Náročná tělocvikářka - jak vyřešit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
5.5.18 16:41
@Anonymní píše:
Máš pravdu, dceři jsem vysvětlila, že pětky z tělocviku fakt nejsou žádná hrůza. Na vysvědčení dostane maximálně dvojku. Nic horšího by ani pan ředitel nedovolil v případě, že se dítě alespoň trochu snaží. Dcera je trochu citlivější, tak jí to mrzelo. Ale na známkách mi fakt nesejde. Šlo mi hlavně o to lékařské potvrzení. A ne kvůli známkám, ale abych dceři ulehčila, protože má fakt bolesti.

Jsi zákonný zástupce a přes tvé rozhodnutí nejede vlak. Nechápu, že se s kolegyní nedokážeš dohodnout. Dcera může místo skákání dělat x jiných činností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.18 16:45
@divine woman píše:
Jsi zákonný zástupce a přes tvé rozhodnutí nejede vlak. Nechápu, že se s kolegyní nedokážeš dohodnout. Dcera může místo skákání dělat x jiných činností.

Tak ještě jednou: DCERA SE MI SVĚŘILA VČERA PO VYUČOVÁNÍ. TĚLOCVIKÁŘKA UŽ VE ŠKOLE NEBYLA. DRUHOSTUPŇOVÉ DĚTI MUSÍ MÍT K ÚLEVĚ Z TV POTVRZENÍ OD LÉKAŘE (a rozhodně se u nás ve škole nehraje na protekci - ani to nechci)

• Citovat
  • Upravit
65312
5.5.18 16:46
@divine woman píše:

to rozhodně není pravda. Rodič nemůže všechno. Každou dlouhodobou úlevu v TV musí mít od lékaře (pokud to není týden necvičit po nemoci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
5.5.18 16:47

Já zakladatelku chápu, že nechce dělat dusno. Ono se to lehce radí, pokud se vás to osobně netýká. V reálu to tak jednoduché není, učitelský sbor je dost malý kolektiv, řeknou si to učitelé mezi sebou. A pokud máte na té škole i dvě děti, nechcete mít zle kvůli blbému tělocviku. Jsem byla na koleji s tělocvikáři, je to většinou parta lidí co nemá rada obézní lidi, proto podle mě i učitelka má na tvoji dceru zakladatelko takové nároky. Je přesvědčená, že ji tím pomůže a holka zhubne, podle ní to nezvládáte a ona ví jak na to. Do očí vám to asi neřekne, ale myslí si to. Co s tím moc nevím no, sehnat lékařské potvrzení asi potrvá, ale zkus to. Nenech se hned odbýt, vysvětli situaci lékaři, třeba si na tebe udělá čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
5.5.18 16:48
@Anonymní píše:
Tak ještě jednou: DCERA SE MI SVĚŘILA VČERA PO VYUČOVÁNÍ. TĚLOCVIKÁŘKA UŽ VE ŠKOLE NEBYLA. DRUHOSTUPŇOVÉ DĚTI MUSÍ MÍT K ÚLEVĚ Z TV POTVRZENÍ OD LÉKAŘE (a rozhodně se u nás ve škole nehraje na protekci - ani to nechci)

A proč se 5. třída řeší jako druhostupňová? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.18 16:52

@Dianadi
Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.18 16:59
@divine woman píše:
A proč se 5. třída řeší jako druhostupňová? 8o 8o

Netuším, nejsem zřizovatel školy. Ale je to u nás takhle už X let. Možná proto, že na prvním stupni máme mnohem více tříd, než na druhém. Ale vážně netuším :roll:

• Citovat
  • Upravit
6945
5.5.18 17:11
@Anonymní píše:
Netuším, nejsem zřizovatel školy. Ale je to u nás takhle už X let. Možná proto, že na prvním stupni máme mnohem více tříd, než na druhém. Ale vážně netuším :roll:

tak toto je fakt výplod, páta třída je dle zákona prostě jednostupňová, teď si mě skutečně pobavila
a nezlob se, dceru necháš trápit tu omluvenku mohla mít od listopadu na určité výkony, a ty by nemusela dělat, nechápu, proč ji necháš zatěžovat kolena :pocitac:, byť tělocvik miluje, tak toto je velká podle mě zátěž, když sportovat tak plavání, či aerobní plavání, nevím, zda je pro děti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
5.5.18 17:19
@Anonymní píše:
Netuším, nejsem zřizovatel školy. Ale je to u nás takhle už X let. Možná proto, že na prvním stupni máme mnohem více tříd, než na druhém. Ale vážně netuším :roll:

je to zákon citace ze zákona a odkaz na zákon, takže nevím, co máte za školu, ale asi hezký holubník
Základní vzdělávání v základní škole má 9 ročníků a člení se na první stupeň a druhý
stupeň. První stupeň je tvořen prvním až pátým ročníkem a druhý stupeň šestým až devátým
ročníkem. V místech, kde nejsou podmínky pro zřízení všech 9 ročníků, lze zřídit základní školu, která nemá všechny ročníky
 http://www.msmt.cz/…do-31-8-2018

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.18 17:26

Boha jeho, řešit snad domluvou…
Jste dospělé, cožpak se neumíte domluvit na úrovni dvou inteligentních žen?

Příspěvek upraven 05.05.18 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.18 17:27
@tumpach píše:
tak toto je fakt výplod, páta třída je dle zákona prostě jednostupňová, teď si mě skutečně pobavila
a nezlob se, dceru necháš trápit tu omluvenku mohla mít od listopadu na určité výkony, a ty by nemusela dělat, nechápu, proč ji necháš zatěžovat kolena :pocitac:, byť tělocvik miluje, tak toto je velká podle mě zátěž, když sportovat tak plavání, či aerobní plavání, nevím, zda je pro děti :think:

Nebudu řešit 1. nebo 2. stupeň. Prostě to tak u nás na škole je. Nechápu, co je na tom k řešení. Některé roky to vyjde tak, že 5. A zůstává na 1. stupni - mají jednoho učitele, 5.B na druhém stupni a učitelé se střídají. Co mám jako dělat? Mé rozhodnutí to není. Nevím, proč to tak je.

Co se dcery týče, tak ona v tom listopadu omluvená byla. Měla omluvenku na měsíc. Po měsíci kontrola. Ale to už žádné potíže neměla a proto začala znova cvičit. Ptala jsem se jí já i lékař. Chtěla cvičit, cítila se dobře. Bolesti se vrátily až teď. Cvičila pouze na tom tělocviku, běh i aerobik vyřadila úplně. Nechápu, co na tom pořád řešíte. Kdyby mi to bývala řekla dříve, řešila bych to hned. Ona mi to řekla včera odpoledne. Co jako mám asi zařídit v pátek odpoledne? Kdyby mi to bylo jedno, tak to neřeším vůbec. Teď má 4 dny volna, další tělocvik až v pátek, tak se mi to do té doby snad podaří vyřešit.

• Citovat
  • Upravit
26270
5.5.18 17:27

Omlouvám se za OT- ale je to k TV…
Holky, sprchujou se vaše děti ve škole po těláku? To přece v těch krátkých přestávkách nejde stihnout…na druhou stranu někteří puberťáci jsou už docela cítit, tak to musí být radost, po takovém těláku mít s něma hodinu…i když možná je moc nepřetěžují, tak se ani zpotit nestihnou…
My teda kdysi na ZŠ měli kratší tělák, aby jsme stihli i sprchy, ale to už je pravěk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
5.5.18 17:31
@Malaga píše:
Holky, sprchujou se vaše děti ve škole po těláku? To přece v těch krátkých přestávkách nejde stihnout…na druhou stranu někteří puberťáci jsou už docela cítit, tak to musí být radost, po takovém těláku mít s něma hodinu…i když možná je moc nepřetěžují, tak se ani zpotit nestihnou…
My teda kdysi na ZŠ měli kratší tělák, aby jsme stihli i sprchy, ale to už je pravěk…

nesprchují, nemají čas, místo ani dozor. a ano, souhlasím, když se mi 30 puberťáků po tělocviku přezuje do pantoflí, tak umírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
5.5.18 17:33

@Malaga nesprchovala jsem se v žádné škole já, taky pravěk, nesprchují se aktuálně ani děti.

Mě jen zaráží, že to zakladatelka řeší až teď. To si s dcerou nepovídá, co se událo? Mohla to chytit hned v začátku, aby holka neměla nervy. Styl učitelky mi přijde divný. Týkat se to mého dítěte, tak za ní jdu a řeknu jí, co má za problémy, že řeším částečné osvobození z tv kvůli x problémům. A požádám ji o trošku vstřícnosti. Rozhodně bych nenechala dítě trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.5.18 17:37
@Malaga píše:

U nás byl tělák vždy poslední hodina. Až na střední byl jednou nějak uprostřed a po něm literární seminář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová