Názor na naši situaci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4700
12.5.16 23:47

@1996aja Nečetla jsem předchozí příspěvky, ale musím tě upozornit, že pokud chceš pobírat mateřskou a rodičák (což doporučuji - peníze mizí rychle), co si matně pamatuji, je třeba aby jsi měla tady v ČR odpracované min 2 roky v kuse (jako zaměstnanec - prostě odvádět sociální a zdravotní) a ještě nějaké podmínky. Nechci Ti psát nepravdy.
V rámci Vašeho plánování ti doporučuji zajít na správu sociálního zabezpečení nebo ÚP, který teď vyplácí výše uvedené soc. dávky a dopodrobna si zjistit současnou situaci. Nebo pohledej na netu. Podmínky tam určitě jsou!

Ohledně věku Tvého a přítele v souvislosti s plánováním miminka nemám žádné výhrady. Jste dospělí lidé a předpokládám, že jste připraveni unést vše, co vaše rozhodnutí přinese. Jako plus vnímám, to, že mladé maminky vychovají děti, které jim „vyletí z hnízda“ a ony jsou stále mladé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
13.5.16 00:05

Hmmm, tak to asi byla chyba, nečíst diskusi před snahou poradit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.5.16 08:34
@1996aja píše:
Ahoj holky.
CHtěla bych znát váš názor. Je mi 19 let a přítel má 22 let. Spolu jsme 2 a pul roku a z toho 1 rok spolu bydlíme v zahraničí. Kde by jsme chtěli zustat do prosince a pak se vrátit do čr. Tam nás čeká zděděný dům, kde budeme dělat pouze kuchyn spojenou s obyvákem jinak je tam vše „hotové“. No hotové starší, ale zatím nám to tak stačí. Chtěla bych si odpracovat rok a otěhotnět. Našetřené budeme mít cca 500 000. Z kterych by jsme zaplatili tu rekonstrukci + svatbu. A to je ta k ve zkratce naše situace. Muj dotaz na vás je myslíte ze budem dostatecne pripraveni na miminko nebo máme jeste čekat dýl? A jak jste to měli vy? Jak jste zacínali a jak jste poznali správný čas na miminko? Dekuji :)

finančně zabezpečeni budete, psychicky netuším, neznám vás.. mi udivuje, že takhle mladí hned myslí na rodinu, ale jako co by ne - promyšlené to máte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí