Naschvály rodiny ze strany přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
12.9.23 18:12
@Luxinne píše:
@Keyllah tak ja bych taky prostě nešla.. ale určitě tohle moje rodina nedělá… svatbu zvažujeme, ale nějak říkám, že jejich věc to nebude, jelikož to bude v režii moji rodiny.. a je zastat a zastat. On se zastal.Protože kdyby se s nima hádal nebo byl sprostý na ně, to bych nezkousla já, tak se k rodičům nikdo chovat nemá.

Máš pravdu, jsou chlapi, co se zastanou a to tak, že se věc vyřeší a pak jsou kluci, jako ten tvůj, co se slovně zastanou, nic se nezmění, tak nad tím mávnou rukou a přizpůsobí se agresorovi a partnerku v tom nechají…Prosím nepoučuj, jak se kdo má chovat k rodičům, hádám, že týranému dítku by jsi taky vysvětlila, jak má své rodiče ctít, prtože prostě se to tak dělá. Kecy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
12.9.23 18:15
@Luxinne píše:
@Keyllah tak ja bych taky prostě nešla.. ale určitě tohle moje rodina nedělá… svatbu zvažujeme, ale nějak říkám, že jejich věc to nebude, jelikož to bude v režii moji rodiny.. a je zastat a zastat. On se zastal. Protože kdyby se s nima hádal nebo byl sprostý na ně, to bych nezkousla já, tak se k rodičům nikdo chovat nemá.

Jsi jak kolovrátek, v podstatě nechápu, proč jsi založila diskuzi.
Nezastal se, ne dostatečně. A to lze slušně. „Tohle je moje ženská a nepřeju si, aby o ní někdo z rodiny takhle mluvil nebo ji napadal“. Klidně, důrazně, slušně. Pokud začnou znovu, jakkoliv, opět slušně „nezlobte se, tohle nebudu poslouchat“ a odejít. A pořád dokola, jako mantra. K tomu na sebe lidi nemusí sprostě řvát. „tohle je moje budoucí žena, proto ji chci mít na své oslavě i u jiných důležitých příležitostí“. Atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 18:16

@Keyllah jenže mě nikdo netýrá a to je velký rozdíl mezi tímhle.
Jenže ja nechci aby to s nima řešil jinak než domluvou. A hlavně jsem se ptala, lidi co s tímto mají zkušenosti, jak to řešili.
A pro mě to kecy nejsou. U nás neexistuje si na rodiče otevřít jen pusu nebo nebo něco jak už to dnes bývá zvykem. Nebavit se s vlastními rodiči jen protože mají jiný názor nebo že ja jim nesedla, to mi prijde moc, protože ja bych si to ke svým rodičům nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 18:17

@Lojzísek to jim napsal i na tom internetu. Že jsme partneři. A že tohle chování od nich je opravdu nepatřičný. Ale pak to bylo ještě horší od nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
12.9.23 18:19
@Luxinne píše:
Jenže ja nechci aby to s nima řešil jinak než domluvou. A hlavně jsem se ptala, lidi co s tímto mají zkušenosti, jak to řešili.
A pro mě to kecy nejsou. U nás neexistuje si na rodiče otevřít jen pusu nebo nebo něco jak už to dnes bývá zvykem. Nebavit se s vlastními rodiči jen protože mají jiný názor nebo že ja jim nesedla, to mi prijde moc, protože ja bych si to ke svým rodičům nedovolila.

však ok, máš co chceš a víc mít nebudeš. Mě by takový chlap nestačil a hodně ženským tady, ale tak každé zboží má svého kupce a ty máš laťku zatraceně nízko. Ale evidentně si to musíš odžít, protože jsi jak zaseknutá deska. Co na tom, že ti tady napíší všichni opak, ty to víš nejlíp, tak ok. Užj si to. Napřed mi tě bylo líto, ale asi to potřebuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
12.9.23 18:19
@Luxinne píše:

Tak ale vidíš, že vůčii racionálnímu myšlení je jeho rodina imunní a pouhou opatrnou a jemnou „domluvou“ to očividně nejde a situace se nemění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
12.9.23 18:20
@Lojzísek píše:
Jsi jak kolovrátek, v podstatě nechápu, proč jsi založila diskuzi.
Nezastal se, ne dostatečně. A to lze slušně. „Tohle je moje ženská a nepřeju si, aby o ní někdo z rodiny takhle mluvil nebo ji napadal“. Klidně, důrazně, slušně. Pokud začnou znovu, jakkoliv, opět slušně „nezlobte se, tohle nebudu poslouchat“ a odejít. A pořád dokola, jako mantra. K tomu na sebe lidi nemusí sprostě řvát. „tohle je moje budoucí žena, proto ji chci mít na své oslavě i u jiných důležitých příležitostí“. Atd. atd.

je to marný, je to marný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
12.9.23 18:21
@jasmina9 píše:
Tak ale vidíš, že vůčii racionálnímu myšlení je jeho rodina imunní a pouhou opatrnou a jemnou „domluvou“ to očividně nejde a situace se nemění :nevim:

Tak ale zakladatelka je spokojená, ona nechce aby to řešil jinak než domluvou, tak klučík to řekne, jeho rodina nad tím mávne rukou a oslava pokračuje a všichni jsou spokojení…jen my ostatní nevěřícně koukáme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.9.23 18:23
@Luxinne píše:
@Lojzísek to jim napsal i na tom internetu. Že jsme partneři. A že tohle chování od nich je opravdu nepatřičný. Ale pak to bylo ještě horší od nich

Počítej s tím, že když se za tebe nepostaví, tak se to bude pořád zhoršovat, pořád do něj budou rýt, časem mu dají vybrat oni nebo ty. A on si vybere. A ty to nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
12.9.23 18:23
@Luxinne píše:
@Lojzísek to jim napsal i na tom internetu. Že jsme partneři. A že tohle chování od nich je opravdu nepatřičný. Ale pak to bylo ještě horší od nich

Ty máš pořád plnou pusu slušnosti, ale kde je ta jejich? Kdyby mu oni řekli, ať se nezlobí, že je to mrzí, ale Tebe jako jeho partnerku nevidí rádi a vyjádřili přání, ať se vídáte pohromadě co nejméně, ok. Šílené, ale..
Jejich chování je hodně přes čáru. Tohle si musí urovnat Tvůj chlap, nikdo jiný. Ty se s nimi nestýkej, dělej, že neexistují, ale zároveň neexistuje, aby měli podobné výpady. Promluv si hlavně s chlapem, jaký k tomu zaujmete vztah, jestli je pro něj tohle řešení přijatelné a zároveň ukočíruje svoji rodinu, aby se toto už neopakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
12.9.23 18:24
@Luxinne píše:
@Atisia pravě mě by to vůbec nemuselo zajímat. Ale vzhledem k tomu, že to vytáhly veřejně..
2-3 roky jsme plánovali i svatbu už.. pravě máme společných plánů hodně

Veřejně je to hnus :poblion: :zed: ten tvůj na to říká co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
12.9.23 18:26
@Lojzísek píše:
Ty máš pořád plnou pusu slušnosti, ale kde je ta jejich? Kdyby mu oni řekli, ať se nezlobí, že je to mrzí, ale Tebe jako jeho partnerku nevidí rádi a vyjádřili přání, ať se vídáte pohromadě co nejméně, ok. Šílené, ale..
Jejich chování je hodně přes čáru. Tohle si musí urovnat Tvůj chlap, nikdo jiný. Ty se s nimi nestýkej, dělej, že neexistují, ale zároveň neexistuje, aby měli podobné výpady. Promluv si hlavně s chlapem, jaký k tomu zaujmete vztah, jestli je pro něj tohle řešení přijatelné a zároveň ukočíruje svoji rodinu, aby se toto už neopakovalo.

a opravdu si myslíš, že to ten chlap chce nějak řešit? a vyřešit? :think: se obávám že je spokojený s tím, že něco řekne, oni nad tím mávnou rukou a on slaví dál, spokojen že povinnost splnil…ale skutek utek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
12.9.23 18:32
@Luxinne píše:
@Keyllah tak ja bych taky prostě nešla.. ale určitě tohle moje rodina nedělá… svatbu zvažujeme, ale nějak říkám, že jejich věc to nebude, jelikož to bude v režii moji rodiny.. a je zastat a zastat. On se zastal. Protože kdyby se s nima hádal nebo byl sprostý na ně, to bych nezkousla já, tak se k rodičům nikdo chovat nemá.

Takže až budete mít svatbu taky jeho rodinu nepozvete? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
12.9.23 18:35
@Luxinne píše:
@Keyllah on se o mně stará dobře i o domácnost dokonce i když jsem nemocná. Když potřebuji něco zařídit, udělat není problém. Dokonce mi sám od sebe vozí i jídlo do práce nebo kolikrát za mnou přijede jen tak..a děla pro mě hodně hezkých věcí ;) že si to kolikrát ani nezasloužím.
Dítě u nás není v plánu vzhledem k mým komplikacím zatím.
Zástava se mě v hodně věcech, nikdy s tím nebyl pravě problém.. až teď poslední dobou.. a on většinou řekne, že se s nima nechce hádat.. což ja chápu, jelikož moji rodiče když taky není po jejich tak mě hned burcuji

Je to slaboch, který si to nechce s nikým rozházet, ani s vlastní rodinou, ani s tebou. Takhle se ale normální chlap nechová. Pokud tě jeho rodina z nějakého důvodu nebere, ani tě nezvou na svatbu, tak by to řešil. Buď tak, že uzná, že jeho rodina má k tobě oprávněné výhrady a řekne ti je, abys je mohla řešit. A pokud je řešit nemíníš, tak by se s tebou rozešel. Nebo naopak uzná, že jeho rodina neoprávněně prudí a chová se k tobě špatně. V tom případě by si s nimi promluvil, aby změnili přístup, a pokud ho nezmění, tak by se s rodinou on sám rozešel. Každopádně by to rozseknul a nelavíroval mezi tebou a rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
12.9.23 18:58
@Luxinne píše:
@Keyllah to samozřejmě řekl svagrovi, že to už je přes čáru jako hodně. A on argumentoval, že ja mu taky vynadala. A na oslavu jsem ho poslala já. Protože nechci aby pak říkali, že jsem to zakázala nebo něco, přece jenom není to moje dítě nebo tak

Je to DOSPĚLÝ člověk. Není zavázán se, kvůli tomu, že se rodičům narodil, se jim vždy podřídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová