Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ženy poraďte, paní embryoložka řekla, že zítra mám zavolat a domluvíme se jestli bude transfer v sobotu nebo až v pondělí. Původně jsem chtěla prodlouženou kultivaci, kvůli tomu, aby bylo jasné, že embryo je nejsilnější a má šanci vydržet, což se mi u třídenní kultivace moc nezdá. Podle čeho se rozhodnou? Co je lepší?
@Kat80 Ahoj já měla to samé, vysvětlili mi, že prodloužená kultivace se provádí, pouze pokud máš k dispozici hodně embryí kolem 10 a více, aby mohli vybrat to nejlepší. Při nižším počtu embryí to nemá smysl.
@pajas1986 takže když jich je méně, berou to jako že jsou kvalitnější? Že mají větší šanci?
Ahoj holky, tak já už mám stimulaci ukončenou, bylo mi odebráno celkem 13 folikulů a z toho bylo 9 kvalitnich vajíček. Z těchto vajíček máme 7 embryí, embryoložka mi říkala, že máme zatím špičkovou kvalitu, tak mám radost
a tuhle sobotu budu mít transfer, už se docela těším ![]()
@Kat80 Když jich he méně tak asi rozpoznají, které je nejlepší, čím vyšší počet, tím je lepší prodloužená kultivace aby zjistili, které je z toho kvanta nejlepší. Takhle mi to alespoň vysvětlovali.
@pajas1986 ok díky, asi to nechám na nich co mi zítra doporučí. Musím jim věřit, že to bude to nejlepší
@Kat80 budu mit dlouhou kultivaci, tedy 5 dni. Na kratkou bych sla dnes. Embryolozka mi v utery rekla rovnou, ze se druhy den domluvime ale spis to vypada na dlouhou. A vcera mi rovnou rekla v sobotu. Ale ja jsem docela rada, po odberu mi dost bolelo bricho, pri prudkem pohybu to jeste trochu citim, tak se do te doby aspon trochu „zahojim“. To se tam mozna v sobotu potkame, jestli budes mit kratkou kultivaci ![]()
@maaarkeeet mě nebylo po odběru nic až večer a dnes to trochu cítím, když se zvedám ze židle. Mě právě řekne zítra, jestli v sobotu nebo v pondělí. Já teda chtěla prodlouženou a asistovaný hatching, tak nevim ![]()
@Kat80 my jsme si dali vse, AH, ICSI a zamrazeni. S kultivaci jsme nevedeli, ale zase dam na embryolozku
tak dej zitra vedet, jestli pujdes take ted v sobotu ![]()
Holky, my já měla 5 vajíček a embryo jen jedno, a normálka třetí den vložení. Prodloužená kultivace neměla prý smysl…AH jsme měli, ICSI taky…
Tak držím palce, ať se všem zadari
Už ti dlouho žádná tehulka nebyla ![]()
Je teď řada na nás, aby se zadařilo ![]()
Jinak za mě, jedině prodloužená kultivace…Dle všeho co mám načtené!!!
Ahoj, volala jsem do CAR, všechny embrya přežila, některé jsou prý moc „rychlé“, ty budou asi po tatínkovi
, některé „rýhují“ a jinak ostatním se také daří dobře v neděli mám ještě volat a v pondělí bude transfer, vypadá to dost nadějně