Názor doktorky na výchovu dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1132
6.2.21 14:54

@debra.morgan @Baba @maja45 Hele, co kdybyste se sebraly a pokračovaly v soukromé diskusi? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
6.2.21 14:59
@Anonymní píše:
@Melodie91 na mě to nejdřív dělalo dojem, že je pečlivá, ale ona je nepříjemně vtíravá, ptá se na divné věci a místo rady řekne, že takhle je to špatně, ale už třeba neřekne proč, viz. s tím masem a plody, vůbec jsem nepochopila, jak to souvisí. A ještě to řekla tím způsobem, že to jako děti do teď nejedly mořské plody?! Chudáci děti. Tohle jsem též kroutila hlavou, jak to jako myslí. To asi nebyla narážka na výživovou stránku :nevim: Klidně bych je dětem jíst dala, ale ani na dovolené neprojevily touhu je ochutnat a tak je nekupujeme, ale nevím jestli tohle není zbytečně osobní, jaká vaříme jídla? Kdyby se zeptala, jak často jedí maso, chápu, ale jaká jídla vaříme? Možná to myslela dobře, ale podala to tedy dost divně.

Je to celé velmi divné, ten výslech od doktorky, má jsem mořské plody nejedla v životě (a u moře jsem byla od dětství do teď xkrát),a nikdy jsem je nekoupila a nikdy nekoupím, já jsem masožravec a dcera téměř vůbec maso nejí, a je zdravá a kromě toho, že doktorka řekla ve 4 měsících, že už můžem dávat příkrmy a v 6 měsících se ptala, zda dcera příkrmy jí, tak nikdy nevyzvídala, co jíme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
6.2.21 15:39

Jejda kluk donedávna jedl lososa, ale někdo mu ve školce nakecal, že je fuj, tak to nejí. Jsou mu 4 a vždy ho nutim, aby pozdravil a bohužel nic. Kecám, nedávno řekl sousedce ahoj a to je o generaci starší než já. No už se ani neomlouvam… Ale je pravda že i učitelky ve školce říkali že se státní orgány koukají blbě na rozvedený, ale proč to netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
6.2.21 15:59
@Baba píše:
Jak se to dela? :D Cvicne nabery?Ja nedavno pri steru kvuli covidu capla za ruku nejakyho zdravotniho bratra nebo sanitare, co se tam nahodou ochomytal :mrgreen:

Jak to učit ženy si netroufám odhadovat. Tam je příliš iracionálních neznámých.
Jak to učit devítiletého? Prostě nu říct, že to bolí jako něco, co už zažil (třeba píchnutí vosou/včelou, ale dokážu si představit, že spousta dnešních dětí to do osmi let nezažilo. A že to kluk musí vydržet bez scén. Samozřejmě matkám, které z toho samy mají strach, se to blbě učí, naopak spíš svůj strach na dítě přenáší.

Nebo příkladem. Moje děti se mnou byly na darování krve.
A jsou další možnosti.

Ale jak popisuje zakladatelka - pokud to proběhlo, že se jen kluk držel za ruku, tak to byla přehnaná reakce doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.2.21 16:01
@riccius píše:
Jak to učit devítiletého? Prostě nu říct, že to bolí jako něco, co už zažil (třeba píchnutí vosou/včelou, ale dokážu si představit, že spousta dnešních dětí to do osmi let nezažilo. A že to kluk musí vydržet bez scén. Samozřejmě matkám, které z toho samy mají strach, se to blbě učí, naopak spíš svůj strach na dítě přenáší.

A jsou další možnosti.

Ale jak popisuje zakladatelka - pokud to proběhlo, že se jen kluk držel za ruku, tak to byla přehnaná reakce doktorky.

Diskvalifikoval ses hned v prvnich dvou vetach :twisted:

A pri odberu mozkomisniho moku nejvic janci chlapu. Nejvic mladi sporotvci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
6.2.21 16:02
@stinga píše: :zed: :zed: jako jak ho měli naučit nechat si brát krev? co je to za debilinu, že by s ním chodili jen tak ze cviku k doktorovi, ať mu cvičně berou krev? nebo doma mu mají brát cvičně krev? ať se zoceluje nebo proč? tak hloupý názor už jsem zase dlouho nečetla

Cituji zakladatelku: starší devítiletý se ale krve bojí, dělá se mu špatně i z masa, nebo venku když vidí krev, prostě mu to vadí,

V devíti ještě nebrali krev, jak může zakladatelka vědět, že se toho bojí, když ten mladší byl v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
6.2.21 16:13

Naprosto neprofesionální přístup. Buď si hodně vymez své hranice a nebo jdi jinam. Jako pozastavovat se nad tím, že 9 letý kluk se bojí odběru? :zed: Znám několik dospěláků, co s tím má problém. Někdo se bojí pavouků, někdo krve, no a?
Je v pořádku, že se zajímá o stav výživy, v dnešním praštěném světě,,–tariánů" člověk nikdy neví, lidi bohužel jsou schopní ohrozit své děti jen kvůli módě schovávané za spasitelská přesvědčení.
Na druhou stranu buďme rádi za,,šťouravé" doktorky, pamatujete si na kuřimskou kauzu? A to si všichni rvou vlasy, proč na to nepřišla jejich lékařka. Tyran bohužel vypadá jako každá druhá mamka od vedle, nikdo to nemá napsané na čele. Takže je třeba důvěřovat, ale prověřovat. Jenže profesionálně, taktně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
6.2.21 17:46
@riccius píše:
Cituji zakladatelku: starší devítiletý se ale krve bojí, dělá se mu špatně i z masa, nebo venku když vidí krev, prostě mu to vadí,V devíti ještě nebrali krev, jak může zakladatelka vědět, že se toho bojí, když ten mladší byl v pohodě…

To se nevylučuje. Vadí mu obecně pohled na krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
6.2.21 17:55
@riccius píše:

A jsou další možnosti.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak to jsem se zasmála. Hoď jsem pár těch neznámých, prosííím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.21 21:31

Tak to by mě tvoje doktorka asi dala zavřít. Rozvedená stará matka, dítě bez otce. Malý se bojí všeho (výšky, výtahy, zvuky, cizí lidi, být sám) a to je ve škole. Určitě by nepozdravil, při odběru krve by dostal hysterák a nebylo by z toho nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.21 21:44
@riccius píše:

A jsou další možnosti.

Hezká rada. Jen ne moc reálná. Já se snažila podobně připravit syna na zubaře. Paní zubařka bude čistit zoubek. Potřebuje do pusy dát takový vysavač na vodu a sprchu na zoubek.
To věděl, bral to.
No a jakmile začala stříkat do pusy voda, savka hučela, malý zpanikařil a nebylo z toho nic.
Nestrašila jsem ho, nelhala mu. Já se zubaře nebojím.

• Citovat
  • Upravit
1421
7.2.21 09:41

@debra.morgan @Baba tohle se hodně řeší na FB stránce Práva rodičů a děti v kontaktu se zdravotnictvim, školstvím a státem, Zuzany Candiglioty… Prý může a doporučují nahrávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
7.2.21 11:34

@Klara178 jasně, že může a to, že si někdo do řadu ordinace napíše že nesmí je asi jak kdyby to napsal na toaletní papír. Jen na epipi nesmí :roll:. Smůla no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
7.2.21 11:39

Zeptala bych se paní doktorky kolik toho dneska vypila.Je pravda, že naše sestřička je taky vždycky naštvaná, když se dítě svěří, že se bojí odběru. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
7.2.21 12:01

@debra.morgan tak do vnitřního řadu si může napsat kdo chce, co chce, ale musí to být v souladu se zákonem… Jako já bych za běžné situace nenahrávala, jen ve vyhrocených, kdy bych věděla, že budu muset jít do sporu a bylo to slovo proti slovu… Tam se tohle právě řeší hodně a oni to nahrávání vyloženě doporučuji, pochybuji, že by Candigliota neměla přehled…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí