Naschvály rodiny ze strany přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
12.9.23 15:29
@Luxinne píše:
@Keyllah Tak na tohle má každý vlastní názor. Ja mám mě svým rodičům úctu, takže bych si nedovolila se s nimi nikdy hádat. A jak říkám řekl jim, že to s nima řešit nebude že žije se mnou… ja se tady ovšem spíš ptala na to jestli se někomu tohle stalo s rodinou a jak to řešili a ne na přítele.

V pořádku, já bych za svého partnera bojovala, i proti rodině, kdyby mu neprávem ubližovali. To je totiž láska. Ale jak jsi psala, každý na to má jiný názor, tobě by to třeba nevadilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
12.9.23 15:36
@Luxinne píše:
"A všichni z mých přátel zase vidí rozchod jako blbost včetně moji rodiny. Neomlouvam ani jeho a už vůbec ne je. Jen rodinu si nikdo nevybíráme?Jen říkám že on se jinak chová hezky. A sama vím, jaké to je když rodiče neschvaluji partnera.

Já naprosto chápu, že se to těžko čte a příčí se to… ale tohle fakt zdaleka není v pořádku a z jeho strany to o něčem svědčí, jakkoli se umí jinak hezky chovat, pečovat…

Ano, rodinu si nevybíráme, ale je rozdíl, když se od rodinných problémů oprostíš a postavíš se na vlastní nohy (na to měl času dost), vs. když jsi toho součástí. Př. oslava 30 (!) – vyjádřili, že tě tam nechtějí? Šílené… partner to tedy neměl slavit, pokud jsou mezi vámi tak napjaté vztahy. TY máš být jeho nejbližší rodina.

Jakkoli chápu, že je to těžké. Já bych to dala asi jako ultimátum, sžíralo by mě to, pokud to takhle zásadně zasahuje do života. Buď se tohle vyřeší a přítel si to vnitřně zpracuje a změní přístup, nebo to bohužel nepůjde… Máš času případně ještě opravdu dost na to založit plnohodnotně společný život s někým kompatibilním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 15:39

@Barevné klubíčko no tak úplně popravdě, ja mám taky rodinu na prvním místě. U nás je to takové běžné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 15:42

@jasmina9 to samozřejmě vím, ultimátum už má. Moje rodina mi říká ať jeho rodinu vůbec neřeším a úplně je vypustim. Jediná moje obava je aby mi nezasahovali do soukromí.
A já chtěla aby to oslavil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 15:47

@SimonNu samozřejmě nic mě na té společnosti neláká :) jen víceméně chci klid a aby se hlavně starali o sebe.
Já v tomhle mám rodinu taky na prvním místě, ale moje rodina by si toto k němu nedovolila. A samozřejmě vím, že se nemůžu líbit každému :lol: on se taky staral sám o sebe a řešil věci vždy za sebe a věkový rozdíl jsem nikdy nevnimala, znám ho od mých 16 :think: přítel jim samozřejmě kolikrát řekl, že to není jejich věc.. akorát nechápu, kde se to v nich bere vůči mě.. jako kdybych jim udělala něco strašného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
12.9.23 15:57
@Luxinne píše:
@jasmina9 právě to je to co mě zaráží, jelikož on od rodiny odešel v 18 a ve 20 už měl první byt na hypotéku a nikdy nic od nich nepotřeboval/nechtěl. Vždy si vše zařídil sám, návštěvy taky nejsou tak časté :think:
Popravdě vůbec nevím, možná kvůli mému původu jsem na půl z rodiny od kolotočářů, ale vyrůstala jsem úplně normálně, chodila do školy, nejezdila nikde apod..
o předchozích vztazích moc nevím, jenom od kamarádů a tam se jeden zmínil, že mu taky jeho rodiče přijdou zvláštní :think:

No víš jak, on partie v bytem a ty kolotocarska vypočítává mrcha co se na nej nalepila a jen ho doji… = jediný co me napada z těch poskytnutých informaci. Možná si do nej rodiče něco projektovali a on to nesplnil tak se snaží to na někoho hodit. Me hlavně zarazi přístup přítele, ze mu to prijde vlastně v pohodě. Já bych třeba na svatbu nesla a na návštěvy taky nechodila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 16:03

@hospodki no v tomhle to je takový, že ja toho mám ve skutečnosti, ale víc než on.. takže aby na mě mohli shazovat, že po něm chci peníze nebo něco je nesmysl :D na návštěvy chodi jen on sám a to jsem mu řekla ať chodi a ať jde i na svatbu. Já samozřejmě nejdu, mohlo by se stát, že bych něco řekla :lol:
A ještě k tomuhle.. kolikrát mi jeho rodiče taky vyčetli, že on nemá takový možnosti jako já nebo řešili majetek mých rodičů.. což nechápu proč, oni měli dost času si něco pořídit apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
12.9.23 16:10
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám takový dotaz, stalo se už někdy někomu, že by si nesedl s partnerovou rodinou a ty se ho snažili zbavit?.. :zed:
Jsme spolu s přítelem více jak dva roky, společně bydlíme od začátku a nyní rok ve vlastním domě. Máme celkem klidný vztah až na pár větších hádek cca rok zpět (přítel více hrotí věci a ja občas též) sporem hádek je většinou náš pes..takže nic vážného :roll:
Ale k věci.. S jeho rodinou mě seznámil hned asi po měsíci vztahu, všechno bylo nebo se zdálo v pořádku. Nicméně já jsem byla zvyklá, že když jsou Vánoce nebo něčí narozeniny, tak jim podat ruku popřát nebo koupit maličkost. První Vánoce jsem pochopila, že se mnou nepočítali, nebyli jsme spolu tak dlouho.. postupně jsem, ale asi pochopila, že jim zřejmě vadím. :think: Přede mnou se tvářili jakoby nic, ale zvali přítele samostatně na oběd nebo mi nebyli schopni ani podat ruku na narozeniny a byli tam ten den.. což už mi přišlo zarážející.. Postupně se to začlo stupňovat i různými výroky ať už od jeho rodičů nebo prarodičů např. neměli jsme hotové topení a byla možnost jít k mým rodičům, kde je místo (jeho matka si mě vzala stranou a řekla mi, že on je chudák a půjde k nim v zimě aby nezmrzl), pak jsem dostávala různé nevyžádané rady jak víc musím pracovat apod a “vychovávat “ psa od jeho babičky. Nutno říct, že od 18 let bydlím sama pracuji a ještě dodělávám školu. Nyní je mi 23 a příteli 30..
Postupně mě k nim přestal i brát, tak jsem pochopila, že si to asi nepřejí a neřešila jsem to.. Ale bohužel přítel se taky vždy po návštěvě začal chovat divně, jak když ho navádí 8o.. Řešila jsem to s nim xkrat, bohužel vždy řekne, že to není pravda.. Vše se nejvíc pokazilo letos v létě, kdy měl oslavu 30 a jeho rodiče si mě tam nepřáli.. Potom následovala událost, kdy si přítel hrál se psem a ten ho nechtěně “cvakl”.. bohužel přítel hned vše strká na soc. Sítě, kde má i rodinu.. :think:
Zde mu to začla komentovat jeho babička, že by hned šel z domu případně oba.. a napsala její pes a ani nenapsala moje jméno.. pani je 80 let, tak jsem to moc nechtěla komentovat.. avšak moje kamaradka toho měla dost a trochu se do ni pustila a však slušně.
Já jsem tam napsala, že ona s námi nežije a že ten pes by to jen tak neudělal.. Bohužel to spustilo lavinu tím stylem, že mi tam napsala, že přítel si přál abych se odstěhovala (ano pravda jednou mi to před rokem a půl řekl v hádce) ale nikdy víc.. a ona komentovala tím, že bych měla odejít, že ona sama s její povahou by se necítila dobře, někde kde ji nechtějí. Apod.. poté se přidal nastávající švagr, který mi tam začal nadávat do rozmazlenych parchantů.. ( přitom ho rodiče několikrát taky pomlouvali i před námi).. Bohužel tohle se zvrhlo u nás doma v hádku, jelikož já jsem řekla, že si samozřejmě nenechám s**t na hlavu… nutno říci, že momentálně má pritelova sestra svatbu a já nejsem pozvána, jelikož mě nepovažují za jeho přítelkyni. A na pozvánce stálo vyloženě zveme Tě. :lol:
Omlouvám se za takový sloh, ale absolutně nevím jak s takovou situací naložit. Z mých přátel toto nikdo moc nechápe.. moje rodina se k příteli chová slušně

Už teď je to problém. Si představ jak by to vypadalo s dětmi. Každá rodina má nějakého kostlivce,
Kdyby jste šli od sebe a došlo na majetek a peníze stejně budeš za hrůza hrůzouci co mu všechno bere. Domeček nebyl nejchytřejší tah. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 16:12

@Atisia tak děti u nás nejsou v plánu už jsem psala :) co se tyče majetku, mám více než on, takže ani nic nechci. Spíš sleduju, jak vyřešit situaci aby byl klid. Vím, že jemu to taky vadí sám to řekl. Jim taky řekl, že on se mnou žije ne oni. Ale pochopitelně je jasný, že do něj rejou. Znám to od svých rodičů, když něco není podle nich :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
12.9.23 16:22
@Luxinne píše:
" na návštěvy chodi jen on sám a to jsem mu řekla ať chodi a ať jde i na svatbu. Já samozřejmě nejdu, mohlo by se stát, že bych něco řekla :lol:
A ještě k tomuhle.. kolikrát mi jeho rodiče taky vyčetli, že on nemá takový možnosti jako já nebo řešili majetek mých rodičů.. což nechápu proč, oni měli dost času si něco pořídit apod.

A ty si v delším časovém horizontu dovedeš představit, že budete žít vlastně trochu odděleně? Jemu to přijde normální, jít sám na svatbu, oslavu apod.? Podle toho, co píšeš, se s rodinou stýká a celkem intenzivně funguje… Nebo jak by sis to představovala?

Za chování rodiny člověk nemůže, ale říkám si, že kdyby to pro něj bylo jó důležité a stál si za tím, za tebou, tak by prostě nejel vlak přes to, aby tě aspoň respektovali, jinak by ho ztratili. Zároveň by respektovali tvého přítele a jeho rozhodnutí. Třeba by to trvalo, ale zvykli by si…

Příspěvek upraven 12.09.23 v 16:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
12.9.23 16:23

Kdyby tě měl vážně tak rád a vážil si tě, postaví se rodičům a řekne, že se mu to nelíbí, že si přeje, jelikož jsi jeho přítelkyně, aby se k tobě chovali normálně. Já měla něco podobného, že mě rodiče přítele neměli rádi, pak po čase se vysvětlilo, že měli jen strach. :nevim: ale aby se mě přítel nezastal, to by se mi fakt nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 16:26

@jasmina9 já pravě chci aby tam šel a chodil z důvodu aby neřekli, jeee ona mu to zakazuje a abych nebyla ještě horší. Já taky chodím sama na různé věci, protože mi to tak vyhovuje.
Já si to představuju tak, že ať si k nim klidně chodí a cokoliv ( přece jenom já je nepotřebuju), ale aby oni dali pokoj mě třeba přes sociální sítě a nepsali o mně veřejně, to se prostě nedělá. A samozřejmě jim to řekl.

To samozřejmě také chápu.. takto to měl můj bývalý přítel, že se s nimi nestýkal. Ale pravě z důvodu, že mu něco zakazovali…
A to ja přece nechci, jednou jsou to jeho rodiče a to nezměníme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 16:28

@Siminova44 on se zastal stylem, že řekl, že oni s námi nežijou a ať to neřeší. Ja se každopádně jsem zvykla cely život zastávat sama sebe, což jsem udělala. Na což oni začli vynášet osobní informace o nás mezi lidi :nevim: když jsem řekla proč to dělají, odpověď jsem nedostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
12.9.23 16:34

@Luxinne a stojí ti fakt za to? I přes to, že se jeho rodiče k tobě chovají, jak k hadru? :( Nebylo by fajn prostě si vytvořit hranice? Já bych upřímně tohle fakt nesnesla a jelikož jsem si to prožila, bylo to dost náročné. A jak píšeš. Nepříjemné obličeje, štvala jsem je jen tím, že dýchám. Partner byl naštěstí jiný, ten se mě zastal a řekl, že jsem teď jeho součást a buď mě vezmou mezi sebe, nebo je prostě nebude navštěvovat. Pár týdnů a srovnalo se to. I když je to asi taky hlavně o lidech. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 16:39

@Siminova44 no já mám tady pocit, že i kdyby to řekl, tak pravě oni jsou ten typ lidi, co by mu dali ještě ultimátum nebo něco. A ja nechci aby přece kvůli mě někdo ztratil kontakt s rodinou :think: popravdě ten vztah mi za to stojí, proto že se máme dobře, cestujeme, máme společně zájmy apod.
Původně jsem si myslela, že bych si s nimi mohla promluvit. Ale jejich chování je otřes. A vidí to i kamarádi.. ty říkají ať to neřeším a ignoruju je. Přítele mají taky rádi … dokonce i kamarádi od přítele co znají jeho rodiče říkají, že nejsou moc ok.. jediný co jsem z toho vyvodila, že jsou strašně závistivý vůči ostatním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová