Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Máš pravdu, dceři jsem vysvětlila, že pětky z tělocviku fakt nejsou žádná hrůza. Na vysvědčení dostane maximálně dvojku. Nic horšího by ani pan ředitel nedovolil v případě, že se dítě alespoň trochu snaží. Dcera je trochu citlivější, tak jí to mrzelo. Ale na známkách mi fakt nesejde. Šlo mi hlavně o to lékařské potvrzení. A ne kvůli známkám, ale abych dceři ulehčila, protože má fakt bolesti.
Jsi zákonný zástupce a přes tvé rozhodnutí nejede vlak. Nechápu, že se s kolegyní nedokážeš dohodnout. Dcera může místo skákání dělat x jiných činností.
@divine woman píše:
Jsi zákonný zástupce a přes tvé rozhodnutí nejede vlak. Nechápu, že se s kolegyní nedokážeš dohodnout. Dcera může místo skákání dělat x jiných činností.
Tak ještě jednou: DCERA SE MI SVĚŘILA VČERA PO VYUČOVÁNÍ. TĚLOCVIKÁŘKA UŽ VE ŠKOLE NEBYLA. DRUHOSTUPŇOVÉ DĚTI MUSÍ MÍT K ÚLEVĚ Z TV POTVRZENÍ OD LÉKAŘE (a rozhodně se u nás ve škole nehraje na protekci - ani to nechci)
@divine woman píše:
to rozhodně není pravda. Rodič nemůže všechno. Každou dlouhodobou úlevu v TV musí mít od lékaře (pokud to není týden necvičit po nemoci).
Já zakladatelku chápu, že nechce dělat dusno. Ono se to lehce radí, pokud se vás to osobně netýká. V reálu to tak jednoduché není, učitelský sbor je dost malý kolektiv, řeknou si to učitelé mezi sebou. A pokud máte na té škole i dvě děti, nechcete mít zle kvůli blbému tělocviku. Jsem byla na koleji s tělocvikáři, je to většinou parta lidí co nemá rada obézní lidi, proto podle mě i učitelka má na tvoji dceru zakladatelko takové nároky. Je přesvědčená, že ji tím pomůže a holka zhubne, podle ní to nezvládáte a ona ví jak na to. Do očí vám to asi neřekne, ale myslí si to. Co s tím moc nevím no, sehnat lékařské potvrzení asi potrvá, ale zkus to. Nenech se hned odbýt, vysvětli situaci lékaři, třeba si na tebe udělá čas.
@Anonymní píše:
Tak ještě jednou: DCERA SE MI SVĚŘILA VČERA PO VYUČOVÁNÍ. TĚLOCVIKÁŘKA UŽ VE ŠKOLE NEBYLA. DRUHOSTUPŇOVÉ DĚTI MUSÍ MÍT K ÚLEVĚ Z TV POTVRZENÍ OD LÉKAŘE (a rozhodně se u nás ve škole nehraje na protekci - ani to nechci)
A proč se 5. třída řeší jako druhostupňová?
![]()
@divine woman píše:
A proč se 5. třída řeší jako druhostupňová?![]()
Netuším, nejsem zřizovatel školy. Ale je to u nás takhle už X let. Možná proto, že na prvním stupni máme mnohem více tříd, než na druhém. Ale vážně netuším ![]()
@Anonymní píše:
Netuším, nejsem zřizovatel školy. Ale je to u nás takhle už X let. Možná proto, že na prvním stupni máme mnohem více tříd, než na druhém. Ale vážně netuším
tak toto je fakt výplod, páta třída je dle zákona prostě jednostupňová, teď si mě skutečně pobavila
a nezlob se, dceru necháš trápit tu omluvenku mohla mít od listopadu na určité výkony, a ty by nemusela dělat, nechápu, proč ji necháš zatěžovat kolena
, byť tělocvik miluje, tak toto je velká podle mě zátěž, když sportovat tak plavání, či aerobní plavání, nevím, zda je pro děti ![]()
@Anonymní píše:
Netuším, nejsem zřizovatel školy. Ale je to u nás takhle už X let. Možná proto, že na prvním stupni máme mnohem více tříd, než na druhém. Ale vážně netuším
je to zákon citace ze zákona a odkaz na zákon, takže nevím, co máte za školu, ale asi hezký holubník
Základní vzdělávání v základní škole má 9 ročníků a člení se na první stupeň a druhý
stupeň. První stupeň je tvořen prvním až pátým ročníkem a druhý stupeň šestým až devátým
ročníkem. V místech, kde nejsou podmínky pro zřízení všech 9 ročníků, lze zřídit základní školu, která nemá všechny ročníky
http://www.msmt.cz/…do-31-8-2018
Boha jeho, řešit snad domluvou…
Jste dospělé, cožpak se neumíte domluvit na úrovni dvou inteligentních žen?
Příspěvek upraven 05.05.18 v 17:27
@tumpach píše:
tak toto je fakt výplod, páta třída je dle zákona prostě jednostupňová, teď si mě skutečně pobavila
a nezlob se, dceru necháš trápit tu omluvenku mohla mít od listopadu na určité výkony, a ty by nemusela dělat, nechápu, proč ji necháš zatěžovat kolena, byť tělocvik miluje, tak toto je velká podle mě zátěž, když sportovat tak plavání, či aerobní plavání, nevím, zda je pro děti
Nebudu řešit 1. nebo 2. stupeň. Prostě to tak u nás na škole je. Nechápu, co je na tom k řešení. Některé roky to vyjde tak, že 5. A zůstává na 1. stupni - mají jednoho učitele, 5.B na druhém stupni a učitelé se střídají. Co mám jako dělat? Mé rozhodnutí to není. Nevím, proč to tak je.
Co se dcery týče, tak ona v tom listopadu omluvená byla. Měla omluvenku na měsíc. Po měsíci kontrola. Ale to už žádné potíže neměla a proto začala znova cvičit. Ptala jsem se jí já i lékař. Chtěla cvičit, cítila se dobře. Bolesti se vrátily až teď. Cvičila pouze na tom tělocviku, běh i aerobik vyřadila úplně. Nechápu, co na tom pořád řešíte. Kdyby mi to bývala řekla dříve, řešila bych to hned. Ona mi to řekla včera odpoledne. Co jako mám asi zařídit v pátek odpoledne? Kdyby mi to bylo jedno, tak to neřeším vůbec. Teď má 4 dny volna, další tělocvik až v pátek, tak se mi to do té doby snad podaří vyřešit.
Omlouvám se za OT- ale je to k TV…
Holky, sprchujou se vaše děti ve škole po těláku? To přece v těch krátkých přestávkách nejde stihnout…na druhou stranu někteří puberťáci jsou už docela cítit, tak to musí být radost, po takovém těláku mít s něma hodinu…i když možná je moc nepřetěžují, tak se ani zpotit nestihnou…
My teda kdysi na ZŠ měli kratší tělák, aby jsme stihli i sprchy, ale to už je pravěk…
@Malaga píše:
Holky, sprchujou se vaše děti ve škole po těláku? To přece v těch krátkých přestávkách nejde stihnout…na druhou stranu někteří puberťáci jsou už docela cítit, tak to musí být radost, po takovém těláku mít s něma hodinu…i když možná je moc nepřetěžují, tak se ani zpotit nestihnou…
My teda kdysi na ZŠ měli kratší tělák, aby jsme stihli i sprchy, ale to už je pravěk…
nesprchují, nemají čas, místo ani dozor. a ano, souhlasím, když se mi 30 puberťáků po tělocviku přezuje do pantoflí, tak umírám.
@Malaga nesprchovala jsem se v žádné škole já, taky pravěk, nesprchují se aktuálně ani děti.
Mě jen zaráží, že to zakladatelka řeší až teď. To si s dcerou nepovídá, co se událo? Mohla to chytit hned v začátku, aby holka neměla nervy. Styl učitelky mi přijde divný. Týkat se to mého dítěte, tak za ní jdu a řeknu jí, co má za problémy, že řeším částečné osvobození z tv kvůli x problémům. A požádám ji o trošku vstřícnosti. Rozhodně bych nenechala dítě trápit.
@Malaga píše:
U nás byl tělák vždy poslední hodina. Až na střední byl jednou nějak uprostřed a po něm literární seminář.