Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Siminova44 no tak vzhledem k tomu, že to vadí hodně lidem. I ve škole jsem seděla sama skoro celou zakladku, protože si to rodiče ostatních nepřáli.. tak bych o tom mohla polemizovat.. taky hodně známosti skončilo potom, co zjistili, kdo jsem ![]()
Tak máš asi dvě možnosti. Ta první je, že od přítele odejdeš. To, jak jsem pochopila, nechceš. Ta druhá je, že absolutně, ale opravdu absolutně, rezignuješ na jeho rodinu. Žádné návštěvy, oslavy, Vánoce, nic Přítelovi vysvětli, že tě jejich chování mrzí, ale že chápeš, že by tě nikdy nepřijali, takže nebudeš dělat dusno a nutit ho, aby si vybral mezi tebou a rodinou. Pokud změní názor, že budeš ráda, ale do té doby nic. Ať si tam jde na návštěvu, ale sám. A pokud uvažujete o svatbě, udělala bych to stylem:"Mami, tati, včera jsme se vzali, jenom se svědky, nechtěli jsme kolem toho dělat komedie ". A vy to pak můžete v klidu oslavit s tvojí rodinou. On není mamánek, problém je, že by ho maminka oprašovala až do důchodu, kdyby se nechal. A žádná by jí nebyla dobrá ![]()
@Luxinne píše:
@SimonNu ženský 😄 jeho otec mlčí nic nenapsal. Pak jenom ten nastávají švagr, ale jelikož není o tolik starší, tak ja i přítel jsme ho poslali někam.
Může v tom být čistě antipatie, prostě jste pro ně tak rozdílná v některém směru že to nedávají.
Ale těžko říct, asi by bylo nejlepší se zeptat přítele nebo přímo jich, co jim vadí.
Ale o tom už jste se předpokládám bavili?
@Luxinne a v čem si teda jiná? Stejně je to neopravňuje se tak chovat k tobě. A stejně tak přítel by si měl stát za tim, koho miluje…
@Luxinne píše:
@Lojzísek tak já byla vychováná, tak že mám úctu ke starším lidem. Nikdy bych si nic nedovolila k nikomu. Ale samozřejmě taky mi vadí, když píšou veřejně např. Intimní věci a to ano to už na ně vyjel
Úctu neúctu… je třeba mít respekt k sám sobě.
Divím se, že si s nimi tvůj přítel nechává tak úzký kontakt a dopustil, aby mu takhle brutálně zasáhli do osobního života. Věci, co píšeš, jsou opravdu extrémně toxické. Nepřijde mi to od něj v pořádku, ať říká co říká… Prostě se mi nechce věřit, že v tomhle nešlo zakročit, kdyby tam byla vůle.
@Luxinne píše:
@Atisia tak děti u nás nejsou v plánu už jsem psalaco se tyče majetku, mám více než on, takže ani nic nechci. Spíš sleduju, jak vyřešit situaci aby byl klid. Vím, že jemu to taky vadí sám to řekl. Jim taky řekl, že on se mnou žije ne oni. Ale pochopitelně je jasný, že do něj rejou. Znám to od svých rodičů, když něco není podle nich
Ale tak sama. pises, že když se od nich vrací, tak má divné řeči, jako kdyby ho naváděli ![]()
@Buba mara takhle to nějak asi nejspíš hodlám udělat. Co se tyče svatby bude velká, jelikož u nás jsou všichni věřící a mala svatba byt nesmí
a ja chci normální svatbu ![]()
Taky to tak vidím, že kdyby se nechal tak by mu klidně zorganizovala snad i sexuální život ![]()
Ale vidím to asi tak, že na to úplně rezignuju, což vím, že mu vadit nebude. Už jsem mu několikrát něco podobného nastínila.
@OpportunityNox spíš se chová divně, je vidět, že ho to taky trápí
@Siminova44 no nejsem v ničem jiná jsem normální člověk, doufám
. Ale jsem ze světské rodiny, napůl. Samozřejmě chápu, že nás davaji všechny do jednoho pytle. A neřeknu kdybych opravdu byla nějakej případ..
@SimonNu no hodně komentů bylo na můj vzhled a to, že mám hodně oblečení atd… ale snad tohle nemusí jít až to takových situaci
@Luxinne píše:
@Keyllah nenechal samozřejmě se ozval, to jsem asi zapomněla zmínit. Oslavu 30 mu dělali jeho rodiče u nich doma, jelikož to tam má tak ve zvyku celá jejich rodina. Když jsem mu to řekla, tak řekl, že mě tam chtěl. Ale nakonec v tomhle jsem byla ráda, že jsem tam nebyla. Protože zase koukat se na otravene ksichty taky nechcimě spíš vadí jejich chování vůči mě.. samozřejmě vím, že lidi nezměním
Vy ale pořád nechápete, že pokud u něj nejste na prvním místě, a podle toho co píšete evidentně nejste, že je to pořád a dokola špatně. A nakonec ho snad po úvodním příspěvku začnete hájit? Pak chyba není pouze v něm, ale i ve vás. On si vás prostě neváží, protože vás nemá na prvním místě.
@jasmina9 tak ona vůle byla, ja jsem se s nimi snažila i bavit.. i on
@LadaSva tak jak jsem napsala já, já mám taky svoji rodinu zatím pořad na prvním místě. A kdyby si mě nevážil, tak by jim nerekl vůbec nic. Ale on řekl.. dokonce i ja jsem se s nimi zkoušela pak bavit
@Luxinne píše:
@Atisia tak děti u nás nejsou v plánu už jsem psalaco se tyče majetku, mám více než on, takže ani nic nechci. Spíš sleduju, jak vyřešit situaci aby byl klid. Vím, že jemu to taky vadí sám to řekl. Jim taky řekl, že on se mnou žije ne oni. Ale pochopitelně je jasný, že do něj rejou. Znám to od svých rodičů, když něco není podle nich
To si bude muset udělat pořádek sám, chlapec
. Pokud tě neberou, nejspíš je nedráždit? Vycházet spolu slušně
.
@LadaSva píše:
Vy ale pořád nechápete, že pokud u něj nejste na prvním místě, a podle toho co píšete evidentně nejste, že je to pořád a dokola špatně.A nakonec ho snad po úvodním příspěvku začnete hájit? Pak chyba není pouze v něm, ale i ve vás. On si vás prostě neváží, protože vás nemá na prvním místě.
Přijde mi, že zakladatelka píše, jak je silná a zvyklá za sebou stát, ale moc to tak na mě bohužel nepůsobí. Viz šílený průběh předchozího vztahu a teď po ní zas šlape rodina současného přítele. Partner se sice „zlobí“ a verbálně nesouhlasí, nccméně to je všechno. Můj partner by nikdy nedopustil, aby ke mně něco takového doteklo… a ještě že by se k tomu jen verbálně vyjádřil…
Nemyslím to zle, ale možná by bylo fajn se nad tím zamyslet…