Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Každá rada drahá.
Vztah a životní partner.. To je druhá půlka. Nemusíš se sama bránit, jste dva v jednom, patříte k sobě. A měli byste za sebou stát. Ty to máš evidentně nastavené jinak. A jestli si myslíš, že to bude fungovat tak, že on se s nimi bude dál stýkat v plném rozsahu a budou dělat, že neexistuješ.. Nebude. Zkušenost na vlastní kůži.
Nebyla bych s nim. Je ti 23 tohle fakt nemáš zapotřebí. Počkej až budete mít dítě, bude tam jezdit sám s dítětem bez tebe, nechávat ho tam na víkend, říkám ti rovnou, to nedáš. A už bude pozdě. 🙈
@Atisia o to se snažím celou dobu
zdravím je, podala sem jim ruku i k narozeninám atd.. ještě jsem jim pekla i cukroví
@Netopýr1 tohle jsme zmiňovala a děti nechceme. Pravě 23 a u nás v rodině je normální se okolo v 18 vdávat.. takže už tak jsme divna
ale nechci se rozchazet kvůli problémům jeho rodiny
@Lojzísek ja pravě ale nechci aby se mi někdo zastával. Ano mám to tak. To je jediný nechci pro ne existovat
Jo, znam, bohužel. S manželem spolu budeme za chvíli 13 let a jeho matka to ještě pořád nepřekousla. Teď to pár let vypadalo docela dobře, že jsme si k sobě našly cestu, ale letos v létě zase začala, očkuje proti mně naše děti, vylézají na povrch různý věci. Na každé návštěvě se říká, že přijel manžel, jak kdybych tam já nebyla
Aktuálně to dost řešíme.
Jako upozorňuju tě z mý zkušenosti, že tohle jen tak nepřejde. Oni tě prostě rádi nemají, nepřijali tě. Spíš bych přemýšlela, zda za ty martyria ten chlap skutečně stojí.
To, že je někdo starší/starý člověk neznamená, že vůči němu musíš mít úctu automaticky. Nebo i přes jeho/její nepřípustné chování.
V tomto jsem byla vychovávaná podobné jako ty, a až v dospělosti, zhruba ve tvém věku, mi došlo, že to tak prostě není. I mezi starými lidmi jsou sví. ně a haj. zlové.
@Luxinne píše:
@Atisia o to se snažím celou dobuzdravím je, podala sem jim ruku i k narozeninám atd.. ještě jsem jim pekla i cukroví
Oni to chtěli? Někdo tě požádal?
Když nechtějí ![]()
@Luxinne píše:
@jasmina9 to samozřejmě vím, ultimátum už má. Moje rodina mi říká ať jeho rodinu vůbec neřeším a úplně je vypustim. Jediná moje obava je aby mi nezasahovali do soukromí.
A já chtěla aby to oslavil..
Oni Ti ale budou zasahovat do soukromí pořád víc a víc. ![]()
S přítelem jsi z vděku, protože jsi ráda, že Tě moc neomezuje a nenapadá Tě. To je ale málo. Vztah nemůžeš postavit na vděku za to, že s Tebou přítel nezachází špatně.
Přečetla jsem celou diskuzi a jsem toho názoru, že jeho rodina do vás bude šít tak dlouho, dokud vás nerozdělí. A je úplně jedno, jak moc budeš drsná a budeš je ignorovat. Svoje nejlepší léta strávíš s chlapem, jehož rodina si dala za cíl vás rozeštvat. Až bude pozdě, tak si uvědomíš, kolik času jsi promarnila s mužem, který za Tebou zas až tak moc nestál.
Já chápu, že jsi raději s ním než nebýt s nikým, ale tohle je opravdu cesta do pekel. Ta jejich zášť Tě bude žrát zaživa. A časem buď prozřeš a odejdeš nebo Tě to fyzicky i psychicky zničí. Ale kdo chce kam, mělo by mu být umožněno. ![]()
@Luxinne píše:
@Netopýr1 tohle jsme zmiňovala a děti nechceme. Pravě 23 a u nás v rodině je normální se okolo v 18 vdávat.. takže už tak jsme divnaale nechci se rozchazet kvůli problémům jeho rodiny
On je to primárně jejich problém
oni se s tím musí smířit. Zlou krev to bude dělat do té doby. Na druhou stranu, co ty víš jak to bude za 2-3roky
?
Dle mého názoru se Vás přítel zachoval špatně. Taky máme s manželem rodiny se kterými je těžké vyjít. Pokud jeho rodiče pro něj dělali oslavu a řekli že vás nechtějí, tak je to od nich velmi hulvátské. Zvláště když vás tam přítel chtěl. On měl říct že pokud nepůjdete vy tak nepůjde ani on, že teď patříte k sobě. Tak ať si na to zvykají. A to že Vás nemají rádi bych neřešila všem se prostě nezavdecite. A pokud je to u jejich strany takto vyhrocené tak s tím ani nic neuděláte. Prostě si na vás udělali názor, bez ohledu na skutečnost. Přítel musí říct že buď budete jezdit oba nebo nikdo. Musí za Vámi jako za přítelkyni stát jinak se jejich vztah k vám nepohne vůbec nikam.
@Luxinne píše:
@Keyllah Tak na tohle má každý vlastní názor. Ja mám mě svým rodičům úctu, takže bych si nedovolila se s nimi nikdy hádat. A jak říkám řekl jim, že to s nima řešit nebude že žije se mnou… ja se tady ovšem spíš ptala na to jestli se někomu tohle stalo s rodinou a jak to řešili a ne na přítele.
Zažila jsem to co ty, ale můj manžel se mě zastal. S rodici se hodně pohádal, aby pochopili, ze mě miluje a semnou bude at chtějí nebo ne i za cenu toho, ze se nebudou vídat. Ještě se později parkrat chytli, než to pochopili..
Zkusili jste si promluvit? Všichni. Ty, přítel, jeho rodiče. Prostě za nimi zajít a na rovinu to probrat. To, že tě nesnáší, přeci musí mít nějaký důvod, tak bych se soustředila na to, abych ho našla.
S přítelem bych se předem domluvila, protože pokud nebudete za jedno nebo on tam bude sedět jak pecka a nic neříkat, nemá to smysl. Asi bych řekla něco ve smyslu „Stávající situace není příjemná pro nikoho, nicméně teď spolu my dva žijeme, rozcházet se nehodláme a myslím, že by bylo fajn, kdybychom si neotravovali život. Nemusíme se mít rádi, ale dělat si naschvály snad taky není zapotřebí, na našem rozhodnutí se nic nezmění a k ničemu to nepovede. Co můžu udělat proto, abyste mě respektovali jako synovu přítelkyni?“
@Atisia tak to bylo ten první rok a u nás v rodině je toto slušnost. Že když mám partnera, tak jeho rodičům automaticky popřeju atd
@Pidulka1991 tak to on už se chytl taky. A čím víc se zastal, tím horší to bylo