Návštěva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
29.6.09 17:23

Bubino tebe bych chtela mit za snachu! Ale vazne :)Katka

• Citovat
  • Upravit
23505
30.6.09 10:44

Tak já jsem na to soukromí asi citlivější, nedávno mi kolegyně snědla z ledničky sendvič k obědu a džus, že prej měla hlad a žízeň a nechtělo se jí nikam si zajít. Byla to pěkná scéna a pro mě je to nastejno, jako kdyby někdo z mýho baru nabízel panáka. Když tam budu, tak nabídnu, ale nabízet z cizího i když je to v rámci širší rodiny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
30.6.09 11:42

No - ono by to chtělo možná vzít ještě na zřetel, že hlídací švagrovka prokazuje poměrně velkou a těžko postradatelnou službu (nevím tedy, jestli hlídá za nějakou úplatu nebo odměnu, pochopila jsem, že spíš ne) a nerozházet si to s ní je ve výsostném zájmu zakladatelky. Ono upsat se na pravidelné hlídání v ne úplně malém rozsahu není žádná maličkost. Tím nechci říct, že by si měla v bytě dovolovat něco, s čím zakladatelka nesouhlasí. Chtělo by to zjistit, oč vlastně jde - jak se tady už ukázalo, co je v jedné rodině nepředstavitelné a nepřijatelné, v jiné je docela normální a žádný problém. Dokážu si představit, že druhá švagrovka chodí za sestrou si pokecat, páč se jí to hodí a mají na sebe poměrně klid, hlídací švagrovka to vítá, protože jí to ukrátí hlídání (které kvůli tomu vůbec nemusí zanedbávat) a nic zlého v tom žádná z nich nevidí. Mimochodem - kolik je švagrovým? Jsou obě ještě svobodné, bezdětné, žijí u rodičů? To pak opravdu mohou mít na věc jiný pohled než „paní domu“.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.09 08:32

Mě by to nevadilo, páč já mám ráda obě svý švagrový i ty další přivdané, akorát bych musela přesvědčit manžela k úklidu jeho borčusu :roll:
A taky ony by mi řekli, že jsou v mém bytě obě a určo by čekali až příjdu a pokecly bysme.
Manža zrovna včera hlídal jedné z nich prcka, já sem doma s tím svým, ale dřív jsme ho hlídali oba a mohly si vzít z ledničky cokoliv, čučet na telku, rácht se v bazénu a samo u toho hlídat malýho ježo. ale všechno jsme po sobě zas uklidili (hrnky od čaje, kafe, talířky od jídla), to je samozřejmost.

Bohužel co nesnáším jsou neohlášené návštěvy co se chtěj nasáčkovat na půl dne k nám a klidně je dovnitř nepustím, raději jdem ven, to považuju v době mobilů za vrchol drzosti. Minule jsem měla barvu na vlasech a smonezvanou návštěvu na prahu, tak jsem řekla že teď se to fakt nehodí a zavřela, co si myslej je jech věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymka
20.11.09 20:16

No mě se stávalo něco podobného. S manželem jsme stavěli dům - hned vedle jeho rodičů,za plotem.V té době stavby jsme bydleli u nich, tudíž všechny klíče od našeho nového nedostavěného domu byly na polici v chodbě u nich.(Protože tchán občas vypomáhal na stavbě).
Tchýně nelenila a když za ní přišly babky na návštěvu, klidně (BEZ MÉHO VĚDOMÍ I KDYŽ JSEM BYLA DOMA)vzala klíče a babkám celý dům ukazovala.Strašně mi to vadilo,nicmémě manžel je bačkora - a jeho matka pruďas…tak jsem se změny k lepšímu nedočkala. Tak se najednou záhadně klíče ztratily k nám nahoru do pokoje a když je někdo potřeboval, tak musel zajít za mnou - či manželem.
Nyní bydlíme ve svém, občas se nám stávalo (ještě když jsme celodenně nezamykali)že jsem třeba byla ve sprše a milá babi na mě houkala už z chodby. Začali jsme zamykat a máme svatý klid.
Je pravda,že nějaké slovní rozebírání v tomhle případě by nemělo smysl. Jenom bychom se pohádali (babi je startovací na první sešlápnutí a nesnese odpor). Takhle je klid na všech stranách.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová