žádru - tak to máte do velmi slušné ambulance docela kousek
 http://www.spektrum.kolping.cz/…e/index.aspx

Čím déle v tom patologickém soužití budete, tím hlouběji poroucháte svoje děti. Je velmi pravděpodobné, že váš muž si to přiznávat ještě dlouho nebude. Bohužel v tom okamžiku je ochrana vašich dětí na tvé zodpovědností.

Je mi líto - ale opravdu je nejvyšší čas přestat si lhát a skutečně dospět. A převzít zodpovědnost za svůj život. A chránit tím svoje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
20.7.18 22:36
@tininas píše:
To je fakt, ráno moudřejší večera. :)

Vím, ze se rano probudime. On se zřejmě omluvi a pojedeme dal. I proto jsem napsala sem. A ja proste ted nevim jaka je spravna reakce na rano. Vlastně vubec nevim jak dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
20.7.18 22:38
@Ou píše:
Přiznat si to je první krok.

Ale až se ráno vzbudíš, tak to všechno bude stejně patologické. Je možné, že ještě zvládeneš na to, co žijete znovu nahodit falešnou nablýskanou fasádu, ale čím déle to budeš zkoušet, tím hůř to bude vypadat. A tím hlouběji to poškodí vaše děti.

Samozřejmě že to všechno vnímají a samozhřejmě že je to zásadním způsobem ovlivňuje. Už teď. Už odmalička.

Druhý krokem je smířit se s tím, že se závislým alkoholikem, natož s agresivní alkoholikem dlouhodobě vydrží jen spoluzávislá partnerka.

http://www.codependentanonymous.cz/Kapitola1.pdf

Pak se to dá řešit. ale je potřeba si přiznat ty ošklivé věci, co člověk nechce vidět i o sobě.

Pomůžou ti s tím v každé adiktologické ambulanci a nebo třeba právě ve svépomocných skupinách lidí ve stejné pozicich http://codependentanonymous.cz/beta/

V profilu píšete, že jste ve žádru - tak to máte do velmi slušné ambulance docela kousek
 http://www.spektrum.kolping.cz/…e/index.aspx

Čím déle v tom patologickém soužití budete, tím hlouběji poroucháte svoje děti. Je velmi pravděpodobné, že váš muž si to přiznávat ještě dlouho nebude. Bohužel v tom okamžiku je ochrana vašich dětí na tvé zodpovědností.

Je mi líto - ale opravdu je nejvyšší čas přestat si lhát a skutečně dospět. A převzít zodpovědnost za svůj život. A chránit tím svoje děti.

Děkuji. Mas pravdu. Asi jen potrebuji nakopnout. Zkusim se v pondeli zkusit s někým z Tvych odkazu… ale je to tak těžký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.7.18 22:40

@jančamamča nevím, co ti poradit. Ja si myslím, že tohle je potřeba řešit radikálně. Že bys měla ty boucnout do stolu a říct takhle ne. Aby si uvědomil, že problém má. Nevím ale konkrétně jak. Principielně vím, ale konkrétně nevím. Vzhledem k tomu, že máte děti a asi nemůžeš odejít ani ho lehce vyhodit s tím, ať přijde, až bude abstinovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
20.7.18 22:42
@jančamamča píše:
Vím, ze se rano probudime. On se zřejmě omluvi a pojedeme dal. I proto jsem napsala sem. A ja proste ted nevim jaka je spravna reakce na rano. Vlastně vubec nevim jak dál

Vy jedete na této struně.

https://www.youtube.com/watch?…

Nejste náhodou z Moravy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
20.7.18 22:43
@g.sandova píše:
@jančamamča nevím, co ti poradit. Ja si myslím, že tohle je potřeba řešit radikálně. Že bys měla ty boucnout do stolu a říct takhle ne. Aby si uvědomil, že problém má. Nevím ale konkrétně jak. Principielně vím, ale konkrétně nevím. Vzhledem k tomu, že máte děti a asi nemůžeš odejít ani ho lehce vyhodit s tím, ať přijde, až bude abstinovat.

Děkuji. Ja jsem schopna se o sebe i deti postarat financne. Zabezpecit nas. Ale vzit dětem tatu? Navic ani nevím co by s nim bylo… mam v hlave hrozný zmatek… dekuji za kazdy názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová