Názor doktorky na výchovu dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
6.2.21 10:51
@debra.morgan píše:
heled mě je celkem fuk, co si myslíš, já ty stížnosti na základě zvukovýho záznamu psala, řešila. Kupodivu nikoho nepřekvapilo, že je mám a doktorka se sice vztekla, ale to je vše. ;)
:roll: Ja bych se nevztekala, ale resila tvoje protipravni chovani

A ten paragraf a clanek si precti celej. Nemas pravo ani na obrazovy, ani na zvukovy zaznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.2.21 10:52
@Aneta.Berg píše:
Jiste jsi cetla v clanku vetu, ze situace jsou casto slozitejsi nez jak clanek popisuje. Obcanskopravni spory v teto problematice vyhravaji rodice. Dohledej judikaty a ne clanky CLS…ty situace popisuji tak, jak by si lekari prali, ze…

Zakon mluvi jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.2.21 10:53

Paní doktorka je pěkný kosočtverec. Já nemám ráda braní krve ani teď. A vezmi nohy na ramena a uteč od této doktorky, příště si najde něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
6.2.21 10:53

Jednou z těchto výjimek je ochrana práv člověka, již nemůže zajistit jinak než právě pořízením příslušného obrazového a zvukového záznamu, na kterém je zobrazena i jiná osoba, byť bez jejího souhlasu. Ze soudní praxe zatím vyplývá, že takové použití větši- nou skryté videonahrávky nebo zvukového záznamu jiné osoby se připouští pouze tehdy, jde-li o vydírání, útisk nebo nebezpečné vyhrožování,

tedy o trestný čin, ke které mu došlo mezi dvěma osobami, kdy například jedna osoba druhé vyhrožuje smrtí či jinou těžkou újmou, případně ublížením osobě blízké a druhá osoba, která nemá možnost toto jinak dokázat, si o tomto vyhrožování pořídí zvukový či obrazový záznam.

ano, kdyby doktorka vyhrožovala matce, že na ní pošle komando Ukrajinců, které jí ukradne děti v noci, mohlo by to být posuzováno jako vydírání či útisk, pak je prolomena
ochrana viz výše a může nahrávat, dokonce i tajně

při běžném vyšetření a běžném doporučení odběrů však ne, zákon opravdu nikde nestanoví že se může nahrávat „při výkonu povolání“ to si uživatelka zrovna sama vymyslela a tak si tomu i sama věří :mrgreen:

ta matka se vždy může sebrat a odejít a nenechat dítě odebrat a je to vyřízeno, tohle hrozící trestný čin vydírání není…a tak postupujeme podle platných právních předpisů a nahrávat bez svolení nemůžeme

kupodivu, já tedy mám různé koumáky, a tedy uměj vykoumat kde co, ale toto nikdo nezkoušel, snad se to nestane nějakou podivnou novou módou, tak ono…stát se může, ale poletěj…a najdou si někde jinde nějaké jiné pracoviště zcela ve shodě se svobodným výběrem pracoviště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
6.2.21 10:55

Tohle nemá úplně odpověď v teoretické rovině; které právo převážilo by posuzoval soud.

Osobně si myslím, že zrovna u lékaře by byl ve většině případů záznam ospravedlnitelný, protože a) nejde typicky o komunikaci osobního charakteru, b) lze argumentovat ochranou práv pacienta, zejména pokud by přesvědčivě doložil, že se domnívá, že mu hrozí újma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
6.2.21 10:57
@Borrealis píše:
Jednou z těchto výjimek je ochrana práv člověka, již nemůže zajistit jinak než právě pořízením příslušného obrazového a zvukového záznamu, na kterém je zobrazena i jiná osoba, byť bez jejího souhlasu. Ze soudní praxe zatím vyplývá, že takové použití větši- nou skryté videonahrávky nebo zvukového záznamu jiné osoby se připouští pouze tehdy, jde-li o vydírání, útisk nebo nebezpečné vyhrožování,

Nesmysl. Vždyť ten klíčový nález II ÚS 1774/14 se týká pracovního práva. :think:

Příspěvek upraven 06.02.21 v 10:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.2.21 10:57
@MrsNorris píše:
Tohle nemá úplně odpověď v teoretické rovině; které právo převážilo by posuzoval soud.Osobně si myslím, že zrovna u lékaře by byl ve většině případů záznam ospravedlnitelný, protože a) nejde typicky o komunikaci osobního charakteru, b) lze argumentovat ochranou práv pacienta, zejména pokud by přesvědčivě doložil, že se domnívá, že mu hrozí újma.

Preventivni prohlidka? To by fakt neobstalo.
Nebo bezne vysetreni na urgentu? Jak muze nekdo apriori predpokladat, ze mu hrozi ujma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
6.2.21 10:58
@Baba píše:
Zakon mluvi jasne.

Ombucman pro zdravi a judikaty mluvi jasneji! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
6.2.21 11:07

Kdy je možné ukončit péči o pacienta?

Poskytování zdravotních služeb pacientovi může zdravotník ukončit jedině v případě, že:
a) prokazatelně předá pacienta s jeho souhlasem do péče jiného poskytovatele,

1. pominou důvody pro poskytování zdravotních služeb; to neplatí, jde-li o registrujícího poskytovatele; ustanovení § 47 odst. 2 není dotčeno,
  1. pacient vysloví nesouhlas s poskytováním veškerých zdravotních služeb,
  1. pacient závažným způsobem omezuje práva ostatních pacientů, úmyslně a soustavně nedodržuje navržený individuální léčebný postup, pokud s poskytováním zdravotních služeb vyslovil souhlas, nebo se neřídí vnitřním řádem a jeho chování není způsobeno zdravotním stavem,
  1. přestal poskytovat součinnost nezbytnou pro další poskytování zdravotních služeb; to neplatí, jestliže neposkytování součinnosti souvisí se zdravotním stavem pacienta.

takže je to dobré mít zavedeno i ve vnitřním řádu pracoviště a pak se lze hezky rozloučit, na rozloučenou vystavit výpis a tradáááá

protože pokud si Vás někdo bude bez souhlasu nahrávat, nelze od něj nic kloudného a dobrého čekat ani v budocnu, natož nějakou reálnou spolupráci na problému…takže alou a další, pacientů je hodně, nestíháme, svůj čas je třeba věnovat někomu kdo o to stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
6.2.21 11:11
@debra.morgan píše:
Mě fakt nenapadlo, že si někdo myslí, že doktory natáčím. sorryjako.

Jak psala výše Baba, dej odkaz, že můžeš bez vědomí nahrávat…Ty sama bys chtěla být klientem v práci nahrávaná? ( pokud tedy máš práci, kde by to bylo možné). Nebo je lékař podčlověk, že by si ho pacient či jeho příbuzný mohl svévolně nahrávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.2.21 11:12
@Aneta.Berg píše:
Ombucman pro zdravi a judikaty mluvi jasneji! ;)
:roll:
Ne, fakt si nemůžeš někoho jen tak nahrát. Tvrdí to i ombudsman, mmch. Roztomilý, jak si někdo vybírá jen to, co se mu hodí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
6.2.21 11:16
@debra.morgan píše:
Mě fakt nenapadlo, že si někdo myslí, že doktory natáčím. sorryjako.

níže píšeš toto: heled mě je celkem fuk, co si myslíš, já ty stížnosti na základě zvukovýho záznamu psala, řešila. Kupodivu nikoho nepřekvapilo, že je mám a doktorka se sice vztekla, ale to je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
6.2.21 11:16
@Baba píše: :roll:
Ne, fakt si nemůžeš někoho jen tak nahrát. Tvrdí to i ombudsman, mmch. Roztomilý, jak si někdo vybírá jen to, co se mu hodí.

Jen tak urcite ne, ale pokud k tomu mam zakonny duvod, tak mohu! A ty zaznamy, ktere u soudu rodice predkladaji, mluvi jasne v jejich prospech, at se ti to libi nebo ne. Ombucman mluvi takto, takze pristizena pri lzi :wink:
 https://www.ombudsmanprozdravi.cz/…avotni-pece/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
6.2.21 11:18

Zakladatelko, a k dotazu, těžko říct

určitě jste byla vyjukaná i z toho že je tam nová, a jestli na vás nastoupila…
/ nebyli jsme u toho, otázka zda opravdu nastoupila, /

ale asi toho na vás najednou nahrnula moc, těmi „mořskými plody“, neříkala spíše mořské ryby? Mě mořské plody v tomto kontextu nedávají vůbec smysl.

odběr by dítě v 9 letech zvládnout mělo, i kdyby za podpory matky, ale děti se bojí, to je normální

že chtěla dítě odebrat, to zrovna bych jí nevyčítala, bude se hned vidět jestli je tam náběh na chudokrevnost nebo no…

ale kdyby na vás byla i jindy takhle hr hr hr, tak jí klidně změnte, když to nebude vyhovovat…osobně bych však počkala zda se to utřepe nebo ne :think:

a že by ste něco udělala špatně si nemyslím, tříletá se bojí a tak nepozdraví, a ten větší se halt bojí odběrů, to se bojí i velcí chlapi :lol: tak to není nic co byste udělala špatně, to zase né

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
6.2.21 11:19
@maja45 píše:
níže píšeš toto: heled mě je celkem fuk, co si myslíš, já ty stížnosti na základě zvukovýho záznamu psala, řešila. Kupodivu nikoho nepřekvapilo, že je mám a doktorka se sice vztekla, ale to je vše.

ono docela náročné je vymýšlet si konzistentně, více v tom nehledejte

:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí