Náročná tělocvikářka - jak vyřešit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10030
5.5.18 16:19
@Marcam píše:
Tohle se dít mojí holce, tak bych dojela do školy a tělocvikářka i řiditel by lítali vzduchem.

No to je teda dospělé řešení :roll: Takový mám nejraději, co hned na všechny řvou a otevírají si pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
5.5.18 16:20
@Wani píše:
No to je teda dospělé řešení :roll: Takový mám nejraději, co hned na všechny řvou a otevírají si pusu.

tělocvikářka holku šikanuje, matka se bojí o místo, a proto nic neřeší. Pětky s tělocviku se nedávali ani za těch komančů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
5.5.18 16:23
@Marcam píše:
tělocvikářka holku šikanuje, matka se bojí o místo, a proto nic neřeší. Pětky s tělocviku se nedávali ani za těch komančů.

Ano, není to správné, ale proč snižovat svojí úroveň a hned na všechny ječet? Možná to tobě přijde jako normální chování. :think: No a hlavně že přitakáváš na předchozí stránce TrueIsFalse, když rýpe do toho, že tam má jako učitelka chybu, ale sama máš v druhé větě hned dvě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
@Marcam píše:
Tohle se dít mojí holce, tak bych dojela do školy a tělocvikářka i řiditel by lítali vzduchem.

I ve chvíli, kdy o tom pravděpodobně nic neví? Takovéhle věci ředitel školy primárně neřeší, tak nevidím důvod, proč by měl zažít čoromoro od lehce hysterické matky, když o tom sám vůbec nic neví… :think:
Samozřejmě, řešit to domluvou s kolegyní (v tomto případě už víme, že neúspěšnou) a pak s ředitelem je taky cesta. Ale i pro mě by byla až na několikátém místě. Kdyby se všechno mělo řešit s vedením školy, asi by tam co měsíc seděl někdo nový, neboť by toho předchozího po pár dnech vezli do blázince :think:
To je přesně ten moderní styl „já mám pravdu a jdu si hned stěžovat vašemu nadřízenému, já vám ukážu, kdo je tady pánem“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27704

Jediný co mě napadlo dojít za tělocvikářkou a vysvětlit jí že ano dcera je tlustá, ale běhá plave atd možná má tv pocit že se holka nehýbe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
5.5.18 16:24

@Taka Taky si myslím, že hned letět za ředitelem a ječet na něj je dost hysterické. On přeci neví o každé věci, co se na škole děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
5.5.18 16:26

Bojí se o flek, tak jí nechá raději trápit. Pětky z těláku fakt nejsou normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
5.5.18 16:27

No a když bude mít dcera tolik „pětek“ z těláku reálně hrozí, že dostane třeba 3 na vysvědčení? u nás se třeba v průběhu roku hodně dávaly špatný známky za běh na čas, šplh, skok, nevim co… jelo se podle nějákých tabulek a stupňů, ale na výzo jsme ve finále měli všichni jedničky, přece jen je to výchova…jestli by nebylo lepší dceři vysvětlit, že na známkách z tv nezáleží, at nechá úču psát si k sobě pětky a odskáče jen to co bude moct a pak řekne, že už nemůže, že ji bolí koleno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
5.5.18 16:28
@Wani píše:
@Taka Taky si myslím, že hned letět za ředitelem a ječet na něj je dost hysterické. On přeci neví o každé věci, co se na škole děje.

Přesně. Je problém a řeší se to s vyučujícím předmětu, pak s třídním a následně s vedením. Vedení je od toho, aby školu vedlo - a ač se to nezdá, je to hodně náročné. Žabomyší války rodičů - žáků - vyučujících se řeší až ve chvíli, kdy přerostou v konflikt, který je na jejich úrovni neřešitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
5.5.18 16:29
@Marcam píše:
Bojí se o flek, tak jí nechá raději trápit. Pětky z těláku fakt nejsou normální.

Ano, chce ji nechat trápit, a proto se tu radí a řeší to s doktory. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
5.5.18 16:30

Moje kolegyně řešila, že jeden učitel nerespektoval dyslexii syna. Dával mu pětky. Pomohl až řiditel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.18 16:32
@Marcam píše:

Chytrá jako rádio :zed: :zed: :zed: řiditel :lol: :lol: :lol:
Pětkystělocviku se nedávali ani za těch komančů.
Promiň, nedalo mi to :-D

Samozřejmě, že to řeším. A nikoho šikanovat nenechám. Nemusíš mít obavy. Stejně tak, jako já se nemusím bát o své pracovní místo.

• Citovat
  • Upravit
2236
5.5.18 16:33

Opravdu nepomůže v klidu si s učitelkou promluvit? Já měla jako dítě stejný problém, jednu dobu jsem měla asi růstové bolesti a přes švihadlo jsem opravdu skákat nemohla, tělocvikářka byla taky „chytrá“, myslela si, že se vymlouvam a cvičit se mi nechce (nebyla jsem ani tlustá, ani oplacana, naopak docela hubená a nikdy jsem se z tělocviku nijak nevykrucovala), a bylo to snad ještě horší o to, že mě sedět nenechala, ale skákat přes to švihadlo mě nutila. Mamka za ní šla do školy a pak mi nějakou dobu dala pokoj. Nicméně kdyby nepomohla rozumná promluva, zkusila bych trochu pohrozit. Můj partner je taky tělocvikář a ono je to v dnešní době docela o hubu - dítě si na tělocviku něco udělá a hned za to může učitel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.18 16:37
@debra.morgan píše:
No a když bude mít dcera tolik „pětek“ z těláku reálně hrozí, že dostane třeba 3 na vysvědčení? u nás se třeba v průběhu roku hodně dávaly špatný známky za běh na čas, šplh, skok, nevim co… jelo se podle nějákých tabulek a stupňů, ale na výzo jsme ve finále měli všichni jedničky, přece jen je to výchova…jestli by nebylo lepší dceři vysvětlit, že na známkách z tv nezáleží, at nechá úču psát si k sobě pětky a odskáče jen to co bude moct a pak řekne, že už nemůže, že ji bolí koleno…

Máš pravdu, dceři jsem vysvětlila, že pětky z tělocviku fakt nejsou žádná hrůza. Na vysvědčení dostane maximálně dvojku. Nic horšího by ani pan ředitel nedovolil v případě, že se dítě alespoň trochu snaží. Dcera je trochu citlivější, tak jí to mrzelo. Ale na známkách mi fakt nesejde. Šlo mi hlavně o to lékařské potvrzení. A ne kvůli známkám, ale abych dceři ulehčila, protože má fakt bolesti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.18 16:40
@dickys píše:
Opravdu nepomůže v klidu si s učitelkou promluvit? Já měla jako dítě stejný problém, jednu dobu jsem měla asi růstové bolesti a přes švihadlo jsem opravdu skákat nemohla, tělocvikářka byla taky „chytrá“, myslela si, že se vymlouvam a cvičit se mi nechce (nebyla jsem ani tlustá, ani oplacana, naopak docela hubená a nikdy jsem se z tělocviku nijak nevykrucovala), a bylo to snad ještě horší o to, že mě sedět nenechala, ale skákat přes to švihadlo mě nutila. Mamka za ní šla do školy a pak mi nějakou dobu dala pokoj. Nicméně kdyby nepomohla rozumná promluva, zkusila bych trochu pohrozit. Můj partner je taky tělocvikář a ono je to v dnešní době docela o hubu - dítě si na tělocviku něco udělá a hned za to může učitel…

Ale ano, pomohla by promluva s učitelkou. Jen prostě potřebuje mít to potvrzení v ruce. Známkuje všechny děti a nemůže říct, že ta jediná známku nedostane, protože… Dcera mi to řekla včera po poledni, tělocvikářka už ve škole nebyla. Volala jsem dětské dr., ta mi potvrzení nevydá, na ortopedii v pátek odpoledne nejsou. Měla jsem obavy, že na ortopedii dostanu termín za dlouho, tak jsem založila diskuzi. Teď vím, že stačí zavolat a při trošce štěstí mi potvrzení vydají bez objednání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová